10 Bolt perästä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja FeV-8, 31.7.2007.

  1. FeV-8

    FeV-8 Gearhead

    Osaako kukaan sanoa kuvien perusteella onko tämä lukkoperä?

    Perä on 65 Cutlassista.
    Taka-akselista löytyy numerosarja 9777142 sekä pienellä 296.
    Lautaspyörään painettu yhdistelmä 4218 GM 9 64 0 Y Tuo 9 GM merkin jälkeen voi olla myös 8, oli vähän tulkintavaikeuksia.

    http://www.rokihoffi.com/oldsgalleria/Tekniikkaa/album/
     
  2. Rytari

    Rytari Gearhead

    onhan tuo, kitkalukollinen murikka....
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Paitsi että on kartiolukko. Mulla ainakin on 8,2" kartiolukko juuri tuon näköinen. Multa löytyisi myös ajamaton 3.9:1 välitys tuollaiseen jos on tarvetta.
     
  4. Rytari

    Rytari Gearhead

    ja ne kartiotko ei sitten pidä kitkan välityksellä :) no joo...
     
  5. FeV-8

    FeV-8 Gearhead

    Mites jos tuo lukko ei "pidä" kunnolla, niin saako siihen uusia kitkalevyjä tai jotain, vai joutuuko uusiin koko lukon?

    Todella hatara muistikuva on että kun talvella ajettiin autoa trailerille niin vain toinen puoli olisi sutinut. Tallin lattialla kun liikutteli perää rungosta irrallaan niin oli kuin yhtä "puuta". Ei meinannut millään käännökset onnistua. Myös silloin kun perä oli vielä rungossa kiinni niin käännöksissä kuului murikasta ikäänkuin "rutisevaa" ääntä.

    Mitä peräöjyä tuohon kannattaisi laittaa. Onkohan siitä enään apua jos lukko ei enään pidä kunnolla. Auto on ollut uudesta 80-luvun alkuun asti ympärivuotisessa käytössä, joten onkohan talven liukkaat kuluttanut lukon loppuun. Auton historia on tiedossa, ja kesäburniksia sillä tuskin on tehty koskaan.
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Lukkoperän löisäainetta kannattaa kokeilla.
    Kartiolukkoa saa jossain määri korjattua siten, että purkaa kartiot esiin ja jos ne on "pohjaneet" selvästi, niin päädyn tasaisesta osasta voi koneistaa hiukan pois. Näin kartio pääsee kiilautumaan taas pesäänsä tiukemmin.
     
  7. Antti P

    Antti P Gearhead

    Äkkiä menee ne tasauspyörästön kosketuskulmat keturalleen, kokeilin yhden tehdä ja passasin vielä niitä vetareita ettei olis sitä päittäis välystä mut..
    Löysin hyvät käytetyt ja sain tehtyä mieleisen.
     
  8. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Näyttäis olevan vielä B-perä eli pulttilaippaperä.
     
  9. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kyllä siinä vähän on varaa ottaa kartioiden päistä pois, ei tietenkään millimetrikaupalla. Vähäkin voi riittää jos lukko jossain määrin pitää tälläkin hetkellä. Ja ainoastaan pikkurattaiden kosketuskulma muuttuu, se ei vaikuta pinionin ja lautaspyörän välyksiin.
     
  10. FeV-8

    FeV-8 Gearhead

    En viitsi tehdä uutta aihetta niin jatketaan tästä:

    Miten onnistuu takalaakereiden vaihto tähän perään. Tarvinko mitään erikois työkaluja tai jotain erikoista mitä pitäisi tietää. Klappia on ylös/alas suunnassa liki puoli senttiä ja pitkittäissuunnassakin useita millejä. Käykö tähän samat laakerit kuin esim. chevyn vastaavan aikakauden 10 pulttiseen.

    Perä siis oldsin 10 pulttinen ja vuosikertaa 65.


    Projekti: http://www.rokihoffi.com/oldsprojekti/
     
  11. kime2

    kime2 Gearhead

    Tuohon perään onnistuu pyöränlaakereiden vaihto kuten mihin tahan sa ns.normaaliin perään ja onnistunee ihan kotitallin työkaluilla ja jos et itse saa vaihdettua,niin varmasti kannuksesta löytyy sen verran asentajia et homma hoituu :D
    En muista miten on tuo laakereiden käyminen,mut soitto us-partsiin tai Racers placeen auttaa asiaa ja noista jälkimmäinen ainakin saa sen sinulle kohtuu ajassa...

    Hienoa muuten havaita et naapurikaupungissakin on viimeinkin alettu hiljokseen harrastaa myös jenkkejä :D
     

Kerro tästä muillekin!