10 bolt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja spede, 11.10.2014.

  1. spede

    spede Gearhead

    Chevyn 10bolt perään pitäisi vaihtaa pinioniakselin stefa. Onkohan siellä sellaista rymppirengasta joka pitäisi vaihtaa uuteen, kun irroittaa sen akselin mutterin. Joissakin perissähän on sellainen rengas joka painuu kasaan, kun akselin kiristetään momenttiin.
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Kyllä 10bolt perässä on kertakäyttöinen krymppirengas.
     
  3. spede

    spede Gearhead

    Ok, voisin ostaa sellaisen jos joltain löytyy. Ja jottei itse tarvitse selvittää niin momentti tuolle mutterille? Samuli80@luukku.com
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä sen vanhan voi käyttää kun vaan shimmaa oikein.
     
  5. Mika.V

    Mika.V Gearhead

  6. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Lisänä tohon videoon, mieluummin mittaa tönärillä pinionin akselin päästä vaikka mutterin alla olevaan prikkaan, kuin laskee näkyviä kierroksia akselin päästä. Merkkaus toki mittauksen lisäksi mutta selkeempi mielestäni mitata kuin laskee näkyviä kierroksia.
    Aina tullut laitettua moottorisilikonia uuden stefan ulkokehälle, varmuuden maksimoinniksi ehkä. Ohjeessahan näin oli.
    Varsinkin vanhalla mutterilla kasattaessa olis hyvä laittaa locktitee jenkoihin, ja vahnalla rymppiholkilla eritoten kun se ei enää ylettömiä puske vastaan. Vanhalla holkilla voi silti kasata, kunhan se nyt jonkinverran laittaa kiristettäessä hanttiin...
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Noi krympit ei oo kalliita ostaa (jenkki)varaosaliikkeestä.
    Kannattaa ostaa kerralla pari ylimääräistäkin varmuuden vuoksi.
     

Kerro tästä muillekin!