Kokemusta hiekkapuhalluslaiteesta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja v-v, 16.4.2007.

  1. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Itselläni on ollut 40L pikkupytty käytössä jo jonkin aikaa, ja pesee mennen tullen kaikenlaiset pussista imevät ja kannuhärvelit. Ei voi puhallushommissa puhua samana päivänäkään.

    Missään tapauksessa ei kaikkia venttiileitä auki, silloin lykkää letkun täyteen hiekkaa, eikä hommasta tule mitään.

    Sillä letkun puhalluspäässä olevalla venttiilillä ei tee käytännössä mitään, kuluu puhki pian, ja jos sopivasti sulkee, niin on taas letku täynnä hiekkaa, eikä homma suju.

    Homman kun aloittaa, niin antaa ensin puhaltaa pelkkää ilmaa, ja sitten avaa pytyn alla olevaa venttiiliä sen verran, että näkee hiekkaa tulevan.
    Jos avaa liikaa, niin hiekkaa tulee liikaa, eikä rakeilla ole enää irroitusvoimaa.

    Bedfordin runko ja sisätilat tuli tuon kanssa puhallettua, ja oli juuri oikean kokoinen laite tarkoitukseen.

    Mukana tulleista suuttimista käytän vain suurinta, pienemmistä ei saa riittävän isoa raetta läpi.
    Liian hienolla hiekallakaan ei saa mitään aikaan, kun ei rakeessa ole irroitusvoimaa.
     
  2. Beauville

    Beauville 1st gear

    Roin K-Raudasta puhalluskuonaa 8,80 ekee 40kg säkki. Eikä pölise kuten hiekka 8)
     
  3. Hervast

    Hervast 1st gear

    Taannoin ostin motonetistä rockin 40 litran hiekkapuhalluspytyn. Pienen virittelyn jälkeen on ajanut asiansa vaikkakin kompuran 240 litran vastapainetuotto hieman köykäinen. Nilsiän kvartsilla puhaltelen ja teho kyllä riittää autonpelteihin, jarrusatuloihin en vielä ole kokeillut.
     
  4. Jamboree

    Jamboree 1st gear

    Hiekkaa kannattaa kysyä jostain teollisuusmaalaamosta. Heillä ei ole käyttöä kertaalleen käytetyllä hiekalla. Jos se on kuivaa, niin tiheän verkon läpi vaan siivilöi kun kaataa omaan laitteeseen. Ihan toimivaa harrastekäytössä ja halpaa -> peräkärryllinen 10 ekee.
     
  5. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Itsellä jäi paskan maku suuhun kun puhaltelin joskus omavalmistevärkillä...

    Oli lainassa isokokoinen kompurakin, mutta ongelma oli se että vaikka millä hana-asetuksilla
    sitä yritti puhaltaa niin vähän väliä oli putki täynnä hiekkaa ja ilmaa ei tullut yhtään. Aina kun se toimi, niin toimi kyllä hyvin, tehokas oli jne kun ilmaa tuli lujaa ja hiekkaa paljon... Puhaltelin jonku about 15 neliön alan sillä, yhden sinkitysfirman neutralisointialtaan josta tuli uima-allas... :lol:

    Mä en tiedä oliko se ongelma siinä että se putki oli jotain saatanan paksua hydrauliletkua tms, ja siihen päässä olevaan suuttimeen se halkaisija tietysti pieneni paljon.

    Mut suurimmaksi ongelmaksi osoittautui kuitenkin se että kompura vuosi ilmaa kampikammioonsa ja ruiskutti öljysumua pihalle, ja jonka se samantien veti säiliöönsä... :rotfl:
    Loppujen lopuksi hiekka oli niin öljyistä että ei muuta kun kaataa kaikki nurkan taakse.

    Tämän helvetillisen kokemuksen perusteella sanon että jos alan puhaltamaan jotain niin ostan kyllä kunnon värkit siihen, muuten ei mene kun hermot ja marlboroa.
     
  6. VesQ

    VesQ 1st gear

    Tuota tuota, tuossa olen sellaisella halppis säkistä imevällä puhallellut yhtä taka-akselia ja käämi palaa herkästi.

