Akkuporakone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja klasu, 17.5.2007.

  1. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    se makitan 3 vaihteinen on muuten hyvä, mut niihin vaihdettu vaihetoosia aika paljon, mutta eipä sekään ihan törkeän hintane ole. Ja vääntöähän tossa koneessa on _törkeästi_ kun tökkää ykkösvaihteen sisään.
     
  2. jublomb

    jublomb 1st gear

    Ehdottomasti panasonic!

    Istuu niinku hanska käteen,voima ei lopu,ja on kestävä.
     
  3. pile

    pile Gearhead

    bosch:n sinisiä on tullut osteltua.hyvin on pelittäneet ja saa ammattikäyttöönkin 3 v takuun vai oliko se 2 vuotta.
    ainut vaan että pitää itse se netin kautta täytellä lomakkeet.
     
  4. Smokie

    Smokie 1st gear

    Itte en voi kehua Bosch sinisiä "ammattikoneita". Hajos melko kevyessä käytössä ihan liian nopeasti ja tietenkin ekan vuoden kone lähinnä huilasi. Oli sitten takuutkin mennyt umpeen kun ostaessa kukaan ei maininnut siitä jokseenkin oudosta takuusysteemistä. Varaosat kalliita ja akut molemmat akut on alkaneet purkamaan itteensä. Itte ostan jonkun muun merkkisen vehkeen seuraavaksi.
     
  5. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Itsellä on jokapäiväisessä käytössä Festool. Täydet 10 pistettä. Ei mitään valittamista. Monien muiden merkkien jälkeen en enää Festosta luovu. Itsellä on myös DeWalt DW981 joka on myöskin hyvä mutta turhan painava kone ominaisuuksiinsa verrattuna.
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    töissä ollu panasoniccia ja bossia... panasonikissa vitusti paremmat akut!! ja kestää kauvemmin....

    kotona makita ja siinä on ominaisuus mitä kaipaa muihinkin. eli kun virta rupeaa loppumaan ni se hiikuu hitaasti , eikä sillai kuin boschin sinisissä! tosi raivostuttavaa kun menee pihalla ja 2-ruuvia ja akku hyytyy ihan varottamati ja tosiaan 2*akku bochhiin saman verran kuin uus kokokone akkuineen!!!!!!
     
  7. Elevator

    Elevator 1st gear

    ittellä o ollut koneita aika monta. Pari festoa, yks 24V professional Bosch käytössä tällä haavaa päivittäin raskaassa käytössä. On ollut myös panasonicia, metaboa ja DeWaltia.
    DeWaltin 18V kone on pätevä yleistyökalu, painava tosin, sama juttu noiden Millwaukeen koneiden kanssa. Panasonicit joita on kätten läpi menehtyneet o olleet hyviä koneita, kooltaan sopivan pieniä ja laadukkaita, ensimmäiseksi on väsynyt akut ja sitä myöten kone on mennyt vaihtoon. Tota Boschia en käytä kuin laastien sekoituksiin, siihen se sopii, jaksaa vääntää, tautisen painava kone. Tuskin enää ostan vastaavaa Boschia uudelleen. Festo noista paras on ollut, kallis mutta käytettävyys omaan luokkaansa. Sopii vähän kaikkeen hommaan ja on erittäin hyvä tarkempaa työtä tehdessä.

    Jos tarvitset yleiskonetta niin suosittelen Panasonicia, Milwaukeeta tai DeWaltia. Jos taas teet vaikkapa puutöitä tai tarvitset kalusteasennus konetta nii sitte se olis se Festo. Mutta tämähän on mieltymys asia. Tällä kokemuksella tätä. Väittäkööt muut muuta :D
     
  8. Elevator

    Elevator 1st gear

    Aika moni sanoo ton saman. Melkeen jokainen joka on multakin Festoja lainannut on sellaisen hankkinut.
     
  9. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Volttimääräthän ei aina kerro koneesta mitään. Itsellä oli 18 voltin halpiskone, jonka merkkiä en edes muista. Mutta vääntö oli tosi huono ja kaiken lisäksi akut tyhjeni hetivälittömästi. Kun taas vähän kalliimmasta 9 voltin boschin koneessa löytyy vääntöä vaikka lampaat söis. Ja akutkin kestää. Halpiskoneihin en itse rahaa laittaisi. Kun puhutaan akkuporakoneista niin paskalla värkillä ei vain saa hommia tehtyä. Jos haluaa sijoittaa rahaa yli 400e, voisi Milwaukee olla aika hyvä ratkaisu. Kahdet akut, tehokas laturi jossa saa säilyttää aina toista akkua, ja on muuten pro värkki. Huomaa jo poraa kiinnilaittaessa kun usein lukitusmekanismit on tehty muovista, mutta tässä on metallista. On kaksivaihteinen ja vääntöä on niin että käsi meinaa olkapäästä lähteä...
     
