0.7 mm:n poranterän teroitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ana57, 8.12.2003.

  1. ana57

    ana57 1st gear

    Millä saan teräväksi 0.7 mm poranterät, onko jotain laitetta jolla onnistuu, on sen verran tarkka homma ettei käsipelillä aina onnistu
     
  2. 63impala

    63impala 1st gear

    Minä ainakin ostan alle milliset poranterät 10kpl:n pusseissa, ei tuo näkö ja smirkelin kiven karkeus anna mahdollisuutta teroittamiseen. Uutta kehiin kun vanha tylsyy!
     
  3. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    juu ei siitä tule käsipelillä mitään. tai ei ainakaan reiästä tule 0.7mm jos sen käsipelillä terottaa. ja meilläkin smirkelin kiekko on niin karkea ettei sillä saa kuin tuommoiset porat katki tai kieroon.

    Uutta peliin vaan, ei ne niin kalliita ole noissa 10kpl pusseissa.
     
  4. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    Sama täällä duunissa jossa noita kanssa käytellään - roskiin vaan kun käytössä kuluu.
     
  5. swampman

    swampman 1st gear

    Ettäkö niitä jää joskus ehjäkskin?? Ite heitän töissä vaan ne katkenneet jämät roskiin...
     
  6. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    Kyllä ne yllättävän hyvin kestää. Pienimmät terät mitä täällä on käytössä on luokkaa 0,2mm. Niiden kanssa saa olla jo aika tarkkana... Ei tarvi paljon sormella näpäyttää kun poikki mänt'. :grin:
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Porataanko tolla .20 terällä hyttysen ummetus ulos vai?? [​IMG]
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Etenkin käsiporalla poratessa kannattaa varoa noita tylsiä teriä. Kun ne on tylsiä, niin tulee vain painettua kovemmin että porais ja yhtä-äkkiä terä onkin poikki, ja palasia voi lentää minne vaan. Meinasin menettää näköni toisesta silmästä moisen vuoksi, josta viisastuneena laitan pienimmät tylsät terät heti roskiin. Eivät ole kalliita ostaa jos oma terveys on kyseessä.
     
  9. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    "Porataanko tolla .20 terällä hyttysen ummetus ulos vai??"

    Juuri näin! :grin:
     
  10. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Tuli tässä mieleen tositapaus tai urbaani legenda, en tiedä mutta kuitenkin: Joku pitkätukka oli mennyt konepajalle töihin ja hänet oli käsketty säteisporakoneelle, no hän oli sitten jäänyt illalla ylitöihin yksin, doo ukot oli aamulla tullut töihin ja löytäneet jätkän koneen vierestä pää pyörimässä. Oli hiukset takertuneet terään :grin: Noo tämä on nyt vähän mustaa huumoria mutta ei se mitään.
     
  11. tomimk

    tomimk 1st gear

    Kun olin kesätöissä niin pylväsporan takana seinällä oli naulattuna käsineet josta puuttui kolme sormea. Se oli kuulemma niitä varten jotka ottavat pyörivästä lastusta kiinni. Ainakin 50mm terällä poratessa lastu on kuin terotettua lattarautaa ja siihen kun nappaat kiinni niin seuraava työntekijä joutuu ensitöikseen siivoamaan seiniä.
     
  12. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Jep, mulla meni just vahvistepunoksinen ilmaletku poikki kun lastu tarttu siihen ja pyöräytti pari kertaa terän ympäri. Siinä voi miettiä mitä sormelle tai kädelle tapahtuis..
     
  13. bbford

    bbford Gearhead

    Off topic kylläkin mutta:

    Kerran kiillottelin akselia sorvissa nauhalla ja haalarin hihansuu napsutti mukavasti pakan laukoihin muttei onneksi ottanu kiinni...Nykyään en mene edes sorvin lähelle ilman että käärin hihat niin ylös kuin mahdollista.



    _________________
    Rautaa se vaan on...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: bbford 2003-12-24 02:38 ]</font>
     
  14. Mjjv

    Mjjv 1st gear

    Viellä enemmän Off topicia, kerran työnsin käden pyörivään betonimyllyyn, nähtävästi yritin ottaa jotakin roskaa betonin seasta pois, niin haalarin hihansuu tarttui sakaraan kiinni, ja koko käsi alkoi kääntymään aivan luonnottomaan asentoon, mutta jotenkin ratkaisevalla hetkellä sai taisteltua hihan irti... puistattaa vielläkin.
     
  15. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Amiksessa saatiin kerran oikein pöljä idea, metallitanko, paineilmapistooli ja kuulalaakeri. Laakeri tankoon ja pistoolilla pyörimään, pudotti laakerin ja sehän lähti hienosti kipinä suihkun saattelemana hallin toiseen päähän. Tätä tehtiin sitten jotain kahdeksan kertaa kunnes se leikkasi kiini, siis räjähti kappaleiksi. Meitä oli kolme siinä ympärillä, kuulia kyllä osu käteen ja otsaan mutta sillä kertaa oli tuuria että ei näkö mennyt.
     
  16. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Me pyöriteltiin kaikkea missä oli reikä. Sorvin teräpalat piti mukavaa ulinaa pyöriessään, ja pyöri muuten perkeleen kovaa. yhtään ei kyllä paskaksi saatu tuollain..

    Ite sorvailin perästä akseliputkia poikki, niin tarttui t-paidan helma putkeen ja lähti pyörimään. onneksi paita repesi kappaleiks, 20kW karamoottorille ei paljon tunnu joku kappaleen ympärillä pyörivä ihmisen ruho..
    hiomanauha on myös tarttunu pari kertaa kiinni ja nykässy mukavasti.. mutta aina niistä oppii, jos siis selviää hengissä..
     

Kerro tästä muillekin!