Jenkkien korkeat hinnat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 20.6.2007.

  1. Kimmo

    Kimmo Gearhead

    Laman aikana hinnat on laskeneet, kaikkina muina aikoina hinnat on noussu. Jollei isompaa lamaa tule ei hinnat tule laskemaan. jenkkien määrä ei lisäänny. Säännöllisesti 5-10 vuoden välein päivitellään miten hinnat oli halpoja 70-luvulla, 80-luvulla jne. 2020 tullaan nurkumaan miksei perkele tullu ostaneeks sitä Monacoa, jonka ois -07 saanu halvalla 15t€ ja hitto seki Cuda oli vaan 33t€. Tottakai hintapyynneissä löytyy ylilyöntejäkin, mutta keskihinta on veikkaukseni mukaan kymmenen vuoden päästä isompi kuin nyt !
     
  2. SG480

    SG480 1st gear

    Onhan nuo hinnat nousseet potenssissa mutta aina sattuu kohdalle jotain sopivan hintaistakin kun kyttää muutakin kuin nettiautoa ja on valmis suorittamaan matkailua koto-Suomessa.

    Ruotsin hintasuhde on tällä hetkellä vielä kohdallaan poislukien ultraentisöidyt 1950 -lukulaiset ja harvinaiset muskelimallit. 10.000 eurolla saa aika hienoa kalustoa!

    Tosta vaikka '60 Käkkylä about 9000 eur.

    http://www.blocket.se/vi/11543413.htm?ca=1_5_s
     
  3. pete78

    pete78 Gearhead

    Sellanen pikkuvinkki on tähän väliin pukattava että jos meinaa jenkin ostaa ja suht sopivalla hinnalla mieleinen löytyy niin ei kannata paljon jäädä arpomaan asiaa vaan hakea pois...tässä on itellä menny muutama ihan heittämällä ohi, ihan vaan tuollaisella muutaman tunnin / päivän mietintäajalla [ihan vaan sen takia kun akka ei aina ymmärrä asian hienoutta :) tai sitten on ollut itsellä epävarmuutta asiasta].

    edulliset ajokuntoset 50-70 luvun laitteet menee samantien nettiautosta joten kipikopi sitä tarjousta tekemään jos joskus auton haluaa saada...siks toisekseen tätä elämää eletään vaan kerran ja tässä jo 30:n nurkilla huomaa jopa että sepä meneekin niin perkeleen nopeesti tuo aika varsinkin kun on lasta yms.

    pointti oli siis se...että kantsii hankkia jos kerta meinaa eikä unelmoida, ei noita puussa kasva ja eteen tipahtele, tai tipahtelee mutta saattaa olla että voi olla aika vanha ukko kun seuraavan kerran kohalle sattuu :)
     
  4. bdr529

    bdr529 1st gear

    Mutta parikymmentä vuotta vanhoja Camaroita saa kuitenkin tänä päivänä alle viidellä tonnilla.

    Ehkä nekin on viidentoista vuoden päästä kalliimpia. Pitää toki muistaa että niitä on silloin vähemmän jäljellä ja myynti-ilmoituksiin päätyneille on siinä vaiheessa jo tehty isompia remontteja.

    Käyttöautojen hinnat ovat alimmillaan kun auto on parinkymmenen vuoden ikäinen. Tällöin autot ovat jo aika kuluneita ja suuri osa niistä päätyy paaliin. Loppuihin upotetaan työtä ja osia, joihin kuluneista rahoista osa näkyy nousevina hintoina.
     
  5. SököMotors

    SököMotors 3rd gear

    Kyllä mun mielestä hinnassa on syytä näkyä hiukan niitä rakentelukustannuksia, jos ei niistä halua maksaa niin voihan auton tehdä itse
    jostain halparaadosta :lol:
     
  6. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Juu tänään oli taas mukavaa aamulukemista Satakunnan Kansassa; Valtio on kaavaillut että bensan hinta pitäis nostaa 2.20e/l parisataa/v käyttömaksua ja saastesanktiot päälle ~muutama sata, riippuen autosta.. EIKÄ tämä vieläkään perkele harrastajia kiinnosta. Tai kiinnostaa mutta savet on housussa parinvuoden päästä kun mitään ei tehdä. ELI kyllä mm. vanhojen amerikanautojen hinnat tulee varmasti alas ja lujaa.
    Kun kaikista asioista luvataan alea vaaleissa niin jostakin ne rahat otetaan valtion kassaan, vaikka sitten ympäristöasioiden varjolla. On ihan saatanan sama mitä me suomalaiset täällä tehdään niin kauan kun jenkit/ryssät paahtaa taivaalle kaikenmaailman shittiä!!