  10. rokki383

    rokki383 Gearhead

    hilti on kova. tosin se 12v 3.0 ah kone maksaa jotain 700,- mutta kestää. akutkin kestävämpiä kun muissa ammattikoneissa omien kokemuksieni mukaan ollu hitatcheja dewaltteja yms työkaverilla on 7v vanha akkukone siis hilti ja vielä toimii akutkin siis alkuperäset. ja ei ainakaa dewaltit kestä sellasta rääkkiä mitä noi raksakoneet yleensä saa. hiltin akku ei välitä pakkasesta mitään. muut hyytyy. tosin panasoniccia ei oo koskaan ollu ni siitä en osaa sanoa
     
  11. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    akkukone

    Paljon kertoo tuo koneen paino siitä mitä sisuskalut on.Rauta painaa.Panasonicilla aika näppäriä nuo pienet koneet,vaikka kalusteasennuksiin.Jos volttimääriä haetaan niin ainakin Milwaukeen 28V on iso ja vääntävä kone, en vaan tiiä mihin helvettiin semmosta akkukonetta enää tarvitaan.Hirsirakentajat pystyy jo tuommosella toimimaan.Ja ei ainakaan mulla ole varaa useita satasia akkukoneeseen laittaa harrastekäyttöön.Akut onneks kehittyy noissa niinkun muutenkin kokoajan, kapasiteettia lisää vähemmällä painolla, ainoo ettei LitiumIoni akut oikein tykkää kylmästä.
     
  12. tomimk

    tomimk 1st gear

    Patterivintilä

    Kokeilin tänään käteen Metabon järeintä konetta... Luulin ettei Boshin vääntöä löydy halvoista (~alle 300eur koneista) mutta täytyy sanoa että Metabon 18v kone Lithium -ion -akuilla on melkoinen verme! Vääntöä on toi 62Nm!! Akut on ihan eri planeetalta kuin vanhanaikaiset Boshin NiCd-patterit...

    Olen käytellyt metallipajalla vuosia metabon koneita jotka eivät itsepintaisesti ole suostunut rikkoutumaan. Arvelin syyksi pienen tehon. Mutta tässä ainakin tehoa on enemän kuin mitä 90% verkkovirtakäyttöisissä "porakaoneissa".

    Wurth vintilä olisi kyllä hyvä mutta toi 600eur hinta patterivintilästä jotenkin pistää nikottelemaan... Ei taida maksaa itseään takaisin ainakaan parissakymmenessävuodessa...

    Ainut miinus mitä voisi keksiä on ettei istukassa ole juotettuja kovametallipaloja. Wurthin koneessa tällaiset ovat.

    Jos tähän laittaa Röhm:n istukan kovapaloilla niin on sellainen kone ettei tarvitse uudestaan haikailla akkukoneen perään...

    Tosin "tavanomaisessa" käytössä missä ei tehdä jatkuvasti M12 kierteitä umpirautaan tällainen kone kestää mailman tappiin...


    Seuraava koneeni taitaa lähteä täältä:
    http://www.lvikeskus.fi/ Lempäälän ideaparkin vasemmalla puolella.
     
  13. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    makita setti

    Minä hain tänään makitan setin jossa vahva 2-vaihteinen akkuporakone, vääntöä 55 nm, ja lisäksi mukana 1 vaihteinen iskuporakone, siinä huima vääntö 100 nm ! Enemmän vääntöä jopa kuin 18V mallissa !
    koko 12v setin hinta 3:lla 2.6 ah akulla 350 e
     
  14. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Kannattaa kokeilla myös milwaukeen pienempiä malleja jos on siihen mahdollisuus... Niiden hinnat on mun mielestä melko alhaiset, alle 250e lähtee ja niissä on kans samanlaista laatua kun siinä neljänsadan versiossaki. Ihan on ammattikäyttöön.
     