    Itse pistoolissa ei ole vikaa, toimii kuin junan vessa mutta vesi paineilman joukossa alkaa vituttaa. Nyt on kaverilta lainassa joku YAMA (tai jotain sinne päin) vedenerotin. Vähän auttaa mutta kun kompura on huutanut tunnin putkeen niin rupeaa työntämään vettä läpi niin että voi kukkia kastella. Menee sitten pistooli tukkoon kun kerää vetistä kuravelliä täyteen. Mitäs tuohon keksisi tai mikä tuon tekee

    Ei ole edes kovin kostea ilma mutta mietin että varmaan vaikuttaa kun kompuran säiliö ja ekat 5m letkua on ihan oikeasti kuumat
     
  7. Rodman

    Rodman Gearhead

    Kokemuksia puhalluksesta...

    Tässäpä kommentteja.... näin vierestä seuranneena ammattimiehen puhallusta useita vuosia ja myös itse puhaltaneena.

    -Letku kompuralta kellolle pitäisi olla mahdollisimman lyhyt
    -Jos kompura "huohottaa" öljyä ilman sekaan niin on kyllä vaikeuksia tiedossa.
    -Voi laittaa flektin jäähdyttämään kompuraa
    -Hydrauliletku on aivan hyvää hiekkapuhallusletkua
    -Suutimena käy mikä tahansa metallinen/tai keraaminen putki,( vaikka letku olisi isokin niin kun tulee supistus siinä suuttimessa niin ilman virtaus nopeutuu ja puhallukseen tulee tehoa)
    -Itse olen käyttänyt myös hydrauliletkun liittimiä suutimena eli rällällä vain sopiva pätkä ja näillä puhaltaa pari tuntia yhteenmenoon ainakin.
    -Hiekkana käy melkein mikä tahansa, jos pölisee niin ei näe kyllä paljon mitään...mutta pinnasta tulee sileämpi. Hiekkaa kannatta kysyä kyllä isompina erinä kuin ostaa säkeissä tai jos jossain on ranta hiekkaa niin sekin on erinomaista puhallukseen (Alä vie uimarannalta kuiitenkaan)

    -Seulon omaan käyttöön aivan tavallisella käsiseulalla ...noin 1,5 mm....hidasta muttei maksakkaan mitään

    -Käytössä 7 m3 Tamroc ja painetta 4-5 bar... lasikuidulle olen käyttänyt jopa 3-4 bar kun on tuota tuottoa kuitenkin paljon ja kello on omatekemä tosin ei itseni vaan ostin sen jo valmiina, osia näkyy olevan kaasupullosta hydraylisylinteriin.

    -Käytin aikoinaan tota säkistä imevää mutta pienellä kompuralla siitä ei kyllä tullut mitään...
     
  8. mke77

    mke77 Gearhead

    ite ostin hiekan laastitehtaalta! 20€/1000kg...... ja täysin puhdasta ja tasalaatusta!! olen kyl joskus hakenu kaverin pajalta keran puhallettuu hiekkaa kun kerta sitä saa ilmaatteeks , mut se kun on likasta(alustamassaa ja vanhan maalin jämiä ja ruostetta kuormaautoista ni ei jaksa aina seuloa) Abetonilla 900kg maksaa (jos muistan oikein )60€ googlella löytää, ja vielä kotiin kannettuna jos haluu!! hiekkapuhallus pönttö on tehas tekonen mist on karsittu kaik hienoudet pois ajan saatossa, eli veden erotin, tulo säätö venttiili, paine katkaisin kahvasta(käytetään nykyään"letku myttyyn kaksin kerroin" ni hiekan tulo lakkaa) ja kaik muut muut hilppeet!! puhallus letkuna menaa hydrauliikka letku.... 4kertaa halvempaa kuin puhallus käyttöön tarkotettu ja menee koko kesän(n. 5autoa/kesä ja muut pikku hilppeet) mainittakoon ett kaveri käyttää omassaan muoviletkua, jäykkää ja menee helposti "sirkan-polvelle" mut kestää paremmin1. ja paineena on vanha traktorikäyttönen hydöri, milloin raktorissa/milloin peräkärryn lavalla kiinni paika.llis mootorissa..... paine jotain 10bar.

    hiekan päälinen paine on se tärkein, eli kuin kovin syöttää... loput on huhallus tyylistä kiine!! kyl hikinen hiekka kin tulee läpi jos takana on painetta tarpeeks. puhalluksen aikana sen näkee koska vettä on liikaa kun rupaa tekee puhallus pisteen ympärille "tummaa" harsoa... siin vaihees kandee lopetta ja kattoo mist menee vesi läpi!!
     
