Seisonta-aika systeemin muutos

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jasca, 1.3.2007.

  1. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mä tykkäisin että vois pitää vara autoja joita ottais esim talvella kovien pakkasten aikaan ajoon tai kun joku hajoaa

    uudella systeemillä ei oikein toimi...
     
  2. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Niin ja sekös vasta on hanurista!! Mites käy tulevien varaosa-autojen? No ei mitenkään kun niitä ei tule mistään muutoksen jälkeen. Koska ne on paalattu!
    Tai kyllähän homma toimii kun poistaa väliaikaisesti rek. ja teurastaa auton ja AKEn tietokantoihin jää vuosien mittaan tuhansia ja taas tuhansia autoja joita ei ole olemassa, tai lojuvat ihmisten pihoissa kuten nytkin.

    Toivottavasti AKE idiootit ymmärtää laittaa nettiin ilmoituspalvelun jolloin ilmoitus maksu peritään laskulla käyttömaksun yhteydessä tms. Kyllähän miliisi saa tiedon ilman maksuautomaattikuittejakin, niinkuin nytkin. Kyllä ne näkee onko maksut hoidettu..

    Tämä muutos on mielestäni perseestä!!!

    Nyt voi ajatella positiivisesti, eli lopettaa kaiken harrastamisen ja tekemisen ni ei putoo niin korkeelta sitte kun KAIKKI on kielletty!! :poff:
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Jos se on niin perseestä, niin on siinä se hyvä puoli ettei kukaan pakota poistamaan autoa väliaikaisesti liikenteestä, kyllä saa maksaa koko vuoden käyttömaksua, sitä ei kielletä. :rotfl:

    Edelleen muutoksen jälkeen voi poistaa auton kilvistä ilman romutustodistusta ja laittaa sen myös takaisin, eli siihen ei ole tulossa muutosta.
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ota huomioon että jotkut meistä käyvät myös päivisin töissä, ja joutuvat tätä käyntiä varten olemaan sieltä pois. Konttorit kun eivät ole iltayhdeksään auki niinkuin ruokakaupat
     
  5. tovesala

    tovesala Gearhead

    Sitä vartenhan on pekkastunnit tai työajanlyhennykset.... :odroll:
    Ja tarviiko sitä ite sinne konttorille mennä kuhan on asian mukaset puumerkit papereissa... :-? ...Mut jos sitä noin ajattelee niin auton katsastuskin on mahoton tehtävä päivätyössä kävijöille....

    Töissä käyn itekki, tosin teen vuorotyötä joten helpommin saan asiat järjestettyä...
     
  6. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    No eihän se tietenkään mahdotonta ole mutta huononnus aikaisempaan systeemiin, ja nykyteknologian aikana täysin turhaa ihmisten juoksuttamista. Tuskin kukaan mielellään haluaa vapaitaan käyttää virkamiesten kanssa asioimiseen.
     
  7. Ahis

    Ahis Gearhead

    Kyllä se vaan on pakko sit poistaa väliaikaisesti kun joutuu muuten maksamaan myös vakuutusmaksut! Vero on tällä hetkellä kaikista pienin maksu mikä harrasteautoiluun vaikuttaa, vastaa yhtä tankillista bensaa. Vakuutusmaksun vuoksi mä autoa seisotan.

    Saahan siellä konttorilla toki hyvät kaffeet mut typerää juoksemista tämä uusi järjestelmä kuitenkin aiheuttaa.

    Kyl se kuule kutlassi ruisaaja on perseestä sitten talvella kun kruisingeissa olet yksinäs :poff: Ei näy -58 buickkia teknovalojen kanssa kujilla... :cry: :rotfl:
     
  8. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Joo niin on, aikaisemmin verot juoksi aina kun autossa kilvet...


    Oletko samaa mieltä sitten kun ne saastehaittaveronperkeleet tulee voimaan ja 2500kiloisen auton käyttömaksu on 500€ vuodessa?

    En ole väittänyt että toi ei olis perseestä, mun mielestä koko vit...n käyttömaksut täytyis poistaa ja ne vi...n "ilmastonmuutos" maksut pitäis laittaa sinne mitkä sitä ilmastoa oikeesti pilaa, eli teollisuudelle.
    Eikä toi ole kaikille sopiva ja hyvä systeemi, mutta toisille se kyllä on parannus kun ei tarvi ympäri vuoden sitä "veroa" maksaa, varsinkin sitten kun se maksu nousee.

    Katotaan sitten kun se uusi liikennetietojärjestelmä saadaan valmiiksi jos sitten saataisiin se kauan odotettu harrasteautorekisteri ja jos sitten saataisiin ne käyttömaksutkin pois tai ainakin jotenkin järkeviksi.
    taitaa olla vaan toiveajattelua?
     
  9. Ahis

    Ahis Gearhead

    Sitten jos/kun se muutos tulee niin on toki hienoa ettei tarvi enään ajella lainkaan. Henkilökohtaisesti mullekkin tulee säästöä kun en ole bel airista vienyt kilpiä vaan maksanut veron vaan mukisematta, nythän sen sit saa poistettua väliaikaisesti. Mua ärsyttää tässä vaan se että kallistuu satunnaiset talviajelut... Eli pikkujuttu.

