1957 bel air projekti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja timopajala, 8.10.2020.

 1. timopajala

  timopajala Gearhead

  Auto saatiin käymään map anturi vaihtamalla ja irrottamalla koko maf anturi eli speed sensity moodiilla käy mut ei maffin kanssa. Ei myöskään lataa edelleenkään eli täytyy tutkia sitäkin juttua huomenissa. Ei varmaan tule nyt oikeaan johtoon sitä signaalia sit virtalukolta. Kaks johtoo menee vaan laturille eli täytyy mittailla et kumpaan tulee vai tuleeko kumpaankaan johtoon.

  Tossa siis 105A truck laturi ja kone siis lc9 ja johtosarja psi conversionilta. Saa nähdä mitä joutuu tekeen et saa latauksen toimii
   
  vwg4 tykkää tästä.
 2. vwg4

  vwg4 1st gear

  Softassa voi olla laturille optioita. Gen3 omassa ja siitä taisin kaikki optiot disabloida softasta
   
  timopajala tykkää tästä.
 3. timopajala

  timopajala Gearhead

  Joo kokeilen huomenna antaa toiselle johdolle 12v niin pitäis alkaa lataamaan kyllä. Jos ei se toimi niin melkein sit laturi hajalla tuosta.

  Mitä muuten tarkoitat tuolla disabloinnilla? Saako siis jotenkin sieltä muutettua tuota lataus hommaa jne.
   
 4. vwg4

  vwg4 1st gear

  Eikös laturin heräte tule perinteisesti latauksen merkkivalon kautta. Suoraan ei varmaan kannata 12v kytkeä... Voi säädin ottaa kyttyrää.

  GenIV laturit taitaa olla pwm ohjattuja, ainakin osa. - tuleekohan pci johtosarja pwm ohjausta. Tai onko laturi pwm vai normi

  Ehkä tarkastaisin laturin mallin ja johtosarjan

  Gen3 on laturille optioita, gen4 en tiedä
   
  timopajala tykkää tästä.
 5. Visa

  Visa Gearhead

  Maffissahan on myös imuilman lämpöanturi. Ite korvasin sen tuolla ja siihen sopivalla liittimellä. Molemmat löytyi finjectorilta. https://www.finjector.com/fin/imuil...ierre_3_8_18_nptf_delphi_25036751-p-723054-28
   
  timopajala tykkää tästä.
 6. timopajala

  timopajala Gearhead

  Laturin mallin tarkasteltu ja johtosarjaan tulee yhteen nastaan 5v auton käydessä. Ei laturi kuitenkaan lataa ollenkaan. Yritettiin myös toiseen nastaan antaa signaalia mutta ei lähde lataamaan. Jostain luin et pitäis 7-10v tulla signaali jännitettä mut tiedä sit tuosta.

  Laturissa myös toinen heräte paikka johon saa syöttää 12v ja pitäisi ladata mutta ei tapahdu mitään joten epäilys että laturi on rikki.
   
 7. timopajala

  timopajala Gearhead

  Tänään sain kaverilta laturin lainaan joka siis tiedettiin et toimii. Kyllähän virtaa saatiin sit sillä eli laturissa se vika sit loppuviimein oli. Mulla vaan nyt tulee sille laturille johtosarjasta niin pieni jännite et ri lähde lataamaan. Laitettiin sit suoraan virtalukolta latausvalon läpi 12v sinne niin johan alkoi lataamaan. Testattiin siis molemmilla latureilla ja tää ensimmäinen ei syttynyt millään.

  Enää se maf kiusaa siellä mut se nähdään sit diagnostiikka kapulan kera vasta et mitä siellä tapahtuu :)
   
 8. Visa

  Visa Gearhead

  Mulla pitäisi löytyä ehjä maffi hyllystä jos meinaat maffin pitää käytössä
   
  timopajala tykkää tästä.
 9. timopajala

  timopajala Gearhead

  Kortti mallin maf jos löytyy niin voin ostaa pois kyllä
   
 10. timopajala

  timopajala Gearhead

  Sen verran tuossa on ehditty asiaa ihmetellä että vika löytyi. Maf skaalaus metsässä kun se on tehty 3" imuputkelle ja asensin tuohon omaan siis 4" putken niin vaatii aavistuksen kartat säätöä että pelittää kunnolla.

