Kuvista keskustelua?!?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Jaku, 9.7.2007.

  1. Jaku

    Jaku Gearhead

    :eek: Vähän pitää ihmetellä tota kritiikkiä noista kuvista mitä tuolla kisoissa moni käy räpsimässä. Ite oon ihan täys amatöörikuvaaja joka on yhdistäny kaksi mielenkiintoista harrastusta yhteen. Mut tässä pari näkemystä mun silmin..(yhtykäähän näkemysten vaihtoon Mopoilija ym.kuvaajat)

    1. copyright= ei voi ottaa jonkun autoa parkkikselta ja pörrätä muina miehinä menemään,kun ei se oo sun auto, sama pätee kuviin ja varsinkin jos väittää omakseen on se todella ala-arvoista!!

    2.Hyvällä kameralla ei välttämättä saa hyvää kuvaa, hyvä kuva ei välttämättä tarvi hyvää kameraa. HYVÄ KUVA ON KATSOJAN SILMISSÄ!!

    3.FHRA varmaankin tykkää kun ei tarvi omille sivuille laittaa gallerioita kun on kuvaajia näin paljon.

    4. Mulla ei oo tarkoitus hyppiä Pro kuvaajien silmille jos joku sillä ittensä elättää niin ok mä väistän, eikä oo tarkoitus kuvia myydä. Kuvia oon käyttäny omiin juttuihin joita paikallisen prätkäkerhon lehteen oon kirjotellu+parille tutulle jotka ajaa street ja pro ryhmissä.

    Lopullinen näkemys on kuitenkin se, että ne jotka ei pääse paikan päälle katsomaan kisoja on tyytyväisiä et näkevät edes kuvia kisoista.

    Ja niitä on tässä lisää: http://kuvablogi.com/blog/2526/12/

    Tosin tällä kertaa yleisön puolelta ja pieni määrä kun ihan rehellisesti sanottuna välillä on kiva katsoa kisoja muutenkin kuin linssin lävitte.

    Jaku



    :rotfl:
     
  2. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Melko tyhjentävästi oli Jaku kirjoittanut.. Voisin allekirjoittaa myös ylläolevan!
    :)
    Koskaan en ole itsekään pennin latia pyytänyt kuvistani. Ja kun joku on henkilökohtaisesti kysellyt yv:llä tai sähköpostin välityksellä kuvia autostaan tms niin olen pyrkinyt lähettämään niitä ilman sen kummempia ihmellelyitä.

    Mainitaan nyt että on tullut joskus jotain epämääräisiä viestejä tyyliin "lähetä mulle kaikki kuvat sähköpostiin.." sen tarkemmin erittelemättä että mikä juttu nyt on mielessä, mikä auto, mikä tapahtuma ja mihin käyttöön kuvat tulee.. Siis kuvien "keräilijöille" vastaan että ottakaa omat kuvat tai kopioikaa itse netistä, en vaivaudu siihen sen enempää..
    :odroll:

    Mielestäni tiimeillekin on tärkeää ja pelkkää plussaa jos voivat sponsoreilleen osoittaa että on tullut näyttöä kun kuvat ja sponsorien nimet näkyvät netissä maailmanlaajuisesti.

    Ja sitten sellainen juttu että he jotka kaikkein vähiten pääsevät itse tapahtumaa seuraamaan vaikka ovat paikan päällä ovat juuri kisatiimit, kuljettajat ja tapahtuman toimitsijat ym järjestäjähenkilöt. Näkevät yleensä vain sen oman paikkansa välittömässä läheisyydessä tapahtuvat asiat.
    Turistina saa paljon laajemmin kattavan kuvan koko tapahtumasta, varikolta, radalta, parkkikselta ym missä ikinä jotain tapahtuukin! :wink:

    Itselleni tämä kuvaaminen ei ole mitään bisnestä, enkä välttämättä edes harrastukseksi sitä luokittelisi. Omaksi iloksi näitä olen ottanut kun tuo pokkari aina kulkee mukana ja huomannut että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo..
    8)
     
  3. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Juuri tuosta syystä en ainakaan itse henkilökohtaisesti edes yritä saatika käytä aikaani kuvaamiseen, vaan mulla on sopimus Mopoilijan kanssa koko kesän kuvista kauden päätyttyä. Hän siis kuvaa taidolla ja tyylillä ja minä korjaan kiitosten kera kesän sadon ilolla vastaan ottaen :rotfl:

