1000€ mig

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja paavo, 20.8.2007.

  1. paavo

    paavo 1st gear

    Suosituksia ym. hintaisesta voimavirta migistä.
    Pääosin 1-3mm tavaraa joskus 6-8mm tulee hitsattua.
    Mielellään saisi olla Alu sopiva.
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Tonnilla ei alumiinin hitsaukseen kunnolla sopivaa miggiä taida löytyä,mut kysäsepä paikallisesta agrimarketista Hakaksen(Walliuksen tekemä) pikkasen reilu 200A:n koneesta tarjous!
    menee aika liki tuota tonnia...
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Cebora on hyvä ja kohtuuhintainen. Myyjän lupauksetkin tuntuvat pitävän paikkansa. Itselläni on 240V laite ja hyvin pelaa. Myyjän mukaan pärjää monelle edulliselle voimavirtalaitteelle ja uskon häntä.
     
  4. kime2

    kime2 Gearhead

    Cebora saattaa olla hyvä kone vieläkin,meillä oli sellainen pieni valovirta cebora joskus jo n.25v sitten ja ollut nyt pois käytöstä reilun 10v ja aina aika ajoin tekis mieli korjauttaa se vieläkin,kun sillä on huolto&korjauspalvelu maassa!
     
  5. seppo.kuisma

    seppo.kuisma 1st gear

    kemppi kannattaa ostaa.vaikka sijottaa tonni käytettyyn ennemmin kuin huonoon uuteen. esim.250-320 kempomatit käytettynä pyörii siinä 600-900e.ammattikäyttöönkin soveltuvia koneita vaikka onkin vanhoja,ja saa varaosia.walliusta,hakasta tai telwiniä en ottaisi ilmaseksikaan.anteeksi kaikille jolla on sellaset.
     
  6. rokki383

    rokki383 Gearhead

    hr- service niminen virma lahessa myy käytettyjä ja takuukunnostettuja hitsikoneita, pääasiassa KEMPPI:ä mutta on sielä muitakin joskus. saattaa saada tonnilla rahoillensa vastinetta. ja oilikohan niissä 3:n vai 6:n kk:n takuu noille käytetyille
     
  7. kime2

    kime2 Gearhead

    Osalle hitsareista on taas kemppiä turha tarjota sen muita suuremman roiskimistaipumuksen takia ja virtasuuttimia se "syö" ihan valtavasti,mutta hyvä kone kun sen jaksaa vaan säätää kullosellekin materiaalille/kaasulle viimeisen päälle kohdalleen,mut auto&koti-käytössä tuolla ei liene merkitystä!
     
  8. TTA

    TTA 1st gear

  9. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Komppaan , puoltoista vuotta sitten ostin UUDEN 210A Kempin jossa näyttää olevan myös alu-valmius 1100e tykötarpeineen. Tyytyväinen oon ollut :)
    Muista merkeistä ei oo kokemusta niin paljon että haukkumaan niitä pystyisin.
     
  10. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kannattaa myös selvittää että mitä sillä tonnilla saa. Yleensä kaasupullo ja paineenalennin on hinnoiteltu erikseen. Oheisvälineille tulee yllättävän paljon hintaa.
     
  11. kime2

    kime2 Gearhead

    Hyvä huomio!
     
  12. paavo

    paavo 1st gear

    Juu alentimia/virtausmittareita on hyllyllä pari kipaletta ja lankaa 5 kelaa.
    Pari vara poltinta löytyy ja niitä kaasupottujakin muutama on nurkissa.
    Kyselen siksi kun 20 vuotta vanha Esabbi antautui ja varaosia siihen ei enää saa.
     
  13. seppo.kuisma

    seppo.kuisma 1st gear

    No,itse en ole huomannu virtasuuttimien valtavaa menekkiä...jos vaikka 2-3 kelan(18kg) välein olen vaihtanu,pidän sitä kohtuullisena.

    Kaikki hitsauskoneet,ja jopa pillit täytyy säätää kullosellekkin materiaalille!!
     
  14. kime2

    kime2 Gearhead

    Juu,ei ole paha virtasuuttimien menekki,melkein sanoisin et liiankin harvoin vaihdat :D

    Toki pitää(is) säätää kullosellekin materiaalille,mut usein on vaan sellaisia pikku vetoja joiden takia ei nyt viitsi vaivaa hirveästi nähdä ja hakea optimaalisia säätöjä...

