Invertteri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja HEAVYDUTY, 31.5.2007.

  1. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

    Onko kellään kokemusta halpismalleista,(robinhood,mätänet...)
    Toimiiko harrastekäytössä? Pitäs väsätä muutama koiratarha
    tohon tontille,ja semmonen pikkukone ois helppo kanniskella
    ympäri pihoja :eek:

    Kertokee kokemuksia...
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Mötönetin 600 Wattisen perään mökin sähköt laitoin, akkujen perästä siis, joita sitten aurinko- ja agregaattivoimalla lataillaan.

    Kyllä sillä pikkurälläkkä ja porakone toimii hienosti + tietty valosähköt, vastusjääkaapit jne. :p
     
  3. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

    Tarkotin siis semmosta hitsauskonetta... 8)
     
  4. THE61OHV

    THE61OHV Gearhead

    Parivuotta sitten hankin Walliuksen koneen. Kätevä kone kun tarvii hitsailla siellä täällä, varsinkin Larkin jälkeen. 3,25 puikko palaa hienosti, Jatkoroikka vaan pitää olla jykevä muuten ei onnistu, niin ja tietenkin 16A proppu.

    _____________________________________________________________

    MITÄ OOK SÄÄ SE MÖNKIJÄMIÄS?????
     
  5. DX

    DX Double Gearhead

    No totta kai sinä hitsauskonetta tarkoitit, mä vaan kokeilin kuinka kovassa kännissä olet ja huomaatko että meikäläinen puhuu mitä sattuu. :wink:

    Noista halppis puikkoinverttereiden laadusta mulla ei ole hajuakaan.

    Ota nyt äkkiä lisää kuppia. :lol:
     
  6. daimleri

    daimleri Gearhead

    joo, on kokemuksia noista halvoistakin

    aikoinaan (skotti kun olen 8) ) ajattelin että halpoja vaan kun niitä käytellään milloin missäkin ja ne jää joskus jonnekin (työmaalle) lojumaan joksikin aikaa, jopa ilman valvovaa silmää (pelko että lähtee kävelylle ja eksyy sille sielle)

    aikansa niillä leikittiin, nyttemmin ne on kaikki (oisko nyt joku 5-6 kpl?) vaihtuneet esabiin ja kemppiin

    satunnaiseen käyttöön nuo ns. halpiskoneet on arvatenkin ihan ok, mutta jonkun ongelman ilmetessä joudut ehkä ostamaan uuden. jonkun verran noissa ilmeisesti on ongelmana virran tasaisuus (tai pikemminkin se ettei se ole) ja voima (tai sen puute)

    noi nimikoneet sitten kyllä vaan toimii

    (OT/tarkennus: itse en juurikaan hitsaa, jollainlailla viimeaikoina oppinut liimailemaan kappaleita toisiinsa kiinni, mutta hitsaaja, minä, no en. palkolliset mulla noita käyttelee, mä vaan hommailen noita niille ja pidän huolta siitä että niillä työkalut pelittää)

    muistelen että tuollainen origoarc olis viimeksi maksanut n. 450-500,-

    http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=111579
     
  7. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Noi laatumerkit on kyllä nykyään tosi hyviä laitteita. Kokemusta lähinnä Kempistä ja sillä menee ainakin se 3,25 puikko hyvin ja sehän riittää keskivertoharrastajalle melko pitkälle. Olkaremmillä kun köyttää laitteeen itteensä niin virran "kaukosäädinkin" on siinä hollilla valmiiksi. Hinnakkaitahan ne vaan on tälläiselle harrastajalle, kuitenkin pääosa hitsauksista tulee vedettyä migillä. Olenkin katsellut noita halpiksia mutta en vielä ole uskaltanut ostaa kun ei niistä kokemusta että tekeekö niillä mitään? Sehän tossa puikolla hitsuumisessa on se etu että eri materiaaleille vaihto onnistuu tuosta vaan.(rosteri, valurauta...) Kokemuksia kehiin.
     
  8. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Noissa halpiksissa usein tahtoo olla semmosta, että kolmepiikin puikolla kun vetää, niin ei anna hitsata kun ehkä puikon kaks ja joutuu oottaan että kone jäähtyy, huonot paloaikasuhteet tahtoo olla. Kun taas esabin origoarc tai kempin minarkki, niin saa polttaa ties kuinka kauan ilman mitää ongelmia, eikä nekään nyt niin kalliita ole. 500e ja ei tarvi ostaa tod näk koskaan toista jos pitää kunnossa. Suurin osa hajoaa sen takia että ei oo ikinä puhallettu metallimujusta yms puhtaaks.

    Ja nimikoneisiin saa paljon helpommalla varaosia, ja niitä kannattaa jopa korjata.

    Kylhän semmonen halpis menee, jos joskus kerran vuodessa jotain vähän liimaa yhteen, mutta jos vähäki enemmän on hitsattavaa, niin ei kannata.

