epätasaisella siirreltävä moottorinosturi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja cb125twin, 5.6.2007.

  1. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    onko kukaan tehny moottorinosturia jota pystyisi hiekkapihalla yms siirtelemään moottori koukun nokassa?

    helpottaisi koneenvaihtoja ulkotöissä.

    Vähän kävi mielessä kilvistäpoistetun käyttökinnerin takaosaan nosturin ristikon virittely :rotfl: vaatii takajousien lukitsemisen yläasentoon :wink:
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Traktori etukuormaajalla.... :D
     
  3. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    kaikellaasia kotkauksia testannehena tuli miälehe jos sulla on jo moottori nosturi niin hitsaale siihen jalka aisojen alle poikkipäin paksu vesijohtoputki johon menee peräkärryyhin menevä tarvike aksilanapa sisälle, niin sais 100 jakooset kinnerin renkahat alle kääntöpää vaatii vähä kotkauksia enempi mutta sellaane illan kalijoottelu sen kans niin onnistuus varmaha mutta pian tuloo varmaha parempia ireoota
     
  4. tomimk

    tomimk 1st gear

    Moottorinosturi

    Juurikin pohdin tänään samaa... Ajattelin laittaa "kottikärrynpyörän" malliset renkaat käsikäyttöiseen moottorinosturiini... Tosin täytyisi sopia auton alle. Tosin auton voi ajaa pienelle korotukselle jolloin tämä toimisi.
     
  5. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    niinpä ne auton renkaat ei mee ku jonku ram chargerin alle vanha mikroauto aihioksi siinon matalat renkahat ja sais sen kääntöpään napattua kans ja olis vähä sellaasen harraste vehkehe näköönenki mattamustaksi ja liäkkiä vähä :D
     
  6. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mulla on semmonen puomi joka kiinnitetään traktorin nostolaitteisiin, itse asiassa se on takalevyn aisa ja levy irrotettuna. Tänään juuri siirtelin vanin vanhaa konetta pihassa ja hyvin toimi 8)
     
  7. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Ilmakumipyörät toimivat jousena eli antavat hieman periksi raskaan kuormituksen alla. Niinpä kun olet juuri nostamassa sillä ilmakumipyörillä varustetulla nosturilla moottoria ja hieman joudut liikauttamaan moottoria sivusuunnassa saattaa nosturi heilahtaa voimakkaasti ilmakumipyörien takia. Eli mielestäni ilmakumipyörillä varustettu nosturi ei toimi.

    Halvin tapa toimia ulkosalla on tehdä remppaa tasaisella alustalla ja hankkia nostotapahtumaa ja asennuksia varten pari kolme samanpaksuista vesivanerilevyä >15mm paksua.
    Tällaisen väliaikaisen lattian päällä on mukava siirrellä perinteisellä moottorinorsulla vaihdettavaa moottoria.
    Vanerien alusta kannattaa siloittaa vaikkapa kivituhkakeroksella, lanata ja jyrätä kunnolla ennen remonttia. :-?

    Asennukset ja korjauksetkin on mukavampi tehdä puulattian päällä kuin soralla ja mullalla. Vesivanerin sileän pinnan saa puhtaaksi helposti rätillä ja vahingossa pudonneet nesteet ja öljyt saa paremmin talteen luontoa pilaamasta kun ne jäävät vesivanerin päälle.

    T: AJ.
     

Kerro tästä muillekin!