  9. magenta

    magenta 2nd gear

    Hiekkapuhallinpöntön toimintaperiaate

    Moi

    HUOM HUOM HUOM !
    Käsittääkseni tälläisessä punaisessa 20 litran hiekkapuhalluspöntössä on suunnitteluvirhe korkissa. Eli korkin tiiviste on korkin ulkopuolella kierteiden alapuolella. Nyt kun hiekka pölisee pöntössä niin sitä menee myös kierteisiin ja lopputulos on, että korkki jää jumiin. Hyvä olisi keksiä joku tiiviste myös korkin sisäpuolelle.
    Joka tapauksessa kierteet kannattaa paineella puhaltaa puhtaiksi ennen korkin sulkemista !!!

    HUOM HUOM HUOM !
    Katso tarkasti, että kaikki venttiilit on kiinni ennen kuin otat paineilmaletkun irti !!
    Pöntössä on painetta ja jos venttiili on auki niin paineilmaletkua irroitettaessa hiekat tulee käsille.
    Letkun irroittamisen jälkeen avaa pöntön venttiilin, että paine pääsee hallitusti pois.


    Nyt on säkkejä puhalleltu ja alkaa pikkuhiljaa avautua tämän käyttö. Niin kyllähän se siinä ohjekirjassakinlukee missä järjestyksessä ne hanat pitää avata, mutta suomalainenhan ei usko ennen kuin näkee =)
    1. Eli ensin pönttöön menevä venttiili auki.
    2. Sitten ohisyöttö venttiiliä vaikka puoleen väliin.
    Tällä säädetään pöntön ja ohivirtauksen välistä eroa. Käsittääkseni pöntössä pitää olla isompi paine, kuin ohivirtauksessa. Jos kompuran paineen tuottokyky omassa säiliössään laskee täytyy ohivirtausta pienentää, että hiekka tulisi ulos pöntöstä.
    3. Tässä vaiheessa kannattaa avata puhallussuulakkeen venttiili, niin että ilma kulkee.
    4. Sen jälkee pöntön pohjasta venttiiliä avaamalla varovasti saa hiekan suihkuamaan tasaisesti suulakkeesta.

    Ongelma minulla on kaiketi se, että kompura on liian pieni. V2 ja kyljessä lukee 245 l/min ja 100 l. säiliöllä. Puhalluspönttöhän on varsin lowtech laite, että juuri kun saa hiekanavausventtiilin säädettyä sopivaksi, niin paineero muuttuu pöntön ja ohivirtauksen välillä ja seurauksena on hiekan tulon loppuminen tai tukos suuttimessa. Varsinaista jumppaa kun pitää ryömiä minuutin välein auton alta säätelemään =)

    Hiekkana olen käyttänyt ihan K-raudan 0.5-1.2 raekoolla olevaan 25 l. säkkejä. Lähinnä nyt sen takia, että pölisee vähemmän, niin naapureillakin mukavampaa. En sitten tiedä toimisiko se hienompi 0.1-0.6 pienemmällä paineella jolloin kompurakin toimisi paremmin...
    Kun puhalluspaikan alle levittää vaikka kevytpeitteen, niin hiekasta on mahdollista kevyestikkin saada puolet talteen. Keittiösihvilällä sitten vaan sihtaa. Epäpuhtauksista ei kyllä halua enään yhtään enempää ongelmia.

    Kosteus on kyllä ongelma, enkä oikein tajua mistä sitä tulee ? Vedenerotin on ihan tyhjä kompuran pääsä. Ja kuitenkin pönttöön tulee kosteutta... Olisikohan niin, että kun kompura on tallissa sisällä ja pönttö 10m letkun päässä ulkona ja kompura käy kuumana, että tallikin lämpiää, niin lämmin ilma kuljettaa kosteutta pönttöön joka kylmässä sitten tiivistyy vedeksi...
    Toimisikohan paremmin jos pöntönkin päässä olisi vedenerotin...viileämmässä ?
    Ainakin näin elokuun helteillä kun aurinko laskee niin ilman kosteus nousee heti yli 80 ja silloin on pulassa.
    Jos tulee tukosta pöntön alapäähän, esim kosteuden aiheuttama, niin pienentämällä ohivirtausta tulee pönttöön suurempi paine ja tukos irtoaa. Helposti tukos kyllä siirtyy suuttimeen. Varsinkin jos ohivirtausta pienentää liikaa/liian pitkäksi aikaa.

