10-bolt 8,5 mitkä osat ja keneltä jenkeissä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja fsvaasam, 22.6.2011.

  1. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Vuoden -72 kymppipultti 8,5 akseliin pitäisi uusia kaikki, eli välitys, lukko, laakerit ja ehkä jopa vetarit riippuen kannattaako käyttää 28 vai 30 splinen vetareita?? (onko väliä)

    Huoleton ja luotettava lukko kadulle?

    Laadukas välitys mikä ei pidä ääntä jo uutena?

    Onko kellään antaa vinkkiä edullisesta ja luotettavasta toimittajasta taalainmaalla kenen rahtikulut ei ole tähtitieteellisiä?

    Sammy.
     
  2. Turnn

    Turnn Gearhead

    Huudatin käytetyn välityksen ja levy-lukollisen murikan e-baystä. Olivat jostain "uudemmasta" pick upista,jossa 28spline vetarit.
    Kontissa tulivat joten rahdin osuus oli muutaman markan.
    Laakerit löyty lähimmän laakeriliikkeen hyllystä.
     
  3. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Tein lähes saman remontin keväällä. Jopa perän vuosimalli on sama. Levylukko tosin oli jo valmiiksi.

    Pistin Richmondin 3.42:1 välityksen ja eipä tuo meteliä ole pitänyt vielä missään nopeuksissa. Matka-ajoonkin vielä mainio välitys.
    http://www.summitracing.com/parts/RMG-GM85342/

    Sit murikan laakerit ja muut hilppeet tuli tästä setistä
    http://www.summitracing.com/parts/SUM-G7816

    Plus vetareiden laakerit & stefat
    http://www.summitracing.com/parts/MSR-9563

    Rahtikuluihin en osaa kommentoida koska tulivat vähän tutunkauppana, mut tosiaan konttirahtina taitaa olla edullisinta jos haluaa jenkeistä tilailla.
     
  4. mirage

    mirage 3rd gear

    juuri tilasin summitilta osat, rahti 250 dollaria.
     
  5. Laaki

    Laaki 1st gear

    Katukäytössä mulla on toiminut hienosti detroit truetrac, eli torsen-tyyppinen lukko. Kannattanee tutustua. Jos toinen rengas on täysin pidoton (eli ilmassa tai jäällä), ei lukko toimi. Ongelman tosin voi korjata, kun antaa kevyellä jarrunpainalluksella vastusta ja lukko alkaa taas toimia.
     
  6. aamigo

    aamigo Gearhead

    Itse myös voin suositella truetracia, tosin ei ole kokemuksia muista lukoista. Normiajossa ei ilmoittele itsestään mitään, mutta hyvin jakaa voimaa molemmille pyörille ja kahta viivaa piirtää kun pito loppuu. Välitys ja laakerisarja on ebayn halvimpia, 99 ja 59 taalaa, rahti molemmis 50 taalaa. Ei ole välitys äännellyt hinnasta huolimatta.
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Tuosta äänekkyydestä sen verran, että itse elän siinä ymmärryksessä, että mikäli perävälitys ääntelee niin hammaskulman säädöt ovat pielessä.
    Tai en ainakaan ole aiemmin kuullut, että eri valmistajien välityksissä olisi erityistä eroa äänekkyydessä?
     

Kerro tästä muillekin!