    Töissä mulla ois käytössä lähes viimeistä huutoa oleva kempin kone,mut lähes aina tulee hitsattua kuitenkin vanhalla esabin 500A:n koneella!
    Ei sillä et tuo kemppi huono olis,mut siinä on ihan turhan paljon säätöjä kun en pidä hitsarina itseäni vaikka luokat löytyykin ja tuossa em.esabissa kun on vaan ne 2 säätöä ja sama koskee omassa tallissa olevaa vanhanmallista hakas/wallius-konettakin!
     
  15. veskola

    veskola 1st gear

    Löytyykö palstalaisilta kommentteja tästä laitteesta ja onko sen hinta kohdillaan:

    KEMPOMATIN 2100 HINTAAN: 1210.00 € NTO SIS ALV
    -sis. verkkokaapelin 5 m+ = 16 A tulppa ,maadoituskaapelin 25 mm2 – 5 m, kaasuletkun , MMT 25-3 m poltin.

    Tarkoittaakohan "16A tulppa" valovoimakonetta :eek:
     
  16. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Meille hankittiin kuukausi sitten tuo KEMPOMATIN 2100. Käyttökokemuksia ei vielä paljoa ole kertynyt, mutta kyllä se vanhan telwinin pesee :D
    Hintaa koneella oli 1190e+oheishilppeet.
    Jos laitetta pääsee koehitsaamaan ennen ostoa niin se auttaa mukavasti päätöksenteossa. Mekin testattiin Kempin 2500 ja tuota 2100 ennen ostopäätöstä.
    Migatronicia en kuullut kehuttavan, kun hommasin mig:iä MUTTA
    ne olivat vain huhupuheita :) ,eli omakohtaisia kokemuksia/faktaa ei minulla ko. migistä ole.
     
  17. Gutless

    Gutless Gearhead

    älkää pahastuko jos sotken tähän TIG-keskustelua. Katselin tänään Salon motonetissa ranskalaisvalmisteista AC/DC tiggiä, 180A, pulssileveyden, taajuuden potikkasäädöt. HF-sytkä. muistaakseni 30% paloaikasuhde 180A.

    Ja hinta inan alle 1300eur. Ja itse kysymys: Onko kokemuksia harrastajilla tuosta, ja voiko tuohon hintaan noilla ominaisuuksilla saada käypää konetta?
     
  18. DeS

    DeS Gearhead

    Kempomat 2100 hakeutui myös omaan talliin pari viikkoa takaisin, 1200 euroo kaasumittarilla ja johdoilla. Konetta olin ostamassa niin koehitsasin myös tuollaisen Migatronic:n, oli muuten vähän hiton pätevän oloinen peli mutta pitäydyin vielä konvetionaalisessa tekniikassa, lähinnä siksi kun Kempomaatilla voi tehdä muutakin kuin hitsata, pikku modifikaatioita tosin vaatii mutta ei suuria.
    Eniten jäi päähän nakuttamaan ostosreissulla hitsauskonekaupassa ollut kanttikone, oli vähän saakelin pätevä vehje, rahoitus on enää ongelmana sen hankinnassa..
     
  19. azu

    azu 1st gear

    Voisinpa arvata, että kyseessä on sama laite jota Turun Hitsauskone tuo maahan ja jälleenmyy itsekin. Hinta taitaa olla heilläkin inan alle 1300EUR, joten ehkei kannata Motonetista hankkia (puhdas arvaus takuuasioiden hoidon helppoudesta). Ei tietysti tarkoita, että sieltä välttämättä sen paremmin saisi varaosia 5v päästä. Paljonkohan on Kempin karvalakkimalli, en ole toistaiseksi uskaltanut kysyä kun tuon saman puljun italo-Selcokin on 3200EUR... Kiinnostaisi myös opetella TIGaamaan mutta jos ns. kunnon laite on reilusti yli 3000EUR plus pullo yms. hilut päälle niin alkaa tuntua paljolta mutta toisaalta mihinkään murheenkryyni-halpikseenkaan ei viitsisi sortua.
     
  20. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    mulla on tollanen migatronic 180 ämpärinen laite ja voin kehua hyväksi havaituksi värkiksi. eikä ollut pahan hintainenkaan. olen hitsaillut kaikennäköistä auton pelleistä 3mm paksuihin levynkuljetuskärryihin. toimii ja on hyvät säädöt.
     

Kerro tästä muillekin!