    Suojavarusteena olen käyttänyt pilteman hitsimaskia ja sen sisällä vielä suojalasit, hengityssuoja ja kuulosuojaimet. Suojalasit muuten huurtuu tosi nopeasti. Hitsimaskiin kannattaa ostaa nippu kirkkaita suojalaseja vaihtoon. Niitä nimittäin menee.

    Suihkusuuttimessa olevaa tiivistekumi tuntuu myös kuluvan.

    Kaiken kaikkiaan muistelen, että viimekesänä hiekkapuhalsin pilteman säiliöpuhaltimella huomattavasti nopeammin ja vaivattomammin. Varmaankin kun siinä paremmin pystyy säätelemään käytettyä ilmamäärää. Tulee esiin pienellä kompuralla.

    Seuraavana päivänä:
    Testasin tuota säiliöpuhallinta ja hyvin toimii. Kompura jopa pitää välillä taukoja. Osasyynä tietysti se, että säiliötä pitää täyttää vähän väliä =( Hiekkaa ei kulu pitkin mettiä ja suuttimen tukkeutumiseen.
    Mutta ihan varmasti isommalla kompuralla varustettu hiekkapuhallinkello irrottaa tehokkaammin ruosteet.

    Seuraavana päivänä:
    Kyllähän se sillain on, että puhalluskellossa on Paljon enemmän voimaa. Koitin laittaa pienemmän suuttimen, niin vähän helpotti.
    Käytännössä kyllä käsi saa kokoajan olla vääntämässä hanoja. Lähinnä hiekantulo hanaa. Eli kelloon hana auki, suuttimen hana auki, ohivirtaus hana 1/3 auki ja varsinaista hiekan tuloa säätää kellon alta. Auton alla maatessa ei mikään yksinkertainen toimenpide.
    Ehkä menen vuokraamaan kokeeksi isomman kompuran.
    Testit jatkuu ;)

    Mika
     
  10. monster

    monster Gearhead

    mun näkemys tosta vedestä että ilma pitäis saada jäähtymään kompuran jälkeen että kosteus taas tiivistyis vedeksi että sen voi erotella ilmasta pois .eli letku kela vanhaan pakastimeen johan rupiaa pikku kompurankin ilmasta vedet lähteen :rotfl:
     
  11. magenta

    magenta 2nd gear

    Kovametallisuutin ja paineen nosto

    Moi
    No aina sitä tietotaitoa löytyy kun jaksaa tarpeeksi kauan kaivaa =)
    Eli vastauksia löytyi Seppo Kivilinnalta. Myymälä Helsingin Itäkeskuksessa kauppakeskus Puhoksen yläkerrassa. www.kivilinna.com 09-32 35 122.

    Sepoltahan löytyi 2 mm kovametallisuutin. Ja sehän ei kulu.
    Eli idea on se, että 6 bar paineella 2 mm suuttimesta tulee ilmaa 220 l/min.
    Tässä hiekkapuhallin paketissahan kaikki suuttimet ovat isompia, keraamisia jotka siis vielä kuluvat isommiksi.
    Kun suuttimen kokoa suurennetaan 1 mm, tuplaantuu ilman kulutus.
    Eli jos nyt ajatellaan kotikäyttöön niin 2 sylinterinen valovirtakompura riittää juuri nipin napin tuohon 2 mm suuttimeen.
    Tosin hiekka saa olla korkeintaan 0,7 mm karheutta.

    Ikävä puoli on siinä, että suutin maksaa enemmän kuin koko hiekkapuhallin. Mutta pitäisi myös kestää.

