1969 dodge charger RT stripe

Ketju osiossa 'Mopar B-Bodyt', aloittaja RKo, 25.7.2019.

 1. RKo

  RKo 1st gear

  Hei,

  Ajattelin teettää -69 Chargerin RT -tarran. Tarvitsisin tiedon tarran kulmasta takakontin kannessa. Montakohan astetta kulma on? Sehän mukailee takakontin reunan kulmaa, mutta siitä on pyöreän muodon vuoksi haastavaa mitata arvoa.
   
 2. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Gearhead

  Googlen kuvahaulla etsin kuvia ja koitin arvailla mitä kulmaa/tarraa tarkoitat. Alla olevassa kuvassa takakontin kannessa oleva teippihän on käytännössä suora(ssa).

  [​IMG]

  Jos tarkoitat tuota kulmaa, missä teippi taittuu takasiiven pystyosalta vaakatasolle osalle, niin sen voisi yrittää hahmottaa vaikka leveällä maalarinteipillä. Itselle jos leikkaisin vastaavaa, niin teippaisin ensin takaluukun kanteen maalarinteipin haluamaani kohtaan ja siitä sitten toisella teipinpätkällä takalokarin yli. Ja pitäisin teipin linjauksen samana kuin takaluukun kannessa. Kuvassahan tuo yläpinnalla oleva teipin häntä lähtee ihan päin hlvettiä. Eli linjaus samana kuin luukun kannessa ja sen jälkeen sopivasti kiristäen taittaa teipin alas lokarin pystyosalle. Ja mielellään tietysti oikeaan kohtaan. Tällöin teippiin _pitäisi_ jäädä löysiä toiseen reunaan kantin kohdalle. Siltä kohti puristaa liimapinnat yhteen ja voi vaikka varmistaa ekstrateipillä että pysyy muodossaan. Sen jälkeen varovasti maalarinteippi irti ja liimaa sen tasaiselle pinnalle. Silloin on malli valmis, mistä voi mitata kulman tai toimittaa tarrantekijälle sellaisenaan.

  Voi olla että tarkoitit jotain aivan muuta, mutta tuolla tekniikalla voi ainakin yrittää toteuttaa muitakin muotoja. Kovin loivat kaaret ei tuolla systeemillä ehkä onnistu kovin luotettavasti, siihen voi joutua käyttämään jo kartonkia tms. ja piirtämään mallineen mistä tarrantekijä voi ottaa mittoja.

  Kerran tein maalaussapluunan tuhkakupin kylkeen. Eli tuommonen kartio. Ja että sain muodon kerralla oikeaksi, pyöräytin paperin purkin ympäri ja leikkasin ylimääräiset pois. Sen jälkeen levitin pöydälle ja otin kuvan sekä mitat. Kuvan päälle sitten leikkuusoftassa piirsin tekstit ja sopivat kaarevuudet ylä- ja alareunaan. Olisi sen saanut mittaamallakin, mutta katsoin viisaimmaksi tehdä noin.

  [​IMG]

  Yks vaihtoehto on tietysti pyytää tarrantekijää ottamaan tarvitsemansa mitat että saa tehtyä haluamasi tarrat.
   
 3. Kalu

  Kalu Gearhead

 4. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Gearhead

  Noihin hintoihin pääsen kyllä vaikka kuitillakin, mutta jos ei tosiaan suoraa ralliraitaa kelpuuta niin mittoja/mallin tarvii.
   
 5. RKo

  RKo 1st gear

 6. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Gearhead

  Juujaa tuollainen kulma. Eikös tuonkin sais samallalailla teipillä tähdättyä? Jos/kun se silmään näyttää hyvältä niin eiköön tuo riitä.
   
 7. mike

  mike Gearhead

  Moi, isälläni saattaisi olla ylimääräinen tarra. Soita 050-3424629
   

Kerro tästä muillekin!