    Joskus jopa yllätyttiin posiitiiviseti yhestä halpiskoneesta (en muista minkä merkkinen, olisko ollu froonius tms) Sai polttaa niin monta puikkoa kun sormet kesti eikä kone ollut moksiskaan, Tosin.. Sitten tuli toinen täysin samanlainen kone remonttiin, niin se ei suostunu polttaan kun max 2 puikkoa. Eli laadussa tod suuria eroja niissä koneissa.
     
  9. vette73

    vette73 Gearhead

    Joskus jopa yllätyttiin posiitiiviseti yhestä halpiskoneesta (en muista minkä merkkinen, olisko ollu froonius tms) Sai polttaa niin monta puikkoa kun sormet kesti eikä kone ollut moksiskaan, Tosin.. Sitten tuli toinen täysin samanlainen kone remonttiin, niin se ei suostunu polttaan kun max 2 puikkoa. Eli laadussa tod suuria eroja niissä koneissa.[/quote]

    Jos kyse tosiaankin oli Froniuksesta, niin en itse ainakaan sitä halppiskoneena voi pitää, se kun on kalliimpi kuin Esab tai Kemppi.
    Ja hitsausominaisuuksiltaan pesee mennen tullen noi kaksi ed. mainittua.
     
  10. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Eikujoo, sori. Muistin väärin, soli TELWINI! eli italialainen laatutuote. aivan aivan, froonius tekee ihan hjuvia koneita. Ei pitäs muistella pelkästää värin perusteella :)
     
  11. sakkeus

    sakkeus 1st gear

    hitsaus

    Töissä käytössä fronius valovirta kone, helppo hitsata ja toimii pitkälläkin jatkoroikalla ja kestää polttaa paksumpaakin puikkoa kauan. Hinnasta ei tietoa mutta varmasti hyvä.
     
  12. sami

    sami Gearhead

    inverttiä valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota myös tyhjäkäyntijännitteeseen. mitä korkeampi, sen paremmin syttyy keppi.
    Mielellään yli 85V.
     
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    jepjep, ainut vaan että laki sanoo että peak jännite ei saa olla muistaakseni yli 106v, eli ei hetkellisestikkään saa käydä yli ton, eli tyhjäkäynnit on aikalailla max ~85-90 tienoossa, korkeammalle ei oikeen pystytä nostaan niin että saatais vielä puikko syttymään hyvin.

    Mut kyl nää kaikki nykyset koneet sytyttää aika hienosti, antavat jerkkua starttihetkellä enemmän = syttyy.
     
  14. GM-Cruiser

    GM-Cruiser 1st gear

    Olen edelleen sitä mieltä, että harrastaa voi millä merkillä tahansa, muta työt tehdään Kempillä !
     
  15. TTA

    TTA 1st gear

    Aika kuraa niistä saumoista tuleekin kempillä :rotfl:
     
  16. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

    Telwin tuli hommattua,ja oon nyt viikon päivät hitsuutellu pitkien
    roikkien päässä ympäri tonttia,ja todella hienosti on toiminut.

    Maksoi gei raudassa 299€ kempin vastaavan ollessa yli 600€!
     
  17. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Mikäs on 2015 tilanne hitsausinvertterien osalta?
    Kempin minarceja on monessa paikkaa kehuttu, esabit on merkkituotteita ja halvempia. Ja niitä on paljon muitakin. Melko todennäköisesti vastaan tulee kohtuullisen paksujenkin rautojen hitsausta eli jotain maataistelukoneita (siis maanviljelys), ensimmäisenä olisi joustopiikin runkoputkien uusimista. Saattaa jotain pakoputken korjaustakin tulla vastaan.
    Auton pintapeltejä ei noilla taida kannattaa hitsailla mutta noita karkeampia pintoja kyllä.
    Sellainen mikä toimii ja tällaiselle tunarillekin on suhteellisen helppokäyttöinen?

    Joo, joskus on hitsauskurssia ollut opinnoissa ja on puikkoa, miggiä, kaasua ja tiggiä kokeiltu mutta kaikki on unohtunut, kun ei 20 vuoteen ole tarvinnut hitsailla. Isällä on hyvä voimavirta-mig (tai mag, jos viilataan pilkkua) mutta ei aina jaksa eikä pysty ajelemaan sinne asti hitsauttamaan (eläkkeellä oleva ammattihitsari, isä siis).

    EDIT: niin joo, valovirrallista vielä.
     
  18. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    itse kättänyt ja korjannut molempia, kemppiä ja esabbia. AInut ero mitä omissa silmissä ollu on että kemppi on käytännössä yks iso kortti (nojoo, potikat on omassa kortinpalasessa) kun taas esabin caddyarc on monella kortilla varustettu. on ohjaus, teho, suodin etc kortit kaikki erikseen.

    ..Summasummaarum - kempin kortti sanoo poks = uuden koneen hinta. Esabissa saa yks kerrallaan.
     
  19. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Joo, esabilla on sitten buddyarcia ja caddyarcia, muitakin toimivia merkkejä varmaan on. Osaako kukaan heittää vinkkiä ja perustella, mikä voisi olla se järkevä?
     

Kerro tästä muillekin!