1mm katkaisulaikka

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja cam68, 22.2.2006.

  1. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    On se kumma vehje se teräsuoja, miten se pyörivä ylikokolaikka aina napsauttaa palan pois tuosta vasemman etusormen toisen nivelen päältä ja miten sen millisen katkaisulaikan palaset voikin lähteä niin kovaa!
     
  2. tampio

    tampio 1st gear

    oon leikkiny tarpeeksi sellaisella rälläkällä jossei oo sitä suojaa,se on ihan turhaa leikkiä ilman suojaa!tosimieshän myös rälläköi ilman suojalaseja,sitten kun nasahtaa metallia simmuun ja haudutetaan pari päivääettä se ruostuu sinne niin sitten vasta lääkäriin! :lol: noh,mulla on ainaskin pikku-boschissa pikalukitus siinä laikansuojuksessa että saa käännettyä mieleisekseen.ja jos ei oo suojusta ni kukapa sitä jaksaa ootta että laikka herkiipyörimästä kun laskee lattialle,sittenpä mukava kun kone menöö minne menöö! :rotfl:
     
  3. laakkius

    laakkius Gearhead

    hiukka OT, mut olipas kiva hetki verstaalla kun porakoneessa oleva teräsharja pomppas ja otti gollegepaidan hihaan kiinni. Pikkasen aikaa meni että mitäs vittua nyt tapahtu, ja sit ettimään paidan sisästä porakoneen katkaisijaa, kun se kokoajan väänsi paitaa rullalle. Onneks oli pikkunen porakone, eikä mikään 1kW masiina... :D
     
  4. hannux

    hannux 1st gear

    Niinpäniin! Nuo Rides ja muut hotrod-ohjelmat Discoveryllä suorastaan opettaa tekemään hommat ilman suojalaseja!
    Ei siis ilman suojalaseja, eikä naamaa laikan ulottuville! Jos mahdollista euromaski päähän ilman sitä tummaa lasia.
     
  5. Hervast

    Hervast 1st gear

    Sanokaapas muuta, pariinkin otteeseen American chopperia katellessa on tullut mieleen että hohhoh kun isäpappa ja pojat smirklaavat rälläkällä t-paidassa ilman laseja ja hitsaileevat ilman koppaa.

    Sais jotain vastuuta olla ohjelmantekijöillä jotka tekevät ohjelmaa isompaan levitykseen.
     
  6. arpati

    arpati 1st gear

    :eek: hmm on tuon rällän kanssa tullut leikittyä niin töissä kuin kotonakin ja eipä ole isommin sattunut (nahkaan toki jälkiä jäänyt muttei sormia sentään) :-? Kyllähän laikan palat sattuu kun se lävähtää mutta eipä ole suurempia reikiä niistä tullut :lol: No ite rällään euromaski päässä, moldexit korvissa ja hanskat kädessä... :odroll: Hanskat on ihan terävien pellinreunojen takia ja jelppaa nekin kummasti jos laikka lävähtää... No toki voihan sitä sattua itellekin joku kaunis päivä mutta se voi kyllä sattua teräsuojankin kanssa :lol:
     
  7. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Kyl välil ompi tiellä se laikan suojus jos ompi oikeen ahtaita paikkoja.Kannattaa tosiaan käyttää noita suojaimia.Pari vakavaa silmävauriota nähneenä pistää miettimään.Ite kyl aina käyttäny niin silmä&kuulosuojaimia.Kaivos ym. koneasennushommis työkseen pyörineenä ja omien rotteloiden peltityöt vielä päälle voisin olla jo sokea/kuuro ilman suojaimia.
     
  8. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    1) Löytyykö 115mm noita ohuita laikkoja, googlella en ainakaan ihan heti löytänyt.

    2) Lasikuitua pitäisi leikata muotoon. Kumpi parempi puukkosaha vai ohut katkaisulaikka?
     
  9. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Saha. puukko tai pisto
     
  10. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Pistosaha on oikea väline lasikuituun,laikka taas kovemmille aineille (mustasta ylöspäin). Itse käytän AINA teräsuojaa rällässä koska olen kokenut sen kun jonkun pudottama 1.25 laikka tulee maskista läpi! Muulinpotku,arpi nenässä ja näkö säilyi just ja just. Älkää pelleilkö,kurjaa ajella sokeana.
     
