Miniatyyrisorvit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Spitfire, 18.10.2006.

  1. Spitfire

    Spitfire Gearhead

  2. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Ei noi kyllä kaksisia ole. Värinät ongelmana jos rautaa sorvaa. Ainakaan hihnapyöriä en uskoisi noilla onnistuvan. Jotain muovi pulsia noilla nippa nappa sorvaa ja pieniä alle 20mm halkaisialla olevia rauta jutskia.
    ja esim. jotain venttiilin varren ohentelu juttuja

    Sorvin painosta voi päätellä jotain. Jotain 500kg alkaa olla tarpeeksi tukeva oikeaan sorvailuun...
     
  3. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    minulla on juuri tuo bb-25 malli, olen ollut siihen täysin tyytyväinen, täytyy vain muistaa että pienellä sorvilla tekee pieniä sorvauksia, ei tuolla kuorma-auton kardaaneja tehdä.
    kannataa satsata kunnon teräpaloihin ja terä pitimiin
     
  4. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Missä hinnoissa oli tuo bb-25 malli?
     
  5. nova 350cid

    nova 350cid 1st gear

    Itse tuommoisella bb-25 mallilla sorvaillut ja koneen "tarkkuus" yllätti positiivisesti. Erittäin toimiva paketti. Hintaa tais olla 2000 euroa noin.
     
  6. laakkius

    laakkius Gearhead

    tuota BB-25 myydään tarjouksessa hintaan 1350€, ilmoituksia löytyy vaikka Tekniikanmaailman takasivuilta, vai oliko se nyt Tuulilasi.
    Itse suunnittelin tuota BB-32, siinä olisi kuitenkin tehokkaampi motti ja pienempi min. kierrosluku, ym. pientä kivaa... Sillä oli hintaa karvan auki 2000€...
    Noi löytyy esim. www.pirkanhitsaus.fi
     
  7. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Hei.

    Kannattaa miettiä mitä sillä sorvilla aikoo tehdä.
    Jos siihen on tarkoitus saada kiinni esim. jarrulevy, on varauduttava hankkimaan jo valmiiksi riittävän iso sorvi. :(

    Sellaisella pienelläkin sorvilla pystyy aika uskomattomiin suorituksiin, oikeilla terillä, menetelmillä ja tuntemalla sorvinsa rajoitukset.

    Tässä yksi pienimpiä, mutta teholtaan riittävä!

    http://www.optimum-machines.com/product ... index.html

    Tämmöinen on hankittuna ja toimintavalmiina. Silti pientä
    modifikaatiota pitäs rakentaa:
    Kelkkalukko, nopeusnäyttö, jyrsintälisälaitteen kiinnitys ja
    pallopintojen sorvauslisälaite. 8)

    Tässä valmistajan sivut.
    Quantum menee kooltaan usein juuri näiden Optimum tuotteiden väliin.
    http://www.optimum-machines.com/
    http://www.quantum-machines.com/

    http://www.kivilinna.com/ Hmm... kallista, mutta täältä niitä saa.
    http://www.koneita.com/ Täältä saa vaikka mitä!

    Koska Suomessa ei markkinoita ole ollut aikaisemmin harrastesorveille, niitä kannattaa etsiä vaikkapa Englannista. Sähkön jännitteet ovat samat ja käytettyjä ja peruskorjattuja ja huollettuja sorveja on kaupan yllin kyllin. Kannattaa Googlettaa.

    http://www.micromark.com/ Täältä löytyy kohtuuhintaan lisävempeleitä
    sorveihin ja askarteluhommiin. Lähettävät kataloogin kotiisi, kun
    pyydät. Suosittelen!

    Silmät auki, rompetoillakin on venäläistä ja vanhaa neuvostoaikaista sorvintarviketta myynnissä sopivasti.

    Siiten jos haluat tietää enemmän kiinalaisista sorveista ja
    lisälaitteista:
    http://www.mini-lathe.com/

    T: AJ.
     
  8. Rodman

    Rodman Gearhead

  9. frosty

    frosty 1st gear

    Mahtaako jollakulla olla käyttäjänkokemuksia Bernardo sorveista?
    Lähinnä pienehköt 500 tai 550 mallit mielessä.

    seb.
     
  10. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Itsellä on tuommoinen pikkusorvi kärkikorkeus 125 ja kärkiväli 500, kiinanpojan tekemä,ilmeisesti sama mitä ikh:llakin ollut myynnissä.Olen ollut ihan tyytyväinen koneeseen,kannattaa tosiaan muistaa että eihän tuolla nyt mitään 10mm lastua oteta :D mutta kun hommaa kunnon teräpaloja ja teränpitimet niin kyllä sillä hiljakseen sorvailee.Itse olen vaihtopaloille värkkäillyt teränpitimet ite kun nuo lastuamisvoimat ovat kuitenkin aika pienet,esim m16 pitkästä pultista tekee hyvän sisäteränpitimen poran ja smirgelin avulla jne.Teräpaloina olen käyttänyt pienellä nirkolla olevia paloja(0.6 ja 0.8 ) ja hyvin on pelannut.Kyllä tohon suurimmillaan on transitin etunapa mahtunut pyörimään kun otti jarrulevyn irti.Tein siihen laakeripesän holkituksen kun oli ulkokooli vähän pyörinyt laakerivaurion takia.Yllättävän tarkka peli on kyllä.Pakka kannattaa vaihtaa isompaan niin mahtuu palikat paremmin kiinni,itsellä 200mm mutta on vähän liika
    iso,150mm ehkä sopivampi,alunperin 100mm.Kaikenlaisia puslia ja holkkeja on helppo tehdä sekä kierteitäkin voi sorvata jos tarve vaatii.Karusellisorvilla tulee leipäkin hankittua mutta vihtii sitä verstaalla tuollakin ajella.Tokihan isompi olis parempi mutta kun tuo hintakin merkkaa meikäläiselle.
     