    Toi sun jälkimmäinen kommentti on kyllä iloista luettavaa ja positiivinen asenteesi saa kyllä varmasti muissakin hyväntuulisuutta aikaan :rotfl:

    Tosin näiden muutamien ilmeisesti ihan yrityspohjalla tai suorastaan hyötymismielessä toimivien "urheilukuvat" ym. tekijät kyllä pitäis saattaa ainakin tonne "firma" osastolle. Maksakoon yritykset mainoksistaan niinkuin muutkin firmat, ei missään muuallakaan saa mainoksiaan ilmaiseksi kaikelle kansalle tiedottaa :soosoo:
     
  4. mika112

    mika112 1st gear

    Harrastekuvaajana olen samaa mieltä edellisten kanssa vaikkakin tää valokuvausharrastus on vienyt mukaansa....ihan niin kuin tuo radan varressa seisominenkin.

    Pitää kuiteskin muistaa että ei ole väliä onko valokuvaaminen harrastu tai ammatti, onko kuva otettu jollakin Anttilan alepokkarilla tai kunnon järkkärikameralla, on niissä leima tai ei niin kuvat ovat silti aina tekijänoikeuksilla suojattuja, elikkä valokuvaajan omaisuus.

    http://www.mika112.1g.fi/kuvat/
     
  5. hejo

    hejo 1st gear

    Eikös taiteilijalla ole oikeus omat otoksensa singneerata,oli sitten kyseessä amatööri tai ammattilainen.Meille tiimiläisille nuo kuvat ovat kullan arvoisia,omat kyvyt ja aika kun on rajallinen tuollaisia valtavia kuva määriä noissa tapahtumissa ottaa.Toistaiseksi olemme saaneet sopimukset aikaiseksi jos ja kun kuvia on tarvinnut omissa jutuissa käyttää
    Kiitokset vaan kaikille taiteilijoille jotka aina uskollisesti jaksavat ja viitsivät meitä kuvilllaan ilahduttaa.
     
  6. gremlin

    gremlin Gearhead

    Aika kasittamatonta poraamista noista kuvista :mad: Mita se kenenkaan napaa pitas pompottaa jos joku pistaa leiman tai nimensa ite ottamiinsa kuviin? Tai vaikka myy niita? Eikohan se kuitenkin ole ihan kohdallaan etta noi kuvaajat laittavat kuvalinkkejansa siihen topikkiin mista tapahtumasta ne on otettu? Mua ei todellakaan kiinnosta kahlata jossain kymmenien kansioiden seassa ettimassa itteani kiinnostavia kuvia.
    Mua ei myoskaan haittaa se etta joku myy niita ite ottamiaan kuvia, saattaa tietenkin johtua siita etten ole kateellinen kommunisti joka vi##uuntuu muiden lisatienesteista...
     
  7. Mopoilija

    Mopoilija Gearhead

    Turhaa jorinaa minukin mielestä.
    Saas nähdä nyt sit jatkossa miten hoidan nää kuva hommelit jatkossa.
    Moniko kannattais semmoista että laittaisin kansioihin salasana suojauksen ja ilmoittaisin vain asianosaisille koodin :poff:
    Tosiaan kuvaajalla on aina kaikki oikeudet kuviinsa senkin jälkeen jos niitä myy.
    Kaikken kannattaa lukea http://www.digicamera.net/armi/w3kurs/tekoik.htm
     
  8. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :eek: ..huh!
    Olipas painavaa tekstiä..! Olen jotenkin pitänyt vieraana ajatuksena noiden omien tuotosten hinnoittelua, kun ihan harrastelija-amatöörinä kuvioissa pyörin. Mutta en todellakkan halua astua kenenkään varpaille näiden kuvamyyntijuttujen suhteen, varsinkin kun olen monellekkin tiimille antanut kuvia ja samalla maininnut että saavat käyttää ihan vapaasti omiin tarkoituksiinsa. Onhan siinä kuitenkin kuvien tasossa huomattava ero esim minun ja mopoilijan välillä, mutta tiimeillehän kelpaa kaikki..?! :wink:

    Älä nyt mopoilija mitään privaattigalleriaa perusta, noita kuviasi on aina mukava katsoa! Vesileimat ja tekstit ei haittaa yhtään mitään!!
    :D
     
  9. bbford

    bbford Gearhead

    Joo,älä Mopoilija edes uhkaile tollasella! :)
    Ei haittaa leimat yhtään muakaan.
     