  11. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Puukkosaha kyllä löytyy.

    Mutta enpä ehtinyt odotelemaan vastausta ja ryntäsin ostamaan noita ohuita laikkoja. Kyllä niitä löyty Motonetistä 115mm, mitäköhän mä niillä nyt sitten teen :lol:
     
  12. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Kyllä se kuitu menee sillä laikallakin, mutta v...sen pölyävää ja reunasta tuppaa tulee enemmän tai vähemmän rispaantunut.

    (Ps. pistosaha on monessa paikassa tarkempi kuin puukkosaha)

    Niillä laikoilla on hyvä leikata peltiä ;)
     
  13. Anssi

    Anssi Gearhead

    Lasikuitulaminaatti menee oikeenkin kivasti laikalla, jos pitää vedellä suoria linjoja. Saahan sillä loivasti kaareviakin mutkia, mutta siihen hommaan vaikka paineilmatoiminen pistosaha on ykkösväline. Lasikuitua laikattaessa sitä pölyä tulee sitten ihan tosissaam kuten Eyetech totesikin. Hengityssuojain ehdottomasti päälle! Terävä lasikuitupöly ei tee keuhkoissa hyvää..
     
  14. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Konepeittoa on tarkoitus leikata muotoonsa. Pistosahako sitä pitää vielä hankkia, eikös se ole enemmän noiden puutyöihmisten leluja. Mutta on kyllä ihan totta, että toi puukkosaha tuntuu jotenkin hankalalta.

    Sillä niitä ohuita laikkoja ajattelin, että kun 0.8 raapii puolet pienemmältä alueelta kuin 1.6, niin pölyä tulisi puolet vähemmän.

    Hengityssuojain on sekä kemian että hiukkasten suodattimilla. Tuli nääs lutrattua hartseilla ja matotettua sellainen 9neliötä joku vuosi sitten.
     
  15. VRC

    VRC 1st gear

    Suosittelen kyllä sen pistosahan hankkimista, on ihan ykkösvärkki tuohon hommaan, käy ihan halpakin vaikka jostain löytöliiteristä, ei tarvitse mitään teränkeinutusta tai muuta.
    Nimittäin sitä lasikuitupölyä leviää rälläköiden ilmaan ja sitä on sitten kaikkialla pitkään sen homman jälkeen.
     
  16. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    :lol:

    Monet puutyölelut on kuituhommissa ihan ykkösiä.... jyrsimet jne...

    Pistetään nyt semmonenkin vinkki, että kun niitä kuitupalan reunoja viimeistelee käsin hiomalla, niin kokeilkaapa veden käyttöä siinä hionnassa. Ei pölyä ja katkoo kuidut paremmin kuin kuiva paperi, kevlarin kanssa käytännössä ainut mahdollinen konsti.
     
  17. arpati

    arpati 1st gear

    Kerropa tarkemmin tuosta tapaturmasta :-? Mikä maski ja laikka ym...

    Pudottama? Koneko tippui maahan ja laikka paloiksi vai vikuutettu laikka? Aika hurjalta kuulostaa :( No kaikki millä on tarpeeksi vauhtia menee toki läpi mistä vaan...
     
  18. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Nuorena (eilen???) sällinä ei kovat jätkät käyttäny teräsuojia kun ei oo koskaan ennenkään sattunu mitään. No sitten sattu ja LUJAA!! Käyttövirhe?Materiaalivika? Who knows,mutta opinpahan jotain,kerrankin... :-?
     
  19. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Useamman vuoden olen jo ajanu ryssän laikkoilla, 125mm= 1mm, 1.2, 1.6 ja eri karkeuksiset lamellit sekä 230mm 2.5 katkaisulaikat.

    Ovat Inox-mallia eli menee rst, valurauta, musta jne jne

    Ei todellakaan pahaa sanottavaa. Erittäin harrastaja ystävällinen hinta.

    Ne kovat jätkät jotka laikkaa ilman teräsuojaa ovat varmaan samat jätkät jotka hitsaa ilman maskia. Asiaa!!!

    "-Elämä, se on tuo mukava juttu matkalla kalmistoon..."
     
  20. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Mistäs näitä?
     

Kerro tästä muillekin!