2000-luvun jenkki perheautona?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja isalmela, 5.8.2019.

 1. MJF

  MJF Double Gearhead

  Vuodenpäivät on ollut nyt 300C pihassa, tällä hetkellä se on rouvalla ajossa. Omasta mielestä se on hyvin pitkälti nykyauto muiden seassa, valmistusmaasta riippumatta. Harrasteauto se on siinä mielessä että koko ajan kolisee jostakin, saa harrastaa remonttia tekemällä. Millään asteikolla se ei tule korvaamaan vanhempaa harrasteautoa. Ikinä. Tällä hetkellä ajan 120km työmatkaa -92 Passatilla, sekin kolisee mutta ei ahdista yhtään sen kohdalla. Eli oli vaihtoehto mikä hyvänsä, älä luovu Lincolnista.
   
  wilburi, Camino'79, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. darpen

  darpen Gearhead

  Mikä siinä ok-talossa mietityttää?
  Se meinaan helpottaa harrastamista kun laitteet on omalla pihalla, esim. jos tulee illalla kymmenen aikaan ahaa-elämys.
  Minä kun vertaan vuokra-asumista rivarissa tähän ok-elämään, ni kulut on aika pitkälle samat.
  Ja en oo koskaan käsittänyt näitä joilla on mukamas koko ajan jotain rempattavaa. Itte lähtisin tossakin siitä että kun se talo on oma, niin siihen haluaa panostaa vaikka mikään pakko ei olis korjata.

  Ja aina voi ostovaiheessa budjetoida vaikka viiden vuoden ajalle pakolliset korjaukset, jotka tekee joku muu.
   
  juko7 ja leivonharri tykkäävät tästä.
 3. turboman1

  turboman1 3rd gear

  Jep, kyllä toi 300M miellytti minunkin silmää ja löytyy kaupan parkkipaikalta kaikkien nykyfarmarien seasta... :)

  Ja fiilis on ihan erilainen V6:ssa, kuin normaalissa säästöpossu-perheautossa... Tietty kahdeksikko on se mitä eniten kuuntelisin, mutta tankilla pitää käydä useammin...

  Nää on makuasioita ja jokaisen liikkumistarve sekä mieltymykset ratkaisee sen käyttiksen valinnan... Mullakin on perverssi haave ajella mustalla, ilmastoidulla Range Roverilla, jossa mielellään 4.6 L:n V8, mut vielä on jäänyt hankkimatta... :)

  Kyl harrastepeli kannattaa pitää, sen hukkaaminen voi harmittaa vuosikausia...
   
 4. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Kai se käsitys jatkuvasta remontoinnista on syntynyt niistä lehtijutuista, joissa on ostettu joku homepommi ja tehdään perustukset, seinät ja katto uusiksi. Itse muutimme pari vuotta sitten ok-taloon, jotta harrastevehkeetkin saa kotiin, sekä koska taloyhtiö jossa asuimme, oli dementoituneiden muumioiden miehittämä ja päätökset sen mukaisia. Toki tehtävää on nyt enemmän, mutta vastapainoksi vapauksiakin tekemisten suhteen
   
 5. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Koska tällä hetkellä "pitää" asua pääkaupunkiseudulla oli toi asumismuoto sinänsä helppo päätös; omakotitalojen hinnat sellaisilla alueilla, joista pääsee julkisilla töihin ovat niin korkeat, että oikeastaan pankki päätti meidän puolesta.
   
  juko7 tykkää tästä.
 6. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  ...sitäpaitsi, ei sillä puolen miljoonan eurolla saatavassa viidensadan neliön tiluksella ollut kukaan raaskinut rakentaa kunnon autotallia. Ne kun on kaikki jostain muusta pois.
   
  Gary Grand, isalmela ja maverick999 tykkäävät tästä.
 7. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Tää on tätä päivää!
   
 8. isalmela

  isalmela Gearhead

  Tuntuu että on liikaa kaikkea hommaa. Autoharrastus ja kaksi pikkutenavaa vie paljon aikaa, työtkin pitäisi hoitaa. Rahakin toki rajoittaa, iso talo ja talli ilman remonttihuolia on vaan aika paljon kalliimpi kuin tuommoinen rivitalon pätkä.
   
  Gary Grand ja juko7 tykkäävät tästä.
 9. darpen

  darpen Gearhead

  Onhan toi asuntoon menevä rahamäärä täysin riippuvainen missä asuu. Kaveri on alunperin Oulusta ja kyllä se vähän yski kun Vantaalla joutui 300t€ maksamaan 70-luvun talosta pienellä tontilla.
  Pienet lapset hidastaa harrastamista ja sen takia oon huomannut ok-talon hyväksi kun ei tarvi lähtä mihinkään pidemmälle harrastamaan. Aina kun on hetki aikaa niin talliin vaan.