    Jes, menipäs se hermo, nyt mallasta.. Elkee hukkuko :soosoo:


    T.nimimerkki tuloveron nosto 3% heti huomenna!!
     
  7. pete78

    pete78 Gearhead

    aika perseestä nuo poliitikkojen suunnitelmat...vaikka juopottelenkin tasaisesti niin kaljan hintaa yms. vois nostaa ihan huolella...bensaa laskee jonkun prosentin. Oishan se toki itellekkii ihan sama paljonko gaso maksais jos vetelis 4000€:n tiliä kerran kuussa ja ajotkii vois laitella johonkin edustuskuluihin tai jotain...hyvähän se on miettiä siinä vaiheessa että nostellaanpas bensan hintoja että saahaan valtiolle lisää rahaa (vähemmän velkaa). pitäs tehä silleen että leikataan eduskunnan ynnä muihen päättäjien palkoista joku 30-50% ja ne edustusrahastot (jos sellasia on) noihin valtion menoihin...korjaantus tilanne kummasti ja joutus hyökii miettimään vähän mitä puhelee kun elämä vähän "vaikeentus". näkis siinä toki senkin että kuinka moni ajaa kansalaisten asiaa vaiko omia etujaan :), nimittäin irtisanoutumistilastoina, kun ei enää se paperin pyöritys ja poissaoloilla loistaminen jaksakkaan kiinnostaa kun rahat viijään näpeistä pois.

    perkele sentään!!!

    juhannusavautumista :)
     
  8. pete78

    pete78 Gearhead

    veikkaanpa vielä että jos alkaavat tollasia lisämenoja ja korotuksia suunnitella niin voipi olla jonkiilaiset kinkerit jonakii päivänä eduskuntatalon edessä...aika harvalla on varaa ostaa jotain vähäpäästösiä hybridiautoja tai muuta sellasta...ihan tavan autoilijoidenkin autojen keski-ikä kun on suomessa joku 15v varmaan niin voi olla että hybridi ynnä muihen lelujen tullessa yleisemmäksi alkaa nuo 95-02vm autotkii olemaan päästövehkeitä. toki voisvat sitten nostaa yleisesti palkkoja että jokaisella on varaa johonkii muovipulkkaan jota ajetaan jollain helvetin puolukkamehulla...tästä nyt vois avautua vaikka kokoillan...pakko pitää tauko...alkaa lähtee nahat sormenpäistä ;)
     
  9. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Näkis senkin päivän että harrastajat puhaltas yhteen hiileen... :oops:

    Yleensä se on sitä meluamista nurkissa, mutta aivan kuin työmailla, ollaan hiljaa ja tyydytään aktiivien päätöksiin. Ne aktiivit on sielä jo päättämässä nyt, kun harrastajaväki ihmettelee vielä että kuis näin...
     
  10. daimleri

    daimleri Gearhead

    v -91 uuden chevy sportsiden listahinta oli 109.900,-

    loppuvuodesta ostettiin moinen, muistaakseni tasan 95 tmk:lla, eli n 16.600 egee

    nyt moisten pyynnit abt. 5-6 t€

    noh, jenkkihän PITÄÄ arvonsa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  11. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    On jo varmaan moneen kertaan toistettu tämä vinkki, eli: kaikki alle 2000€ jenkkirimpulat, stw:t, Aspenit, Kapriiset, Dartit ym mikä vaan irtoaa kohtuukustannuksin niin talteen sinne suureen latoon ym liiteriin jossa niitä voi säilöä hyvissä olosuhteissa seuraavat 20-30 vuotta...
    :wink:
    Olis hyvää eläkettä tiedossa kun niitä aikanaan sitten myy 10t€/kpl/kk.. Ai nii mutta eihän nykyään kukaan malta hankkia sitä latoa/liiteriä minne säilöä näitä aarteita.. :wink: :poff:
     
  12. XVD

    XVD Gearhead

    niin :mad: :mad: :mad: niin eikö sitä jo lähetä barrikaadeille perkele :mad: vittuako sitä täälä jauhaa skeidaa lähetään ja pannaan kapina pystyyn :mad: :mad: täältä löytyy kyllä tarvittavaa arsenaalia ja jos ei niin tilataan sovjet unionilta pari panssaria sopivalla hinnalla niin jo lähtee...
     
