20-30 m2 autotallin lämmittämisen kustannukset?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ajw, 19.1.2014.

  1. ajw

    ajw Gearhead

    hei - joku on varmaan seurannut em kokoisen autotallin lämmityskustannuskai vuoritasolla? nyt puhutaan siis lähinnä semmoisista jälkikäteen muunnelluista tiloista eikä semmoisista energiatehokkaista nykyrakenteista. eli kiinnostaapi millä lämmitys ja paljonko kuluttaa/maksaa per vuosi?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Perus patterimmitys tai ilmalämpöpumppu.
    Puhallinlämmitys myös toimiva, tosin vie sähköä paljon.
    Pattereilla peruslämpö 8-10 astetta ja puhaltimella aina tarvittaessa lisää lämpöä.
    30-70€ kuussa vois veikata lämmityksen maksavan.
    Mitä paremmat eristeet, sen vähemmän menee sähköä.
     
  3. ajw

    ajw Gearhead

    mitenkähän noi halvimmat ilmalämpöpumput - onko noista kokemuksia vai kannattaako satsata mekkilaitteeseen?
     
  4. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kalliimmissa ilpuissa varmaan parempi hyötysuhde mutta pieneen tilaan riittää varmaan halppis esim ultimatemarketista..
     
  5. Heikki83

    Heikki83 3rd gear

    Itellä talli reilu 60 neliöö ja ultimate marketin ilmalämpöpumpppu. Kohtuu hyvin jaksaa pitää lämpimänä. Jos pakkasta alle -15 niin 8-10 astetta lämmintä, yli -15 pakkasilla pysyy plussan puolella talli -25 asti noin.
    Polttoaineaine käyttöinen lämmityspuhallin kaverina, sillä alku lämmön teen aina. Tänä talvena en oo käyttäny ilmalämpöpumppua, muuten pöhisi kaks talvee putkeen yötä päivää. Pumppu makso 390€ niin on haukkunu kyllä hintansa.
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Kaveri osti talliinsa Pioneerin pumpun, joku nordic malli tarjouksessa. Siitä meni kuukauden sisään joku anturi, eikä takuu korvannut koska olivat itse sen asentaneet.. Keväällä hajosi kortti ulkoyksiköstä, ainakaan ei yhteyttä saa sinne.
    Eli tuskin on väliä onko merkkikone vai pilipali, laatu samaa =)
     
  7. cdv 77

    cdv 77 Gearhead

    Mul 70neliöö yks 1 kw patteri ja näil keleillä 24/7 posottaa, lisälämmittys webasto jossa kierrossa golffin syyläri ja puhallin,vartti ja 5 astetta
    lisää lämpöö. Nyt ostettu ilmalämpöpumppu ja asennus ens viikolla..
     
  8. jrasi

    jrasi Gearhead

    Tuosta ultimaten halvimmasta ylläpitopumpusta oon myös kuullut paljon hyvää tallikäytössä. Jostain lueskelin, että ovat pumput kovemmalla rasituksella sisuskaluiltaan vrt. talli-ilma vs. huoneilma, joten vissiin vähemmän sieppaa kun se halpa kone lakkaa toimimasta.

    Tuollainen halppis sitä taitaa omaankin talliin eksyä ennen seuraavaa talvea. Itsellä on lämmitettävää joku 55m² ja hyvin tuntuisi olevan eristetty.
     
  9. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Mulla 65m^2 (175m^3) lattialämmityksellä ja kulutus mittari piuhan välissä. Lämmityskausi yleensä ollu marras-huhtikuu ja lämpöä pidetty 13-15 astetta. Villaa seinissä 150mm ja katolla 350mm. Kulutus (2011-2012) 3800kwh/lämmityskausi.
     
  10. fudge85

    fudge85 Gearhead

    Kyllä ne tuon kokoisissa kustannukset asettuu johonki 200-300e-- ittellä on autotalli + "sinnipirtti" neliöitä oisko n.60m2 niin menee 6000kwh vuodessa.. tuossa lukemassa kaikki sähkö eli 3 sähköpatteria, pieni varaaja,valot ja käyttösähkö.. normi lämpö siinä 5-10 astetta ja 3kw sähköpuhaltimella nopsaan nouseen tallin lämpö ko haluaa..
     
  11. CamPa

    CamPa Gearhead

    Minulla ollut vuodesta 2006 tallissa käytössä tuo Ultimaten halvin on-off ilmalämpöpumppu, hyvin on pelannut ja tallin saa lämpimäksi paljon nopeammin kuin normi sähköpatterilla.
    Tuossa pumpussa on pienin asetus 16 astetta, sillä asetuksella pitää tallissa tasaiset 12-13 astetta lämpöä.
    Tallilla on kokoa 32 m2 ja sähköön menee kuukaudessa riippuen ulkolämpötilasta 20-40 eur.
     
  12. sbc85

    sbc85 3rd gear

    Mulla pieni 24m2 talli jossa mitsubishin ilp 10 asteen ylläpitotoiminnolla, näillä pakkasilla (-20)toimii vielä hyvin.
    Kone ja asennus kustansi 1600€, Pitää jatkaa harrastusta pitkään jotta maksaa itsensä takaisin mutta sehän ei haittaa. Villaa seinissä 150mm ja välipohjassa 200mm. Hyvin tarkenee ja talli pysyy kuivana. Sähkön kulutusta en ole mittaillut, mutta ei sähkölaskussa mitään piikkiä näy.
     
