1961 Cadillac käsijarru

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja JTE3, 13.5.2020.

 1. JTE3

  JTE3 Gearhead

  Kuinka Cadillacin käsijarru toimii?
  Siellä on alipainesäiliö.
  Nyt on ongelmana että kun polkimesta painaa käsijarrun päälle, ei ota jarrut yhtään kiinni.
  Käsittääkseni toi alipanesäiliö on käsijarrun irrotukseen liittyvä.
  Jos se ei toimi, voiko vaikuttaa myös käsijarrun päälle leittamiseen?
   
 2. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Ei vaikuta alipaine käsijarrun toimintaan...
   
 3. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Seuraile sitä vaijeria mikä polkimelta lähtee sinne auton alle. Jossain siellä on säätösysteemi. Meneekö takarummuille yleensäkään vaijerit? Tai sitten takarummuista puuttuu jotain osasia.... monta mahdollisuutta.
   
 4. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Seisontajarru menee mekaanisesti päälle ja pysyy päällä mekaanisesti. Alipainekello on siellä sitä varten, että kun vaihde menee drivelle tai pakille, niin se kello nykäisee sen salvan pois päältä, että jarru vapautuu. Säiliö on ainakin 60:ssä lokasuojan sisällä ja se on siellä vain tasaamassa alipaineen vaihteluita, kun noissa sitä käytetään aika moneen paikkaan.
   
 5. Kalu

  Kalu Gearhead

  Onkos tässä viel sellai räikkämallin seisontajarrupoljin? Eli kun polkasee, poljin nousee yölös, uus polkasu ja kiristää vaijereita vielä lisää? Tosiaan hieman huomiotahan tuo vaatis, ainakin vajjereiden kirraamista, liekö siellä lootan hännän paikkeilla säätö..
   
 6. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

 7. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Mikä säiliö, ei käsijarrussa mitään säiliötä ole...
   
 8. persetti

  persetti 1st gear

  On tuossa minun -61 soikea alipainesäiliö konetilassa joka vapauttaa käkkärin kun laitetaan pykälä päälle, edit, tai niin eihän se säiliö sitä tee...
   
 9. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  On taas niin korkeatasoista vänkäystä, että hohhoijaa :(.
  Jos se poljin pidetään jalalla pohjassa, eikä seisontajarru siltikään vaikuta mitenkään, niin on vika jossain muualla kuin alipaineella toimivassa vapauttimessa. Kun alipainevapautin toimii oikein, niin seisontajarru vapautuu kun moottori käy ja vaihde kytketään päälle. Jos alipainevapautin on viallinen, niin seisontajarrun poljin ei (moottori käydessä) lukitu pohjaan, vaan vapautuu heti kun nostat jalan polkimelta. Cadillacin systeemistä ei ole omakohtaista kokemusta, mutta esimerkiksi Moparin vastaavassa seisontajarru vapautuu D-2-1 asennoissa, eli jos haluat lähteä parkista taaksepäin, niin vaihde pitää ensin käyttää D:llä ja vasta sitten kytkeä R, ellei sitten halua rasittaa itseään ja manuaalisesti vapauttaa seisontajarrua ;)
   
  Mikkis tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!