Autokorjaamo @ JIM

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Trailblazer, 15.9.2007.

  1. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    eipä pikaisen haun jälkeen löytynyt ketjua, joka olisi koskenut tätä JIMin ohjelmaa, joten aloitin uuden.

    Onkos joku seurannut tätä ohjelmaa? Amerikan kielinen nimi ohjelmalle on Resto Rides. Nykyisessä sarjassa korjataan (muistaakseni) '66 Caminoa.

    Muuten ihan jees sarja, mutta kääntäjä on taas kahvilla. Kun mekaanikkopimu kävi tilaamassa uusia pakoputkia ja sanoi faprikaattorille, että "here's the mark for the cat" oli kääntäjä vääntänyt sen "kissan paikaksi" :poff:

    itse kun en ole vanhoja auto rakennellut, niin ihmettelenkin miksi monta kertaa noissa sarjoissa rakennetaan kone uusiksi, laitetaan uusi jousitus ja uusi maali pintaan, mutta esim alusta ja runko jätetään sellaisiksi ruosteen näköisiksi ja värisiksi. Eikö nekin kannattaisi puhdistaa, tarkistaa, hioa ja vaikka pulverimaalata?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    palomuurikin löytyis tuosta autosta. vaihdetappi, yms kukkasia... lähettelin s-postia tolle firmalle että voisivat hieman lukea noita kötöstyksiä etukäteen mutta eipä se oo tota muuttanut.
     
  3. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    :rotfl:

    toisaalta ite en kyl osais noita käännellä, kun kaikki matsku mitä autoista luen/katson on enkuks, enkä tiedä noita suomalaisia vastineita. tosin oon muutenkin tämmönen pseudojenkki... 8)
     
  4. make_110

    make_110 3rd gear

    Mut nuo käännökset on välillä aika hassuja, ihan meinaa välillä joutua ääneen nauramaan. :lol:

    Muutenki vääristää jotenkin tota auton rakentamisen helppoutta, tai en tiiä oonko mä sit vaan hidas tekemään,luultavasti.

    Yhessä jaksossa se tytsy vaan tokas ett aika hyvin yhdelle päivälle,vaihtovat taka tukivarret, jarruinjat, eteen ylä ja alatukivarret ja eteen ja taakse levyjarrut,jarrutehostimen yms.jotain muuta ja kaikki oli jo valmiina aina käden ulottuvilla. Vaikka tämähän kuuluu sarjojen luonteesen mutta moni ei vaan ymmärrä että tommoset osat maksaa aika paljo ja sitä ei tehä ihan käden käänteessä joka hommaa, pro äijistä en tiiä tekeekö ne sit noin nopeesti.
     
  5. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    eiköhän homman nimi o se, kun ite tekee, että tehdään hitaasti ja rakkaudella ja sit tunnetaan koko rassi läpikotasin ku homma on valmis... :D
     
  6. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Toisaalta ymmärrettävääkin jos on käänökset vähän outoja...
    Tuo kun on kuitenkin sitä teknistä sanastoa, mitä ei oikeastaan muuten opi kuin tietämällä alasta.
    En itsekkään tiedä monellekkaan osalle oikeaa sanaa suomeksi, vaikka alkuperäiskielellä korjausoppaasta opiskellun nimen ja osan ulkonäön osaisinkin yhdistää...

    Ja onhan tuo osien paikalleen laitto nopeaa reaalisessakin elämässä jossain korjaamolla jossa on oikeat osat heti saatavilla, ja oikeat työkalut ammattilaisella heti käden ulottuvilla...
    Ja ehkä myös on jätetty pois ne kohdat jotka ei menneetkään suunnitellusti, ja viivästytti etenemistä. Eli seuraavakin päivä näyttää telkkarin ruudulla samalta päivältä jos niin sanotaan :)
    Ja onpa saattanut olla vakka ennen kuvausta toinen samanlainen jolla harjoiteltu kaikki yksityiskohdat sujumaan juuri niinkuin elokuvissa (tai unissa) :rotfl:
     
  7. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    itse kun en ole vanhoja auto rakennellut, niin ihmettelenkin miksi monta kertaa noissa sarjoissa rakennetaan kone uusiksi, laitetaan uusi jousitus ja uusi maali pintaan, mutta esim alusta ja runko jätetään sellaisiksi ruosteen näköisiksi ja värisiksi. Eikö nekin kannattaisi puhdistaa, tarkistaa, hioa ja vaikka pulverimaalata?
     
  8. Kartsu

    Kartsu Double Gearhead

    No niin. Nyt ei oo enää Discoveryllä suomisubeja kun menit noille vi...lee :eek: :cry:
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ai... no sori hirveesti... helpompaa se nyt on kattoo sitä ku ei tuu joka lauseessa uusia sanoja vastaan :wink:
     
  10. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Sen lisäksi noi useimmiten käännetään suoraan nauhalta eikä suinkaan mistään paperista. Mutta silti.
     