  10. Maria

    Maria 1st gear

    Mielenkiintoista totta tosiaan..


    Mä olen pelkkä harrastelija eli otan omaksi iloksi kuvia ja laitan ne näytille siksi jos joku muukin haluais katsella.
    Tällä hetkellä mun ottamia koirakuvia on joidenkin eri koirakennelien kotisivuilla luvalla ja ilman lupaa.
    (Yhden kikka kolmosen avulla tiedän taatusti, että onko mun ottama vai ei..)
    Eli kai niistä kuvista sitten joidenkin mielestä jotkut on ihan tosiaan hyvälaatuisia..
     
  11. kime2

    kime2 Gearhead

    Mä taas otan kuvia lähinnä muiden harmiksi :lol:

    Mopoilijan "salaiset kansiot" olis paha takaisku monelle meille pohjoisemman suomen harrastajille kun ei ole aina mahdollisuutta lähteä noihin etelän tapahtumiin ja Rinnewoodhan sitten hoitaa näitä pohjoisen tapahtumia ihan kiitettävästi,niin näkeepä etelän väkikin mitä täällä puuhataan kun matka on pitkä toisinkin päin,kuulemma jopa niin päin pidempi...
     
  12. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Samaa mieltä minäkin.Kun ei aika ja innostus riitä kiertämään kaikkia tapahtumia on noi Mopoilian ja muiden kuvat olleet suuri ilo. Mopoilian kuvissa ei tosiaan häiritse se signeeraus ja mielelläni jotain maksan isommista orkkis kuvista vaikka omasta vessasta jos on linssin eteen osunut. Älä vaan lopeta mopoilia!
     
  13. Stance

    Stance Gearhead

    Kun katsoo Mopoilijan ja muidenkin (esim. Wolfheart) täällä palstalla olevien kuvaajien otoksia, niin tietää heti ne nähdessään että kaveri on käyttänyt aikaa ja vaivaa valokuvaamisen opiskeluun ja varmaan jonkun lantin laitteisiinkin ym. Jos omasta pirssistä sattuisi hyvä kuva eteen niin toki olisin valmis siitä maksamaan. Valokuvaus on käsityötä parhaimmillaan ja tekijällä on tosiaan kaikki oikeudet kuviinsa. Toisille se on harrastus, mutta olisihan se aika makeata, jos harrastuksella voisi jotain ansaitakin. Mun ottamilla kuvilla ei ole sitä pelkoa, että joku niistä jotain maksaisi :rotfl:
     
  14. temppi

    temppi 3rd gear

    Piti oikein regata kun aihe kiinnostaa.

    Minkälaisella kalustolla kuvaatte? Taitaa olla kaikista gallerioiden kuvista poistettu exif tiedot, niin niistäkään ei voi päätellä mitään. Esim noi Mopoilijan tuonne toiseen threadiin laittamat "tauskuvat" on melkoisen komeita! Millä optiikalla ne on otettu?
     
  15. TiMu

    TiMu 1st gear

    Itse mieten kanssa miksiköhän Exif data hävitetään ;-)

    Voipi johtua käytetystä galleriasoftasta !

    No omissa kuvissani exif on paikalla + että suurimman osa datasat näkee kuvan alta ;-)

    Esim vaikka tässä

    TiMu
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ja mitä oon katellu tuolla kisoissa niin on tuo Mopoilija melkoinen sissi kun joka aamu se raahaa ittensä ja hirmusen kamera- ja varustelastin radan varteen, napsii kuvia koko päivän ja jossain ihmeen välissä vielä nipun varikkokuvia :eek: Ja nimenomaan aina riippumatta yhtään siitä olisko mahdollinen illanvietto kovinkin venähtänyt :rotfl:
    Iso kumarrus tosiaan ja toivottavasti jaksat jatkaa suunnilleen samaan malliin kun vaikka olis ollutkin paikalla (ja etenkin silloin) niin on se tosiaan mukavaa katella kaikenlaisia kisakuvia jälkeenkin päin.
    Ja varmaan muuallakin mut ainakin REE:n varikolta löytyy sit kahvia ja tarpeen mukaan muitakin virvokkeita kun jossain välissä ehdit piipahtaa ja jos ei olla paikalla niin esim. meidän kohdalla senkun marssit bussiin ja hajet ite jos pannussa sattuu vaan olemaan :D
    Ja kaikki muutkin ahkerasti kuvaajat, tulkaa toki kiertäessänne samalla morjestamaankin kun samoissa ympyröissä kuitenkin pyöritään niin radoilla kuin täällä OD:ssäkin :wink:
     
