1964 Thunderbird öljyvuoto

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Hog, 5.7.2013.

 1. Hog

  Hog 1st gear

  Moi,
  jonkin verran foorumia olen seurannut, ja nyt sitten oma probleema olisi.

  Jenkeistä on tulossa 1964 Ford Thunderbird, FE 390 koneella. Mutta se perhana alkoi sylkemään öljyä pihalle kampiakselilta edestä. Vanha tiiviste varmaan antoi viimein periksi, mutta mikäs osa se tarkkaan ottaen on? Täällä on räjäytyskuvaa aiheesta. Pitääkö siis tuo sleeve (kuva #18)vaihtaa vai sen takana oleva (kuvassa #23 ulospäin vedetty) tiiviste? Vai molemmat? Vai jotain muuta?

  Jos jollain on tietoa missä Kotkassa tai lähistöllä tuon voisi korjata/korjauttaa niin olisin myös kiitollinen. Auto kun tulee laivarahtina Kotkaan tuossa joskus elokuussa.
   
 2. revariver

  revariver Gearhead

  Tuo kuvan 23 osa vaan ohjaa öljyä jakoketjulla. Jakopään kopassa on vaihdettava stefa mikä antautuu tai sitten paljon ajetussa moottorissa tuo kuvan 18 palikka on niin kulahtanut että joutuu sorvaamaan holkin että saa sileäksi. Näkee kyllä silmällä onko kulunut syvälle uralle.
   
 3. Haminassa Tradeparts hoitaa tarvittaessa
   
 4. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  remppasin ELLI Edselin FE motin, siinä oli ikävä ura kampuran etupäässä, korppuntunut stefa oli sen kuluttanut. Rockautosta ainakin saa ohutta kampuran holkkia (repair sleeve) millä ongelma poistuu. Kysele ensin Tradepartsilta...
   
 5. Hog

  Hog 1st gear

  Kiitos neuvoista! Jaa että se stefa on siellä jakopään kopassa... Sehän käy järkeen. Ihmettelinkin jo vähän että mikähän systeemi tuossa oikein on. Laitoin Rockautosta tilaukseen stefan ja varalta tuon repair sleeven jos sitä tarvitaan. Kaveri laittaa osat auton mukana tulemaan.

  Pitänee ottaa yhteyttä tuonne Tradepartsiin kun varmistuu milloin auto on Suomessa, ja kysellä onnistuuko tuon stefan vaihto siellä.
   

Kerro tästä muillekin!