    Harrasterekisteri olis just se juttu mikä täytyisi olla, 30 päivän ajelurajoitus rajaisi helpolla käyttöautot pois niiden joukosta. :D
     
  10. käkkylä1968

    käkkylä1968 1st gear

    Hyppäsin tähän väliin kysyykseni siitä käyttömaksun poistosta,jos ajaa enintään puoli vuotta vuodesta yhellä,ja puolet toisella.Eikös nuilla "eduskunnas" ollu lakimuutos esillä asiasta.Ja sen pitäs kai tulla vuodevaihtees voimaan.Vai oonko ihan mettäs?Nii,eiks se viäl koskenu yli 15 v. autoja?
     
  11. KiRu

    KiRu Gearhead

    noniin.. nyt ollaan kohta marraskuussa..AKEn sivuilta en oikein löytänyt virallista tiedotusta (selkeästi) että miten toi väliaikainen käytöstäpoisto toimii nyt 1.11. alkaen eli käytännössä miten ne rahat hyvitetään jne. onks joku löytäny?
    :eek: :eek:
    Siis meneeks se niin että
    1) katastuskonttorille sanomaan että tämä nyt väliaikaisesti pois ajalle se-ja-se ja maksan 10,2 e
    2) vakuutusyhtiölle soittamaan että auto seisontavakuutukseen samalta ajalta

    ja ?? :eek:
    ääääähhh :-? ja onks tässä joku koukku että esim. alta 10 euron palautuksia valtio ei maksa.. tai 50 euron..
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ei ole varmaa tietoa, mutta mitä olen käsittänyt, niin riittää ilmoitus katsastuskonttorilla, tieto vakuutusyhtiöön menee automatic.

    Voisin kuvitella että palauttavat pienetkin summat (en ainakaan mitään rajaa ole kuullut olevan), mutta jos meno-paluu ilmoituskulut on vähintään sen 20,40, niin ei kannata ihan pikkusummien päältä ilmoitella.
     
  13. Ahis

    Ahis Gearhead

    Onkohan palovakuutus/ilkivalta enään voimassa uuden systeemin aikana? Eikös kaikki vakuutukset katkea, myös osakasko? Laitoin buickin seisontaan tiistaina, sanoivat että vielä saa vanhalla systeemillä niin pitkälle kuin tahtoo, laitoin vappuun asti seisomaan. Marraskuun alun jälkeen ei ainakaan pohjolassa saa enään seisontaan vaan pelkällä tilapäisellä poistolla saa vakuutukset poikki. Tai sellainen tieto oli maanantaina, asiathan muuttuu ja siirtyy kokoajan...
     
  14. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Kyllä nyt haisee rahastukselta. Valtio sa ilmaista tuloa seisovista autoista. Ottaiskohan Euroopan unionin tuomio istuin asian käsittelyyn Suomen valtion tahallisena viivyttelynä. Kuinka tällaisen muutoksen annetaan myöhästyä ties kuinka monetta kertaa. Jollakin ontuvalla selityksellä ja vähin äänin. No onhan toi uusi ydinvoimalakin myöhässä. Ja saahan valtio kaipaamansa rahaa vaikka ooperra lippujen hintojen pitämiseen alhaalla
     
  15. audiq

    audiq Gearhead

    Mitenköhän nuo käyttömaksut kannattaisi maksaa?
    Eräpäivä 19.10 ja käytöstä poistan auton heti kun mahdollista, mutta jos maksan yhdessä erässä, on rahat turhaan kiinni käyttömaksussa, jos taas maksaisin sen pienimmän erän, niin maksan ylimääräistä, jota myöskään en halua tehdä.
    Olisiko hyviä vinkkejä?
     
  16. Ahis

    Ahis Gearhead

    Maksoin buickista kokonaan, sen saa hyvitettyä sitten muissa autoissa jotka läpi talven ajossa. Siis jos nyt edes tilapäisesti sitä poistan muutaman euron hyödyn vuoksi...
     
  17. audiq

    audiq Gearhead

    ^ Hyvä tietää. Olds on ollut seisonnassa jo vuodesta -97, että sen takia voisi sen käytöstä tilapäisesti poistaa.
     
  18. mke77

    mke77 Gearhead

    ......kyllä juuri näin ens sijaisesti siirretään/hyvitetään muista saman henkilön nimissä olevista autojen käyttömaksuista ja/tai seuraavasta tulevasta maksusta!(eli kun maksaa koko vuodenkerralla ja pitää autoa 1kk ajossa/vuosi ,käyttömaksu riittää 12vuodeksi!!) ja konttuurin likat ny juur tänäpän sanos ett kun hintoja pudotettiin(siis a-katsastus)alkuvuoden 10.70:nestä 10.20 juuri tämän lakiuudistuksen takia, näin tullaan tekemään jatkossakin jos käyttö/seisontaan laitto tulee yhtä yleiseks kun on tällähetkellä!!

    mut niin se kuitenkin on et joko katsastuskonttorille tai omaan vakuutusyhtiöön henkilökohtaisesti rekisteriotteen kanssa koska sehän on "väliaikainen rekisteristä poisto" eli kuten mikä tahansa muu rekisteri/katsastustoimi(sentähden se hintakin on sama) aina tarvitaan rekisteriote!!!! ja nyt jatkossa aina katsastuksen yhteydessä/seisontaan laittaessa/seisonnasta ottaessa tulee uusi rekisteriote! :cry:
     
  19. audiq

    audiq Gearhead

    Itse kyllä veikkaan, että tulee tuohon 10 euroon se seitsemän prosentin korotus, eli vuodenvaihteessa maksaa varmaan 15e... :lol:
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ööh, onkohan meillä ollut eri matikan kirjat koulussa, kun minä saan tuosta liki 50% :wink:
     

Kerro tästä muillekin!