  17. TiMu

    TiMu 1st gear

    Pitää kai tässä pikkasen puolustautua kun näköjää "urheilukuvat" mainittiin firmana, mitä se nyt ei ole. (hyvä domainnimi)

    Urheilukuvat.net on urheilukuvausta harrastavien valokuvaajien n.6 kpl ja bajahill.net (Online MP media) toimittajien (jotka ovat ne 3. aktiivikuvaajaa Enska/RR/Motocross ja nykyään DragRacing) paikka julkaista omia kuviaan (kuvapankki) kun kumminkin noissa pärrätapahtumissa tulee kuvattua enempi tai vähempi.
    Jos niistä nyt on joku kiinnostunut ja jotain suostuu ehkä vielä maksamaan niin hyvä juttu ;)

    Tuo lähti aikoinaan liikkeelle kysymyksestä mistä löytys urheilukuvia netistä ahaa elämyksenä että tietenkin urheilukuvat.net (onneksi oli silloin vapaana)

    TiMu
    Bajahill.net Kuvaaja/Webmaster
    (Netissä vuodesta 1995)
     
  18. sampop

    sampop 1st gear

    Kuvausvehkeiden hintojen tullessa sellaisiksi, että tavan harrastajakin pystyy kustannustehokkaasti ottamaan isomman määrän kuvia, hommasta tulee varmasti koko ajan suositumpaa.

    Esimerkiksi noiden lökäpöksyjen hommissahan (skeittaus, snoukka, bmx, yms...) kuvaaminen on keskeinen osa touhua ja ihan oma harrastuksen alalajinsa. Ja tuloksista päätellen semmoinen on kehittymässä autotouhuihinkin. Pitäsköhän FHRA:n reagoida ja vaikka järjestää asian tiimoilta näyttely vaikka sanomataloon tai AMCS:n yhteyteen. Ilmaista promoa (niin FHRA:lle kuin kuvaajillekin) olisi roppakaupalla tarjolla.

    Olishan hienoa lukea kiihdytysautoilusta Hesarista - kulttuurisivuilta!
     
  19. Mopoilija

    Mopoilija Gearhead

    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=289
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=415
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=427
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=262
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=135
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=160
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=282
    Siinä obuskat joista kolmea ensimmäistä käytän kisoissa/cruisingeissa.

    Rungot 2kpl Nikon D50
    Salama Nikon Speedlight SB-600
    11 Gt muistia
    6 kpl vara-akkuja
    24 ladattavaa patteria
    Erilaisia/kokoisia suotimia 8kpl
    Manfrotto kolmijalka+kinopää
    Slik monopodi+tilthead
    LowePro DryZone 200 kamerareppu
    Tamrac System 3 olkalaukku
    Erinäinen määrä muuta tavaraa esim.puhdistus

    Ensivuonna tuohon voitanee lisätä http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=162

    Elämä on mukavaa kun sen oikein oivaltaa 8)
     
  20. MercComet

    MercComet Gearhead

    Tuo oli asiallista laittaa esille! Turhan paljon asiatonta "lainaamista" tapahtuu! :mad:

    Itse vain lähinnä harrastekuvailen, mutta ehkäpä vakavampaan on menossa myytyjen kuvien myötä. Jostain olisi mukavaa lisätienestiäkin saada ja katettua edes jotain välineitä....

    Järkkärikuvia ei juuri esillä ole ollut kuin muutamat (digikuvat on lähinnä otettui Canon S1-IS:llä). Omat vehkeet ovat järkkärimaailman budjettipäästä, mutta valittuna jotenkin tarkalleen joidenkin ominaisuuksien takia:

    - Canon 400d + kaffa
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/
    -Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=446
    -Canon EF 70-200mm f/4L USM
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=103
    -Canon EF 50mm f/1.8 II
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=3
    -Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II USM
    http://www.objektiivi.info/objektiivit_info.php?oid=52

    Sitten laukkua, kymmenkunta filtteriä, Manfrotto tri- ja monodi yms.
     

Kerro tästä muillekin!