1000€ mig

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja paavo, 20.8.2007.

  1. DeS

    DeS Gearhead

    Mahtoikohan mennä nyt meikäläisellä mallit sekaisin, tarkoitin sellaista pirun pientä matkalaukku mig:ä jota kokeilin. Oli invertteritekniikalla toteutettu, no, oli mikä oli, en ostanut sellaista vaikka hyvän oloinen kone olikin.
    Kuumien antamista pääasiassa tuo ei-hitsauksellinen toiminta on, mutta olen ymmärtänyt että jos tuollaisella Kempomatilla jossa ei ole erikseen kuumienantoon tarkoitettua liitintä(Esim. 163S-mallissa on) niin kuumia annettaessa aikaa myöden tasasuuntaaja kypsyy. Kuumienanto liitimen kautta hitsaussähkö on puolitasasuunnattua. Edellä kirjoitettu on mulle kerrottua tietoa, ilman omakohtaista kokemusta.
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Nuo onkin klassisia malleja nuo kempin 163S ja vastaavat,harva niistä malttaa luopua...
     
  3. veskola

    veskola 1st gear

    Kiitos vastauksista, taidan yrittää hankkia tuon 2100:n.

    Onko tuo "kuumien (aaltojen :D ) anto" esimerkiksi semmoista kun annetaan virtaa jumiutuneeseen jarrusatulan ilmausnippaan, jotta se saadaan irti, vai mistä ihmeestä on kyse ? Ihan vain mielenkiinnosta kyselen.
     
  4. walderama

    walderama Gearhead

    Tuosta voidaan olla montaa eri mieltä. Oma migatronicin tiggi hajosi reilu 10:nen pakosarjan ja muutaman säiliön jälkeen.. Anyway, vein huoltoon ja jannu lupasi soitella mikä on vikana. Ei kuulunut mitään, soitin itse ja kyselin mikähän vikana. Noh, vastaus oli, että joku vidun taajuuskonverttori paskana ja on kysynyt hintaa Tanskasta.
    Nyt siitä on kulunut 6vkoa eikä mitään ole kuulunut. Olkoot vaan sertifikaatit yms, mutta luulisi Tanskasta varaosan hinnan selviävän päivässä kahdessa, vai tuleeko se tieto sieltä jonkun kävelemänä ??? Aivan käsittämättömän paska huolto tai ainakin palvelu ihan ö-luokan tasoa.
    Ymmärrän kyllä, jos osa maksaa n puolet uuden koneen ostohinnasta, ettei kaikissa ole miestä sitä ilmoittamaan, mutta hei 6vkoa panttaa jotain tietoa.. Vai eikö niitä varaosia saa sittenkään ???
     
  5. walderama

    walderama Gearhead

    Juu, ei tässä nyt ollut tarkoitus mollata mitään merkkiä. Montaa merkkiä on tullut koitettua ja kaikista on löytynyt hyviä ja huonoja.

    Lähinnä vaan tuosta kommentista noita motonetin koneita kohtaan, että taitaa nyt olla paikallinen huoltoliike myös pihalla kuin lumiukko..Saa sitten osia tai ei. Eli kattava varaosien saanti ei yksistään tee kesää, vaan vaaditaan myös asiansa osaava huolto/varaosa verkosto.

    Ei ainakaan pitäisi kyseessä olla "asiakas on mulkku" syndrooma, koska hyvin rauhallisin mielin olen toimintaa odotellut :lol:

    Jees, mutta paiskaa joni tietoa, jos ja kun saat selville pilot 200Ac/Dc koneen taajuuskonverttorin hinnan. Näin sieltä 6vkoa sitten kerrottiin, että sellainen olisi paskana. Soitan sinne sitten ja ilmoitan heille hinnan jollei vielä ole selvinnyt :lol:
     