  11. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Jos pientä sorvia kaipaa niin kannattaa myös tutustua veli venäläisen vanhempaan tuotantoon.

    Joskus aikoinaan tuotiin virosta ihan vitsillä tuon kokoluokan sorvi, sillon kun niitä sieltä vielä sai puoli-ilmaiseksi. Ja oikeen siihen yllätyin kun oli tukeva ja näppärä sorvailla kaikkea mikroskooppista. Ja oli vielä portaaton nopeudensäädin! 8)

    Mut siis ehdottomasti sorvi joka seisoo lattialla, ja justiin venäläiset osaa sen tukevaksi (ja painavaksi) tekemisen jalon taidon. -Valua vaan monta sataa kiloa :rotfl:

    Kiinalaiset vasemman käden sorvit ei mun kokemusten perusteella muuta tee kun värise. :wc:
     
  12. sjussila

    sjussila 1st gear

    Multislayer: Elä pidä hulluja jännityksessä, merkkiä ja mallia peliin & mistä hankit sen pienen venäläisen sorvisi??
     
  13. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Ai merkkiä ja mallia? no koneen kyljessä lukee mökki mökki hämähäkki niin ota siitä sitte selvää... :rotfl:

    Yksi bulgarialainenkin on vieläkin käytössä, on ihan samaa luokkaa kans mutta astetta isompi.

    Tosiaan veli venäläinen ei kovasti ole ennen ainakaan panostanut ulkomaanmyyntiin niin teksti on kaikki kyrillisillä aakkosilla. Niin että melkeenpä turha yrittää lukea esim syöttönopeuksia kierteytystaulukoista, ne pitää tehdä jollain muulla koneella.

    Koneita on ostettu virosta, mutta miten sen asian kanssa sitten on, on ollut puhetta että niiden suomeen tuonnista pitää nykyään maksaa kohtuuttomia summia. Lisäksi että virossa on alettu huomata että koneilla on vientiä suomeen ja sen takia myyntihinnatkin on nousseet. En tiedä, eipä ole kovin tullut lähiaikoina seurailtua tilannetta.

    Mutta jos jollain on tarvetta koneille ja kuorma-autokyyti virosta suomeen on hoidossa niin voin antaa vinkin tai pari mistä voisi löytyä... sorveja, jyrsimiä, pylväs/säteisporakoneita, sahoja, työkaluja ym neuvostoliiton aikaista kamaa, osa hyvää ja kallista, osa kulunutta mutta halvempaa...
     
  14. raceman

    raceman Gearhead

    onko kellään kokemusta työkaluässän pikkusorveista?tekeekö mitään? :eek:
     
  15. OL550

    OL550 1st gear


    Heh.. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  16. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Kestools Oy kauppaa myös kaikennäköisiä leluja... Nettisivuiltakin löytyy konepajatarvikkeiden alta sorveja, ja vaikka mitä muuta kivaa... 8)
     
  17. Buikki Palanteri

    Buikki Palanteri 1st gear

    Mä ostin säästökareilta kans pienen sorvin ison kaveriks. Kyl siin sorvis täytyy myöntää et näkyy se halpahalpa juttu mut sillä on musta jotenki vaa kivempi sorvailla vaikka jotain laturin akkurii ku tolla isolla.
     
  18. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

  19. mke77

    mke77 Gearhead

    ni siis aiheesta kannattaa mainita sen verta et venäläisiä ja vanhoja itäplokin maita ei kannata vierastaa kun työstökoneita meinaa hankkia......

    suurin kompastus kivi venäjän malleisssa vaan niitten suuret fyysiset mitat ja sitä myöten paino!! tietys ten jos koko ajan sorvaa/jyrsii junan pyöriä ni 8tkg sorvikin rupee olee "pieni".....

    ukkolla noita työstökoneita ollu munpienen iän ja meillä noita koneita on ollu jos jonkin näkösiä!! jos hyvää/pientä "pikkusorvia"etsii kannattaa rekisteröidä semmonen merkki kuin "okuma" vaikka vanhempikin ja toinen hyvä(mutta uudempia/kallempia) kitamura.... tarkkuus "väljässäkin" koneessa on huippuluokkaa, kunhan sihen tottuu...sama 1000:nin heitto on jokalastulla----ja sillee! ja nämä koneet on 60-80luvuilta kun raudassa ei säästelty.... ukon okuma on 71:nen ja ei ole mitään tarvinnu korjata niinä 18vuonna mitä se on meillä ollu... ja aktiivi aikana 71-87 teki äijät metallipajassa kahtavuoroo suurimman osan....... et tunteja on...ja tyhjää kammissa...

    tietysten miniatyyri erikseen...tonnilla saa käypäsen kunhan siinä on vaihdelaatikko eikä hihnaveto kuten noissa halvimmissa.....ei hihna mallilla tee muutakun messinki/muovi heloi ja polttaa päreensä!

    ja sen miniatyyriin kun pulttaa tarpeeks isoon rautalevyyn/muuhun painavaan kiine ni sen ominaisuudet kasvaa huomattavast.......

    ja jos oikeen halpaa sorviahaluu (esim. ton motonetin 500€:n vastaavan) ni ostaa vähän paremman vanhan pylväs porakonen......ja laittaa sen kyljelleen pöydälle ja rakentaa siihen "kelkan/teräpitimen"......yhtä tukeva tulee kuin tosta moutounetin peltikiposta :rotfl:
     
  20. BRC1

    BRC1 Gearhead

     

Kerro tästä muillekin!