    Toinen jippo on, että kompurat yleensä ovat 8 bar, mutta säiliö 10 bar. Pitää tarkistaa säiliön lätkästä mitä on !!!
    Eli jos avaa katkaisijan kannen, niin sen alta löytyy ruuvi jota kiristämällä saa lisättyä säiliöön menevää ilmaa. Peukalosääntönä 1 kierros on 1/2 bar, mutta kannattaa tarkistaa mittarista ja nostaa vähän kerrallaan. Ja ehkä jättää sitten hiukan allekkin sen 10. Kun yläpainetta nostaa nousee myös alapaine, eli kompura lähtee käyntiin ylemmällä paineella.
    Idea on siinä, että paineen nosto tuplaa säiliössä olevan ilman määrän. Eli kompura käy harvemmin.

    Näillä ohjeilla lähti homma vihdoin luistamaan. Puhalsin illassa varmaan enemmän kuin koko viimeviikolla. Kompura ei käy niin kuumana.

    Ja näinhän se menee:
    1. Eli ensin pönttöön menevä venttiili auki.
    2. Sitten ohisyöttö venttiiliä vaikka puoleen väliin.
    Tällä säädetään hiekan ulostulo nopeutta suuttimesta.
    3. Tässä vaiheessa kannattaa avata puhallussuulakkeen venttiili, niin että ilma kulkee. Tällä venttiilillä ei oikeastaan tee mitään. Jos sen joutuu sulkemaan, niin avatessa tulee putken täydeltä jonkin aikaa hiekkaa.
    4. Sen jälkee pöntön pohjasta venttiiliä avaamalla VAROVASTI saa hiekan suihkuamaan tasaisesti suulakkeesta.

    Lisäsin vielä pöntön päähän oman vedenerottimen.


    Suojavarusteena olen käyttänyt pilteman hitsimaskia ja sen sisällä vielä suojalasit, hengityssuoja ja kuulosuojaimet. Suojalasit muuten huurtuu tosi nopeasti. Hitsimaskiin kannattaa ostaa nippu kirkkaita suojalaseja vaihtoon. Niitä nimittäin menee.



    Kompressorin valinnasta:
    http://www.avs-yhtiot.fi/luettelo-vs/1. ... nnasta.pdf

    mm. taulukoita ilman kulutuksesta:
    http://www.avs-yhtiot.fi/luettelo-vs/3. ... ltimet.pdf


    Tässä viekä varoitukset:

    HUOM HUOM HUOM !
    Käsittääkseni tälläisessä punaisessa 20 litran hiekkapuhalluspöntössä on suunnitteluvirhe korkissa. Eli korkin tiiviste on korkin ulkopuolella kierteiden alapuolella. Nyt kun hiekka pölisee pöntössä niin sitä menee myös kierteisiin ja lopputulos on, että korkki jää jumiin. Hyvä olisi keksiä joku tiiviste myös korkin sisäpuolelle.
    Joka tapauksessa kierteet kannattaa paineella puhaltaa puhtaiksi ennen korkin sulkemista !!!

    HUOM HUOM HUOM !
    Katso tarkasti, että kaikki venttiilit on kiinni ennen kuin otat paineilmaletkun irti !!
    Pöntössä on painetta ja jos venttiili on auki niin paineilmaletkua irroitettaessa hiekat tulee käsille.
    Letkun irroittamisen jälkeen avaa pöntön venttiilin, että paine pääsee hallitusti pois.

    Mika
     
  12. 528

    528 Gearhead

    Mistähän Oulusta löytäisi kohtuuhinnalla tuollaisen hiekkapuhalluspöntön? Saisi olla vedenerotin siinä mukana. Tai mistä liikkeistä Oulussa kannattaisi käydä katsomassa? Joku tuolla mainitsi Puuilon aiemmissa viesteissä.
     
  13. Piru

    Piru 1st gear

    Oisko kärkäisellä? Joku pari vuotta sitten siellä oli 40L säiliöllä oleva laite ja hinta 100e seutuvilla. Vedenerotinta tuskin tulee mukana, mutta biilteemasta luulis löytyvän jos ei käkriäisellä ole.
     
  14. typewriter

    typewriter 3rd gear

    Minä ostin omani Puuilosta, Ruskosta.
     
  15. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Re: Kovametallisuutin ja paineen nosto

    Mietin kans että kuka pistäis putkenpäästä venttiilin kiinni tai kuka alunperin on sen venttiilin siihen laittanut.