  13. XVD

    XVD Gearhead

    niin tämä viittaa näihin "käyttö" maksuihin
     
  14. pete78

    pete78 Gearhead

    niin juuri..provokaatiot sikseen ja asiattomuudet ala-asteelle
     
  15. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Voisiko tuo hintapyyntien nousu johtua osaltaan siitä että ilmoittelu on nykyisin ilmaista? Myytävälle kalustolle tulee näkyvyyttä netin kautta ympäri maailman ilmaiseksi, kun menneinä vuosina piti maksaa n. 100mk että sai myynti-ilmolleen näkyvyyttä yhdeksi päiväksi hesarissa. Nythän voi roikuttaa ilmoitustaan ilmaiseksi vaikka vuosikausia netissä. Muistan kun itse kauppailin 80-luvulla erästä Satellitea hesarin kautta, niin hintapyynti oli mietitty tarkkaan että saisin mahdolliset ostajat kiinnostumaan. Luulenpa että hintapyynnit tekisivät korjausliikkeen alaspäin jos ilmoittelu maksaisi esim. 15e päivässä? (niin kuin hesarissa aikoinaan, joka oli ainoa vähänkin toimiva myyntikanava) Nyttemmin esimerkiksi eräs usa-auto on ollut n. 2v. myytävänä nettiautossa , välillä poissa ja taas 1-2kk:n jälkeen uudelleen kaupan, mielestäni (ja ilmeisesti muidenkin mielestä) ylikorkealla hintapyynnillä, kun ei ole mennyt kaupaksi, mutta hintapyynti ei muutu koska ilmoittaminen on ilmaista ja myyjälläkään ei liene pakottava tarve myydä, vaan kokeillaan että jos vaikka menis, eli ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se on tyhmä joka maksaa.
     
  16. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ei oo pelkästään huono juttu jos hinnat on pikkasen korkeemmalla, eipähän läheskään niin moni pelle osta huvikseen jenkkiautoa joka sitten jää ekan ongelman jälkeen hunningolle tai huvikseen parin kaljan jälkeen potkita lommoille ja laikata kattoa irti.
    Halpoja kyllä löytyy jos sellaista haluaa ja pikkuisenkin erikoisemmat maksaa sen verran ettei jokainen lökäpöksy niitä osta ilman harkintaa. Se että pitääkö joka 2dht:sta pyytää yli 10000 on toinen juttu.
    Kaveri myi just ajokuntoisen hyvätekniikkaisen 69 firebirdin 7:lla alkavaan hintaan, oliko liian kallis?? Tai mä myin joku viikko sitten 53 cadillacin, ihan siisti ruosteeton ajokuntoinen 7000,- oliko ylihintainen? Mitä noi sais sitten maksaa valittajien mielestä? Vinkkinä että noita ei osteta satasilla amerikastakaan.
     
  17. kantri64

    kantri64 1st gear

    Varsin hyvin todettu impala 1968. Jos vähän korkeampi hinta suuntaisi kalustoa "oikeisiin käsiin" Onneksi omalla paikkakunnalla ameriikan ihmeet on pitkälti asiaan vihkiytyneiden kulkuneuvoja.
     
  18. Buddy

    Buddy 1st gear

    Hyvä maksaa ja siitä kannattaa maksaakkin! Mä sain Caddyn halvalla, mutta siinä olikin pirusti töitä. Peltihommat olis maksanu varmasti 10 000, jos ne olis teettäny jossakin pajalla, mutta kun ite tekee, niin ei maksa kuin materiaalien hinnan, elikkä joitakin kymppejä... :wink:
    Mä olen köyhä ja vaikka tää ei ole köyhien harrastus, niin sinnittelen mukana :rotfl:
     
  19. pete78

    pete78 Gearhead

    köyhyys vaivaa täälläkin...tai ei köyhyys vaan rahan vähyys, joka taas on palkanmaksajien vika se :lol:

    vituttaa kyllä tälläsessä veronmaksajien luvatussa maassa asua mutta mihinkäpä sitä täältä, rauhallisesta ja luontorikkaasta suomesta lähtis...ei mihinkään...muualla voipi toki olla verotus kepeempää mutta hommat sitten vituillaan muuten :)
     
  20. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Toi on kovasti suhteellista, silloin maksoi kaksoviset, muskelit ja harvinaisuudet maltaita, mutta nelioviset ja yleiset valian/dart/rampler niin nehän ei oikeen kelvannut kellekään, viiskytluvun siipijenkkejä meni romuttamoon, kun ei ne olleet minkään arvoisia, kun ei saanut osia mistään, tai jos sai niin ne maksoi ihan törkeesti.
    Sama tilannehan on nyt farkkujen ja muidenkin -80 luvun jenkkien kanssa, sitten kymmenen vuoden päästä itketään "kun en ostanu sitä ihan siistiä stw buickia kun olis sen kahella tonnilla saanu".
     

Kerro tästä muillekin!