  11. VX4/90

    VX4/90 Gearhead

    Mutta onhan nuo suomennokset tosi karseita, siis suorastaan häiritseviä :wc: Toivotaan että noihin sarjoihin tulis fiksumpia käännöksiä
     
  12. THE61OHV

    THE61OHV Gearhead

    Tosta rakentelunopeudesta: Ei varmasti kukaan jaksaisi katsoa kun joku etsii jotain työkalua vartin, kuten se normaalissa elämässä on, vaan se tällaisessa dokumenttityyppisessä ohjelmassa on helppo skipata.

    Suomennoksista: Huvittaviahan ne usein ovat, mutta erikoissanasto on usein vaikeata kääntäjille, jotka suomentavat mitä eteen satutaan tuomaan. Näissä tapauksissa olisi tietenkin hyvä että löytyisi autoja harrastava suomentaja edes tarkistamaan jälkeä.

    _____________________________________________________________

    Joku sinänsä paskamainen paalaajan koriauski räntäsatehes vois olla poijat saatarin mukavaa, jos oltas kaharestaan.
     
  13. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ei niihin välttämättä tule ellei heille lähetä palautetta. ite kun lähettelin niin oli vastaus ettei heidän suomentajat osaa tuollaista sanastoa. yritin hieman vihjaista että olisivat vaikka lähettäneet minulle oikoluettavaksi ne niin olisi voinut korjata sitten epäkohtia. en itsekkään mitenkään mahtavasti tiedä noita mutta olis ainakin osa ollut oikein.
     
  14. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    mulla on yks tuttu joka tekee käännöksiä ja oon ollu konsultoimassa yhdessa ohjelmassa joka tuli nelosella jokunen vuosi sitten. ko. ohjelma ei ollu auto-ohjelma, vaan toisen alan erikoisohjelma.
     
  15. Chevy G20

    Chevy G20 1st gear

    Noista hauskoista suomennoksista on jäänyt mieleen ainakin Twin Cam mikä oli suomennettu kaksoiskampiakselinen :)
     
  16. Duju

    Duju 1st gear

    Ja kerran laittoivat veneeseen nelivetoisen ( four stroke ) moottorin.
     
  17. Vanishing Point

    Vanishing Point 1st gear

    Kääntäjän laiskuudesta/saamattomudesta kiinni. Täällä kääntäjä-tulkki opetteli päivässä tarvittavat prosessin erikoissanaston. Toistaiseki paras käännös on laivan uppoessa lähetetty MAYDAY MAYDAY! hätäkutsu. Oli Vapunpäivä Vapunpäivä ! :odroll:
     
  18. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    sanonpa suoraan että en mä kyllä hae työkaluja varttituntia. tuskin kukaan joka yrittää saada jotain aikaankin. Ok offtopic mutta perkele..... :rotfl:
     
  19. Piilofarkku

    Piilofarkku 1st gear

    Kitti peittää, minkä silmä heittää

    Niinhän se kannattaisi, mutta Ison veden takana on vallalla (?) vieläkin toi kanaverkko/kitti linja. Bling blingiä pitää nopeesti saada ja halvalla? Pää asia et naapurit sokaistuu ja tukahtuu kateuteen pelkästä vanteiden säihkeestä??? Ja kehtaavat vielä näyttää töitänsä ympäri maailman telkus, niin JIMin entisöinti/korjaus-sarjat kuin PimpMyRide-sarja. WestCoastCustoms vääntää kyseiselle tv-sarjalle kitillä hienon näkösii koppimopoja suihkualtaineen ja dvd-cd-mp3-surround-hifeineen... Onneks WCC:n asiakastyöt tehdään perusteellisemmin! No voidaan oppia noist, et älkää lapset tehkö näin kotona! :D :wc:

    Ps. WCC tekee omaa telkkusarjaa, jossa autot duunataan kunnolla ja rahalla. Ihan niinku HotRod-TV:n tyyliin!
     
  20. Mjjv

    Mjjv 1st gear

    Mutta jos ohjelman nimi on "pimp my ride" niin ei kait siltä muuta voi odottaa kun pimp virityksiä ... eli kanaverkko ja kitti tavallaan kuuluu asiaan ... kait.
    Mutta jos ohjeman nimi olisi vaikka "Restore my automobil" silti kittiä lätträttäisi samalla tapaa,niin sitten vois heristelllä sormea näin :soosoo:

    Näitä ohjelmia näkyy olevan niin monen lähtöön,että siintä voi jokainen valita mieleisensä joissain asiat tehdään paremmin toisessa nopeammin, paremmin tehdystä tulee ekana mieleen American Hot Rod ja Overhaulin
     

Kerro tästä muillekin!