Astro-91 takavalojen sulake palaa heti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jupero, 2.10.2007.

  1. jupero

    jupero 1st gear

    Morjensta.

    Ongelmana Astron takavalojen sulake (20A). Se palaa heti kun laittaa valot päälle. Missä voisi olla vikaa? Ajattelin kysäistä täältä, ennen kuin alan itse rassaamaan. Jospa säästäis aikaa ja vaivaa tällä tavalla.

    Dängju.
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Jos olet just asennellut stereoita niin ota ration maadoitus jostain muualta kuin siitä ruskeasta(muistaakseni) piuhasta, siihen nousee jännite kun parkit laittaa päälle, vaikka muuten on maissa.
     
  3. jupero

    jupero 1st gear

    Jahans,kiitti vinkistä

    Itse asiassa laitoin radion pari kuukautta sitten. En kyl muista mistä otin maadoituksen siihen. Voisiko vasta nyt aiheuttaa moista? Eikö luulisi heti radion asennuksen jälkeen aloittavan sulakkeen poltteluja? Se kun on pelannut reilun kuukauden ihan ok, yhtäkkiä sit alkoi pelleilemään?

    Mut kiitos vinkistä. Taidanpa tarkastaa ja todennäköisesti vedän uuden maadoituspiuhan...

    Dängju
     
  4. Belair58

    Belair58 1st gear

    Tai jos sulla vetokoukku niin niitten johdoissa voi olla häikkää....
     
  5. Samantapainen vika oli 89-Kadetissa. Vika oli takavalojen "pohjassa". Yksi metallilisu oli siellä irti joka pääsi maattamaan valot oikosulkuun -> sulake paloi aina kun painoi jarruja.

    Vian etsin laittamalla TARPEEKSI ison sulakkeen valojen sulakkeeksi :oops: . Muuten ei varmaan olisi löytynytkään! Huomio tällöin oli että kun jarrua painoi niin mittarivalotkin himmeni ...
     
  6. DX

    DX Double Gearhead

    Re: Jahans,kiitti vinkistä

    Eipä sen pitäisi jälkijättöisesti alkaa tuosta kipuileen jossei siellä ole ollut kontaktihäiriötä ja radio on maattanut tähän asti antennin tai rca:n kautta.

    Mutta radion maadoitus ei voi koskaan olla liian hyvä, joten voihan sen muuttaa vaikka huvikseen, hyvään kohtaan korissa.
     
  7. mechanic

    mechanic 1st gear

    vian etsintää

    tarpeeksi iso sulake voipi polttaa koko koslan :soosoo:

    siihen sulakkeen tilalle voi laittaa lampun joka yllattäen sammuu, kun vika korjaantuu (voi rauhassa etsiä vikaa eikä tarvii sulakkeita vaihtaa) 8)
     
  8. Buikki Palanteri

    Buikki Palanteri 1st gear

    Re: vian etsintää

    Mut ainaki vika löytys ku kattoo mistä savu nousee. :lol:
     
  9. jupero

    jupero 1st gear

    vika löytyi

    "Jumankauta juu nääs päivää"! Vika löytyi sieltä radion maadoituksesta. Kiitos vinkistä!!! Enpä olisi ikinä voinut kuvitella moista syyksi. Olisi mennyt aika tovi ennen kuin olisi selvinnyt.

    KIITOS SUURENMOISESTI AVUSTA.
    :eek: :D
     

Kerro tästä muillekin!