  En lähtis harrastetta myymään vaan miettisin tosissaan parempaa vaihtoehtoa.
  Ja modernit jenkit nyt on mitä on perusauto luokassa. Corvette tai Challenger olis moderneista hyviä vaihtoehtoja, mutta ei niistä perheautoa saa.
   
  isalmela ja juko7 tykkäävät tästä.
 10. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  isalmela tykkää tästä.
 11. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Ehdotan että pidät Lincolnin keinolla millä hyvänsä.

  Omakotitalon ostaminen olisi kuitenkin paras ratkaisu noista.
   
 12. juko7

  juko7 Double Gearhead

 13. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Tästä asiasta on tullut kanssaharrastajan kanssa keskusteltua ja oman auton meinasin myydä 2009. Tullut kyllä tajuttua että jos olisi sen myynyt, tuskin olisi ollut varaa edes vastaavankuntoista ostaa, merkistä ja mallista riippumatta, saati että mieleistä mallia.

  Nämä on niitä asioita mitä varmaan kaikki miettii ja pienimmissä porukoissa keskustellaankin.
   
  Gary Grand ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 14. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Ja nyt on 2019. Ilmastovouhotuksen ja kokoajan kallistuvan autoilun kulta-aika.


  Vaikka netti mahdollistaa kaupankäynnin kaliforniasta australiaan, vanhat jenkkiautot vähenee ja tai hintataso nousee. Suomessakin kymmenen vuoden aikana jo hinta ja valikoimamuutos ollut huomattava. Toki jotkut harrasteet on yleistyneet ja halventuneet, mutta suurin osa on kokenut päinvastaisen.  Jos pitäis kahdesta valita: ajaa nyt lincolnilla vai 10v päästä niin valitsisis nyt:in.  Toki tulevaisuuskin voi jotain harrasteajoneuvorekisterin tapaisia helpotuksia tuoda, mutta nykyvouhotusta kun katsoo niin....
   
  miguelo, Gary Grand ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 15. mpower

  mpower Gearhead

  Aika ruma!Saattaapi silmissäni kyllä vikaa olla?Harmaata ympäriinsä,piristy siinä sitten juu!Peltivanteetkin vissiin ja manuaalinen ilmastointi,lieneekö liiemmin muitakaan varusteita kun poliisin työkalu ollut,korkeintaan käsiraudat hanskalokerossa!
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Kaverilla oli hetken siviilimallin Cherger Hemillä. Olihan siinä potkua, mutta muuten varsin halvan muovinen kokemus. Ei herättänyt omistamisen halua.
   
 17. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Joo ei se avensista kummempi sisustaltaan/laatuvaikutelmaltaan ole mutta kyllähän tekniikka on ihan lystikäs ;)
   
 18. ramman

  ramman Double Gearhead

  no hitto ja helkkari. just oli viimeviikolla puhetta, että millonkahan näitä alkaa suomeen uimaan. Jos vanhalla jenkkikyttäautolla ajella haluais niin kyllähän se tollanen olis.
  huomattavasti komeempi ku esim. crownvici josta tulee mieleen lähinnä taxi.
  itseä ei kyllä kiinnosta, mutta saahan tuosta joku ihan kelpo harrasteen.
   
 19. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ja kiinnostaako se harrastaminen enää kymmenen vuoden päästä, tai mikä liekään aikamääre olisi. Voi olla että ihminen ja maailma on muuttunut ja ei tunnu enää omalta harrastaa autoja. Onhan noita ihan autokerhojen ex-pressojakin lopettanu autoharrastuksenkin ihan kokonaan.

  Myönnän kyllä, et jos pitäisi ajella ympärivuotisesti jenkillä, menisi joko lincoln/crown vic/grand marquis tai etuveto käkkylä, mut eipä sitten olis oikeastaan rahaa eikä motivaatiota harrastaa harrastetta. Tottakai meillä kaikilla on erilaiset lompakot.
   
 20. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  Veroja on mennyt

  CHARGER 5.7 4D AUT 250KW 20070101 140 20171221 6164 26.7 23085
  CHARGER 5.7 4D AUT 274KW 20100818 231 20180427 5668 40.1 14135
  CHARGER 5.7 4D AUT 228KW 20070717 214 20180516 4463 26.6 16779
  CHARGER 5.7 4D AUT 250KW 20071231 78 20180719 7332 26.7 27460
   
  isalmela ja juko7 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!