    Mulla ei ole ollu venttiiliä suulakkeen lähellä kun joskus puhaltelin mut jos se suulake menee putken päästä tukkoon niin koko putki on välittömästi täynnä hiekkaa. Eikä se putki tyhjene muuta kuin suulakkeen irroituksella koska ilma ei pääse kulkemaan ja jos ei pöntön alta sulje venttiiliä niin uutta hiekkaa tulee jatkuvasti tilalle. Tosin mulla oli suht isoa hydrauliputkea ~30-40mm ulkohalkaisijaltaan, en tiedä olisko tyhjentyny paremmin jos putki olis ollu pienempää. Ei varmaan.
     
  16. lake ender

    lake ender Gearhead

    Nyt kun olen pari säkkiä tollasella rock-pöntöllä puhaltanu, niin ei voi muuta kun yhtyä edellisiin kommentteihin. Aikamoista taiteilua venttiilien kanssa...joko on suutin tukkeessa tai hiekkaa ei tuu pöntöstä ulos.

    Vedenerottimet on sekä kompuran päässä ,että pöntössä itsessään. Kompura on yllätys yllätys liian pieni, vaikkakin 150l säiliö ja voimavirta v-koneinen. Paineen saa säätää aivan maksimiin, niin ettei pöntön ylipaineventtiili pauku. Sitte saattaa just riittää painetta myös käytön ajaksi niin ,että hiekkaakin tulis.

    Hidasta on, mutta silloin kun homma onnistuu, niin jälki on hyvää. Hiekkana on ollu alle millistä ja yli millistä. Tehoero on aika suuri karkeamman hyväksi, miinuksena pitää käyttää isointa suutinta, muuten on suutin tukossa koko ajan.

    Haaveena oli puhaltaa itse ainakin kori niistä paikoista, mihin ei hiomakoneilla pääse, mutta taitaa joutua luovuttamaan ja viedä koppakin puhallettavaksi. Vinkkejä vastaanotetaan keski-uudeltamaalta puhallusfirmoista, jota "ymmärtää" auton puhalluksesta.
     
  17. naamari

    naamari 1st gear

    En tiedä herättelenkö liian vanhaa postia, mutta tätä lueskellessa pisti silmään Suoratuonnin sivuilla olleen tiedotteen R.O.C.K.-puhalluskannujen takaisinvedosta. Hitsausliitokset eivät täytä asetettuja turvallisuusvaatimuksia ja käyttö pitää välittömästi lopettaa säiliön räjähdysvaaran takia.
    Ei muuta kuin takaisin kiikuttamaan moiset rimpulat. :eek:

    Linkissä lisää tietoa:

    http://www.suoratuonti.com/lehti/DAC0475-takaisinveto_A4.pdf
     
  18. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Olet varmaan kokeillut niinkin ettei ole se yläpään ilmaventtiili ihan auki ja niin ettei se alempi venttiili ole ihan auki??
    Siitä kun itse viimeksi pualtelin on yli vuosi, joten en nyt muista kumpi piti olla vain osin auki...
    Mulla kun ei ole edes vedenerottimia, ja kompura on 60litran säiliöllä oleva valovirtakone... Ja silläkin kohtuullisesti onnistuu vaikkakin kyllä (paljon)hitaammin kuin "oikeilla" hiekkapuhallus-vehkeillä.
     
  19. lake ender

    lake ender Gearhead

    Täytys taas alottaa kokeilut (en ajatellu palauttaa). Se ylempi ilmansäätöventtiili oli muistaakseni n. 1/2 auki ja hiekansäätöventtiilillä sit säännöstelin hiekkaa puhalluksen aikana. Hiljalleen kun sitä pohjaventtiiliä avaa, niin ensin ei tuu mitään, sitten tulee hetken hyvin ja sit onkin jo tukossa.
    Täytyy koittaa tota letkun taittamista, mistä tuolla aikasemmin puhuttiin. Jos silla sais sen tukoksen puhallettua sit takasinpäin pois.
     
  20. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No ettei ois ollu niin että olen ite pitäny sitä ylempää ihan auki... ja pohjan venttiiliä vaan vähän....
     

Kerro tästä muillekin!