  6. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Juuri tätä laitetta itekkin tarkoitin ja hinta on näköjään vähän noussut omasta ostoajankohdasta.
    Niin tuo hiilikuumat- juttu vähän kyllä harmittaa, kun automaattisesti odotin että kyllähän niitä voi käyttää ja jälkeenpäin huomasin että marssippa kauppaan ostamaan koneeseen joku käikäle sisälle että voit ruveta peltiä kiristelemään! Perusmallit on perseestä, puhutaan sitten hitsauskoneista tai autoista :mad: Kuitenkin kumpiakin tontilta löytyy... :rotfl:
    Jos on tarkoitus tosiaan tehdä muutakin kun hitsata, voi joku muu merkki tulla halvemmaksi kun tiedän varmaan vasta huomenna mikä palikka ja miten kallis sinne koneeseen tarvitaan.
    Hyvin on kone toiminu, kun ei oo tarvinnu käydä koko liikkeessä ostamisen jälkeen asioimassa. Huomenna pitäi mennä noita Tig-asioita kyselemään ja samalla hoituu sit tuo lisälaite-juttukin :)
     
  7. walderama

    walderama Gearhead

    Thanks, alkoi tapahtumaan :D
     
  8. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    migatronic... mig/mag....

    kone hyvä se on hitsata... mut ainakiin se versio mikä sedäll oli...

    niin se oli kiinteellä polttimella...

    ei euroliiteimellä...

    sprallin puhistus hankalaa ja kahvan vaihto kömpelöä......

    kemppi ois mun vaihto ehto kattelisin jonkiin käytetyn 180-230 kempomaticin... siin ois kahvakiin euroliitimellä....

    ois "hyvä" peruskone...

    ja joku sano ett alumiinia pitäs pystyä hisaamaan niin muista ett siihen tarvitaan puhas argoni... suoja kaasuks ja seostetuille teräksille ja mustalle seoskaasu argon/co2 tai... pelkkä co2...

    ja riippuu mitä tekee... mut...

    miggeris tulee kyll aika nopeesti vastaan hitsattavan materiaalin paksuus...

    varsinkiin alumiinin kohalla....

    kun ampeereit on mitä on eli jos on kolmivaihe virta niih kyl 230 kempomatic ois aiks namu....

    tää on mun mieli pide
     
  9. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    juu miä puhuinkiin siitä yksiöstä... millä hitsasin :D


    iäst en tiedä ei kiinostanut vuosmalli....

    kun sai homman suoritettua ;)

    setä vaan puheli ett pitää istutta euroliitin... kun spiralli menee vaihtoon...
     
  10. mese220b

    mese220b 1st gear

    Täältäkin tulee yksi ääni kempomat 2100:lle, sellainen on ollut tallissa pari vuotta ja se on tällaiselle poropeukalollekin osoittautunut suhteellisen päteväksi koneeksi.
     
  11. KiRu

    KiRu Gearhead

  12. Quest

    Quest Gearhead

    Välttäkää turhaa välineurheilua
    [​IMG]
    :poff: [/img]
     
  13. sami

    sami Gearhead


    Kyllähän kaikilla migeillä mitkä toimii kaasun kanssa. voi hitsata alumiinia. Eri asia on kuin hyvin kone toimii siinä. Jollain valovirta kenkälaatikolla aika turha kokeilla.
    Tarttee olla vaan teflon langanjohdin polttimessa ja melko lyhyt poltin jotta lanka kulkee eikä mee syöttörullilla ruttuun.
     
  14. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    ja sen vitun tefloni letkun pitää olla just oikeen mittanen! :mad: joskus muinoin entisessä työpaikassa leikkasin millin tai pari liian lyhyen ni se alumiini lanka oli vähän väliä sykkyrällä :poff: ja irtoskoha siitä langasta silti jotai nöyhtää vaikka olikin tefloni letku et piti välillä putsata paine ilmalla,en muista varmas ku alkaa olla kymmenen vuotta ku olin siinä vitun kioskissa töissä..
     
  15. ToniC

    ToniC Gearhead

    Viimeisiä kokemuksia ja hintatietoja Kaakosta.

    Maaliskuun 2009 lopun tilanne.

    Hilarc 250+ lisa 12 lähti ja tilalle tuli Wallius LMC 240 pienimmällä polttimella, kun pääsääntöisesti hitsaan peltiä.

    LMC 240 on sama kone, kun edeltävä malli BW 252, mutta walliukselta saamani tiedon mukaan kallis muotoilu ja digitaalinäytöt on karsittu pois. Perusteena oli kova hintakilpailu ko. koneluokassa. No asia sikseen, koska muotoilu ei ratkaise.