  13. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Pihassa nököttää 65m2 talli (^160m3), rakennettu 2011, villaa seinissä ja katolla 150 mm, (pitäisi katolle laittaa lisää puhallusvillaa, ollut vissiin muita kiireitä...). Lämmitys Panasonicin Nordic perusmallilla, jossa ylläpitotoiminto 8/10 ast. Maksoi asennettuna 1500 eur. Suhtauduin alussa skeptisesti kuinka mahtaa riittää, mutta normaalisti pitää hyvin sen 7-10 astetta ja vasta kun pakkasta yli 20 astetta putoaa alle. Normaalilämmityksellä saa suht nopeasti mukavampaa työskentelylämpötilaa tarvittaessa. Viime talven 25-28 pakkaskaudella pysyi pari astetta plussan puolella. Lisälämmittimena 2kW rakennuslämmitin, mutta eipä ole tähän mennessä tarvinnut. Sähkölaskussa talvikuukausina tullut n 300-500 kWh lisää riippuen pakkasista.
     
  14. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    2012/2013 rakennettu 62 neliöinen talli lämpiää mitsubishin 35sella ilmalämpöpumpulla. Asennettuna maksoi 1400e 2013 syksy. Seinässä +200mm villaa ja katossa +400-450mm.
    Pyynti yötäpäivää +17c (pääsis kuulemma +10c jos haluaa, mutta viileä ruuvata kun joka päivä tehnyt nyt jotain) Lämpötila tasasesti -25c pakkaseen asti +17c.
    Karkeesti sähkölaskusta laskettuna lämmitys maksaa 30e/kk-pakkaskauden ajan, mukaanlukien valaistus, hitsaus, rälläköinti yms. Tosin nyt pumppu vasta pyörinyt n:4kk että kovia pakkasia ei ole paljoa ollut, mutta hetken aikaa kuiteskin. Talossa identtinen pumppu ja sen kustannukset vuotuisessa sähkölaskussa on n:35e/kk n:6kk ajan about.
    Eipä toi nyt vuotta kohti paljoa tee kun pumppu pyörii about sen 6kk vaan vuodessa. Ehkä enemmänkin? Katsotaan nyt.
     
  15. SB 340

    SB 340 2nd gear

    Tohon vois joku viksumpi laske kauanko menee, ennen kun tuo pumppu huutaa ittensä takaisin?
    1800W patteri maksaa 69€, laitoin tommosia 2kpl 90m2 talliin joista toinen on (sisähommia viä kesken, hyllyjä paikalleen ym. eutoja ei viä tuolla ole) "pakkasvahdilla" eli menee päälle vasta kun lämpö laskee alle +5. Eipä toi kauheesti näytä olevan päällä. Lisälämpönä on tommonen 2,5kw kaasusäteilijä. Töistähän toi lämpö otetaan :)
    Tuo pumppu on kyllä hyvä kosteuden poistoon, ja asuin huoneistossa mukavuustekijä. Ite aattelin ostaa tommosen rakennuskuivaimen, jolla voi noita kosteushuippuja poistaa. Kustantaa n. 500€
     
  16. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Ei olo kyllä ikinä tarvinut kosteutta poistaa ilmalämpöpumpun avulla. Ongelmana pikkemminkin kuiva ilma läpi vuoden.

    Sen itse huomasin talon kohdalla kun pumppu asennettiin öljylämmityksen kaveriksi, niin öljyä säästyi n:700l/vuosi kun taas sähkölasku kasvoi +300e edestä/vuosi. Että meneehän tuossa jokunen vuosi että 1500e säästyy. Mutta on se mukavaa kesällä kun on viileä nukkua, ja raikkaampi sisäilma.
    Nyt tosin asennettiin kaukolämpö kun semmonen tuli tarjolle, että hyöty taitaa tippua pienemmäksi? Tosin laskut ovat olleet kaukolämmössä todella pieniä. Harmittaa kun talli tuli ennen lämmityksen vaihtoa valmiiksi, olisi sinnekkin voinnut vetää putket..
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    130m2 ja kovilla pakkasilla meni n. 10 litraa löpöä vuorokaudessa plussalla pitämiseen. Kallista. Ja mitä lämpimämmässä tahtoo puuhastella, sitä kalliimpaa. Lämmitin polartherm -88.
     
  18. BaTTman

    BaTTman 1st gear

    Käytitkös öljylämmitintä kesällä jäähdytykseen? Pointtina tietysti että menee se lämpöpumpun säästö hukkaan siinä jäähdytyksessä...
     
  19. sbc350

    sbc350 Gearhead

  20. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead


    enskuussa pitäs tulla il pumppu ultimatelta inverter jotain, kellari autotallia lämmittään. Mujja ollu töissä vuoden ni ei viitti enää kantaa sinne puita ja olla kipinävahtina.
     

Kerro tästä muillekin!