  Ohjelmoija lupasi naputella uudet säädöt ja ke kokeillaan uusiksi.

  Aloittelin tuossa samalla sähköjohtosarjan asennusta ja se ei kovin ihmeellinen siis sinällään ole vaikka onkin universal mallia.

  Oikeastaan vaan tuo rattipylvään johdotus on sellainen mitä täytyy tutkia tarkemmin eli siis miten vilkut menee oikein. Kaikki muu kokolailla selkeää hommaa.
   
  Make500 ja esmi tykkäävät tästä.
 11. timopajala

  timopajala Gearhead

  Tein tänään hattuhyllyn semi valmiiksi ja samalla testailin lukkojen toimintaa eli virtalukko ja ovien lukkoja..virta avaimen saa pois missä asennossa tahansa ja ovien lukot ei edes wd40 liotuksella käänny eli saa koko lukkosarjan ostaa uuden..virtalukon pohja tuntuis olevan vielä ehjä eli täytyy toivoa että se sit pelittää oikein.

  Tai no se virtalukon pohjan voin tietty testata kyllä nyt jo yhdistämällä piuhat jne niin näkee että se toimii oikein.
   
 12. trifive

  trifive 3rd gear

  Alkuperäinen lukko kuuluukin toimia noin. Avain lähtee pois kaikissa asennoissa. Avainta tarvitaan vain kun laitetaan virtalukko lock-asentoon ja avataan sieltä. 50-luvun ”keyless go”:)
   
  isalmela tykkää tästä.
 13. timopajala

  timopajala Gearhead

  Ahaa, kiitos tiedosta eli siis virtalukko toimii ihan oikein :)
   
 14. timopajala

  timopajala Gearhead

  Teen tuossa noita sähköjä ja huomasin että parkit sammuu kun ajovalot laittaa päälle. Eli takapäässä ei käytännössä ole muuta kuin jarruvalot siis silloin päällä ja nekin jarrua painaessa.

  Voikohan nuo parkit laittaa esim taakse niin että ovat päällä myös ajovalojen ollessa päällä mutta esim keulan parkit vois sammua kyllä sitten kun ajovalot menee päälle?
  Jotenkin tuntuu hullulta ettei takana olis mitään valoa kun ajovalot päällä jne
   
 15. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Kyllä edessäkin saa parkit palaa kun ajovalot on päällä. Virkavaltakin piti raskauttavana asianhaarana kun oli ajovalon lisäksi parkkivalo pimeänä samassa nurkassa. Ja tottahan on, ettei oikein tiedä pimeällä tiellä mikä ja kuinka leveä on yhdellä tuikulla varustettu vastaantulija.
   
 16. trifive

  trifive 3rd gear

  Jos on alkuperäinen 57' valokatkaisija, niin siinä on takavaloille oma liitin. Tähän tulee virta sekä parkki-, että ajovaloasennossa.
  Tähän voi haaroittaa myös etuparkit, jos haluaa, ettei ne sammu kun laittaa ajovalot.
   
  timopajala tykkää tästä.
 17. timopajala

  timopajala Gearhead

  On alkuperäinen Joo. Kytkin sen nyt niin että takana parkit palaa aina ja edessä sammuu kun kytkee valot päälle. Vilkuissa kyllä on kaksi eri kirkkautta eli parkit ovat himmeät ja vilkut kirkkaat mutta on se keulassa selkeämpi jotenkin että ne sammuu kun ovat keltaiset led mallit
   
 18. timopajala

  timopajala Gearhead

  Eikös ovikytkimet oo maa ohjattuja tässä bel airissa eli lampulle tulee aina plussa ja sit maa tulee ovikatkaisijalta?

  Tässä asentelen ja vetelen johtoja nii täytyy noi kaikki asentaa samalla. Yks katkaisija puuttuu kans vielä eli täytyy vissii nippeli tepolta tilata sellanen kans.
   
 19. Visa

  Visa Gearhead

  Juur näin
   
  timopajala tykkää tästä.
 20. timopajala

  timopajala Gearhead

   
  Visa, impala-63, esmi ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!