  15. tomimk

    tomimk 1st gear

    Patteripora

    Eipä tainnut oiken olla hyvälaatuinen tuo Wurthin aikaisempi malli, koska ei kelvannut edes varkaille!! (toissavuonna varkaat veivät arvottomia, 15eur, rälläköitä mutta eivät wurthin 300eur akkuporaa vaikka laturit ym. olivat samassa paketissa!!! Ilmeisesti ei ollut "tilauslistalla"

    Tämä uusi Wurthin malli näyttäisi tosi hyvältä! Tosin hinta pitäisi olla luokkaa ~300eur eikä 600eur. Lisäksi Wurthin takuu on ainakin aikaisemmin ollut 1v kun Boshilla 3V... Tosin olen käyttänyt Boshilaista konetta 3 kertaa takuussa...

    Puhuin sen verran potaskaa, että Boshilaisen vääntö on 65Nm ja Metabon 62Nm.

    Makitan iskevä 110Nm vääntö ei paljon lämmitä kun porataan kuusiporalla reikää esim. 4mm rautalevyyn valokennoa varten... Tosin Boshilainenkin kuumenee niin ettei tahdo kättä kärsiä...

    Kyselin akkujen kapasiteetista Tampereella Lieladen toimispisteessä. Myyjä sanoi, että tässä 12V mallissa on 3AH akku!! Tämä on tosi iso!!

    Sanoin että 18V 2,6 AH akku sisältää 46,8Wh energiaa. 12*3.0AH sisältää 36Wh energiaa.

    Myyjä totesi että puhut ihan perättömiä!! Tietenkin 3Ah akku on parempi kuin 2,6 AH akku...

    No enpä ostanut konetta täältä... ;)

    Toi Milwaukee kyllä kiinnostaa... Onpa oikea jenkkikone!! Mikä myy Tampereella (paitsi Starkki kovalla hintaa...)
     
  16. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Re: Patteripora


    Jenkkikoneet jees---
    Ostin ekaks maksitan 3.0 ah akuilla olevan kiinalaisen hintaan 299.Ei jaksanut vääntää 10x6 ruuvia.

    Vaihdoin tilalle 2.6 Ah setin jossa oli melkein vastaava akkupora( made in usa ) + isku väännin made in japan.
    Varsinkin toi usa vehje on kiinalaiseen verrattuna jotenkin ei niin lelumainen, ja iskukka on järee ja paljon paremmin toimiva toimiva.
    NO , ei voi valittaa japsi iskimestäkään, 100 nm väännöllä menee isot ruuvi upeesti.
     
  17. tomimk

    tomimk 1st gear

    Patterivintilä

    No tulipa Boshilta uusi rankka malli:

    http://www.bosch-pt.com/productspecials ... /index.htm

    Lithium-ion -akut
    Vääntömomentti 80Nm

    Minunkin kättäni on haukuttu lapioksi mutta tuo 80Nm kuulostaa jo tosi hurjalta!! Nostapa yhdellä kädellä 1m mittaisella kepillä 8kg painava vesisanko ilmaan niin voit arvioida asiaa "maanläheisesti"!!

    Ainakin Tampereella Ruuvi-Pojat Oy myy tätä.
    Laitteeseen saa rekisteröitymällä 3V takuun!!!

    Takuu on toiminut käytännössä täysin ongelmattomasti täällä. Kone tiskiin ja korjattuna tulee muutamassa päivässä.





    [/b]
     
  18. mke77

    mke77 Gearhead

    Re: Patterivintilä

    :mad:
     
  19. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Korjataan omaa lausuntoa vähän. Ei se Makitakaan todellakaan ole töihin tarkoitettu.
    Kävi kuten yllä. Laite 10pv vaille vuoden, jotta takuukorjaukseen meni.
    toivottavast on rattaat päivitetty, ettei tarvitse heti mennä panosonic kauppaan.

    kesti muuten Makitan pikkurälläkkä n 13kk... K-Raudan tarjousmalli.

    Sininen Bossilainen, akkukone, ei myöskään vakuuttanut, halosi kierrostensäätö.
    Dewaltin kääntöpöytä on vähän mitä on, käsisirkkelissä terä runkoon nähden n 2mm vinossa, 2kw rälläkästä katkesi lukkotappi...

    Mitkään noista ei ole olleet ammattikäytössä.

    Mitäköhän merkkiä oikein kannattaisi hankkia...?

    Edit:
    Kone palasi huollosta...
    Vaihteisto ilmeisesti kestää, mutta vaihteensiirrin on viallinen. Sen tilalle on tullut päivitetty versio, joka siirtelee rattaita paremin kohdalleen eikä pitäisi venyä niin helposti käytössä.
     
  20. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Korjasivat muuten Makitalla reilusti myös pikurälläkän vaikka olikin "yliaikainen".
    Siihen oli myös tullut päivitettyjä osia palavien tilalle.
     

Kerro tästä muillekin!