    Kouvolasta wallius lmc 240 lähti tonnin tuntumaan alveineen. Hinnoissa oli kuitenkin nousupaineita, mutta tämä meni vanhan hinnaston mukaan. BW 252 hinta oli 1340€ ja Hakas 1280€(sama bwkone keltaisena, Agrimarket). Kemppi 2100 1134€ ja 2500 1525€ Migatronic Automig 273 olis ollu liki kemppiä.


    Ostopäätökseen vaiikutti

    -Kyrsiintyminen kemppiin (kävi mun aikana pari kertaa korjattavana ja vika ilmaantui aina hetken päästä uudelleen.Tosin kone oli vanhakin)
    Tutulla lisäksi uuden 2100 kanssa ongelmia. alkoi kesken hitsaamisen yhtäkkiä tekemään kylmää saumaa. Pari huoltoreissua ja sitten ammattimiehelle riitti ja kone lähti.

    -kuumien antoon käytettävän Hiilipään käyttömahd. Wallius onnistuu, Migatronic onnistuu, Kemppi ei onnistu....?!??
    (tätä käytetään märän rätin kanssa, kun kiristellään venähtäneitä peltejä. Itselle tärkeä ominaisuus. Binzeliltä saa tilattua hiiliä ja hiilipidikkeen.

    Migatronicista tutulla hyvät kokemukset ja plussaa langan syötön säätö polttimessa, mutta merkillä ei tunnu olevan kunnon edustusta kouvolan suunnalla ja lähin huoltokin LPR.

    Walliuksesta isällä n.18 vuoden positiivinen kokemus ilman huoltokäyntejä (maatalouskäyttö). malli joku 258 tai 254 ja siinä värkissä oli vain 7 portainen jännitesäätö. peltihommissa tuntu välillä, ettei sopivaa pinnaa löydy. LMC240 on 10 porrasta.

    Mieli on aina ollut kemppiin päin, mutta kerran ei saanut hiilitoimintoa, niin vaihdoin merkkiä, eikä toistaiseksi kaduta pätkääkään. Nyt on tehty englanninpyörän runko paksummasta kamasta ja peltihitsausta ja hyvällehän tuo tuntuu. Aika näyttää, kuinka kauan.

    herneileville kemppimiehille... On se kemppikin edelleen ihan hyvä merkki. Ja kyllä sen mun kauppaanjättämän kempin joku ostaa.
    8)
     
  16. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Mun kemppi 2100 on aina tehnyt sitä että kun lanka koskee kappaleeseen ekan kerran se päksäisee eli kipinät lentelee joka paikkaan, vasta sitten sula syttyy normaalisti ja hitsaus alkaa. Vika vai ominaisuus?
     
  17. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    PK-seudulla Migatronic 273 Automigin hinnat pyörii 1100-1200 euron välillä,sis veron.
     
  18. Newbie

    Newbie 3rd gear

    Tosiaan kun noilla 5-8v vanhoilla kempeillä hitsaillu niin ei todellakaan voi sanoa että olisi tuon ikäisitä vehkeistä (huonosti huollettuja kyllä) olisi jäänyt kovin hyviä muistoja, Toki laatu ihan eri maasta esim. verrattuna walliukseen muttei lämmitä siltikkään, monta konetta lähti huollettavaksi virtojen katoamisen takia yms. :)

    Kotia autopeltihommiin pitäis uusia tuon 70-luvun esabin tilalle jotain hieman tuoreempaa, budjetti olisi juurikin tuossa 1000e kieppeillä, osaako viisaammat neuvoa mihin nuokin hilut kannattaisi sijoittaa? :-?
     
  19. Gutless

    Gutless Gearhead

    sama vika itellä walliuksen kanssa ja tutun kempissäkin. Esabilla olen myös hitsannut ja se sytyttää pehmeesti ilman roiskeita.
     
  20. Newbie

    Newbie 3rd gear


    Esabin mig/mag:illa en huomannut myöskään tuota ongelmaa kun satunnaisia hanttihommia tein, lie liittyy sytysvirtaan/sen määrään?
     

Kerro tästä muillekin!