225 superista tehot irti????

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja Anonymous, 16.9.2003.

 1. MJF

  MJF Gearhead

  Tuohon `65 Dartiin sopivia saa Cliffordilta, jos se on 198 tai 225 koneella. Hintaa tulee varmaan ihan mukavasti jos nyt edes sattuvat myymään. Ollut tieten viime aikoina lievästi hakuttomuutta myydä tavaraa :eek:
  Tai mulla on kans yksi itse tehty sarja mahdollisesti jouten. Nyt taas autossa paikallaan, mutta jos tarvitsija löytyy niin joutaa.
  170 koneeseen ei taida olla valmiita olemassakaan. Joutuu tekeen itse.
   
 2. dustez

  dustez 3rd gear

 3. veekasi

  veekasi Gearhead

  Joskus ammoin ton Leksan viilaaman kutvosen nähneenä, voi kyl nostaa hattua, ja "sehän on vaan kutonen. Hienosti kävi, slantti laulaa hienosti kun kiekkoja tais olla päälle 7 000 rpm. En tiä pettääkö muisti, mut on jääny sellanen kuva et ko pata ois kiertäny(=kestäny kierrättää) 7800rpm?!
   
 4. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Aika monet vakiomotitkin kiertää ongelmitta yli sesikan, muttei ne siellä enää mitään tuota.
   
 5. Bussikuski

  Bussikuski 3rd gear

  Vastaampa velipojan eli Leksan puolesta,pikkunassikkana kun mukana pyörin niin muistelen et rajotin oli 7400rpm,normaali vaihto 6500 paikkeilla.
   
 6. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Mitäs jos laittaakin kutosen ruiskuineen päivineen jeepistä (4.0 HO)? Vakiona kaksinkertaiset tehot verrattuna 225:een, pienempi kulutus. Sitten kun ottaa kampuran 4.2 koneesta saa tilavuudeksi 4.5 litraa, sitten vielä peltisatsia, nokka-akselia jne... Ehkäpä 250-300 heppaa mahdolista saada ?
   
 7. kime2

  kime2 Gearhead

  Muistaakos kukaan aikanaan V8:ssa esiteltyä "viilattua valtteria" antoi melko mukavasti tehoa,mut nykyään on kai ihan turha virittää kutosta(ilman turboa) kun kasille saa helposti luvat ja kyllähän 273-360+ tuottaa tehoa pikkasen eri malliin kuin 225:n ja täyd.rempan viritysosineen tulee maksamaan aika lailla saman verran!
   
 8. MJF

  MJF Gearhead

  Jos tarkoitat sitä noin vuonna 81 juttua niin muistissa on. Itse peruskone on kaverilla osina ja kaasari-imusarja paketti on vissiin vielä Kalajoella, sinne ainakin jäi. Siinä taisi olla lähemmäs 250hv kampuralta. Itse auto viimetietojen mukaan jossain pääkaupunkiseudulla, oli alkujaan rakennettu tässä Oulaisissa.

  Jos haluaa pelkästään tehoa hakea, niin silloin se on sama kun vaihtaa kasin keulalle. Perusviritetyn 318:n tehoihin saa 225:sta virittää jo vähän reilummin ja kalliimmaksi tulee.
  Omalla kohdalla tämä slantti homma on lähinnä henkisellä puolella. Vaparin virittelyä tuli vähän kokeiltua ja nyt on jo pitempään suunniteltu ahdettua konetta. Kasikoneella saa helposti tehoa, mutta niitähän on joka jätkällä. Niitäkin kyllä löytyy talosta, että pääsee niitten kasin äänien kanssa fiilisteleen aina tarvittaessa. Vaikka viritetyn slantin äänet ne vasta onkin musiikkia korville :D
   
 9. kime2

  kime2 Gearhead

  Vuotta en muista mut punainen oli auto! Meilläkin oli tuommoinen imusarja vaakaimuille,mut en muista mihin se myytiin.
   
 10. RAAKA

  RAAKA 1st gear

  Mä enoo varma liittyykö tää mihinkään mut eikös kaheksköötluvulla ollu joku -73? dartti joka kutosella kiusas kasikoneisii.Meinaan olis siitä tos kulmilla toi kolmelle vaakaimulle imusatsi.
  Slantistä puhe.
  ps kuuuulema 270hp pukkas takapyöristä?
   
 11. MJF

  MJF Gearhead

  Punanen ja vuodelta ´65 oli Valtsu. Itse en kyllä muista autoa, olin noin vuoden vanha esittelyn aikoihin...

  Onhan noita imusatseja kertynyt itsellekin. Tuossa on valikoimaa. Punainen super sixin imusarja 360:n kaasarilla on tällä hetkellä paikallaan 225:ssa ja Cliffordin sivuimusarja menee tulevaan sataseitenkymppiin läppärungon ja suuttimien kera.
   
 12. kime2

  kime2 Gearhead

  Muistankohan oikein mutu et meidän sarjan ois valmistanut LYNX,australia...
   
 13. MJF

  MJF Gearhead

  Hyvin paljon mahdollista. Sellanen oli siinä punasessa Valiantissakin.
   
 14. 440Magnum

  440Magnum 1st gear

  Heeih!! kertokaas ny mullekin millasesta vaakasivu imusarjasta on kyse? ettei tarvii tyhmänä puhella etipäin asiasta mistä ei mitään ymmärrä :wink:
   
 15. MJF

  MJF Gearhead

  Eli semmonen imusarja kolmelle vaaka Weberille tms. Tässä kuvassa oikealla alhaalla on vastaava Cliffordin imusarja.
   
 16. 440Magnum

  440Magnum 1st gear

  Kiitti kuvasta! mites onko noita paljoa suomen maassa käytössä?
   
 17. Bussikuski

  Bussikuski 3rd gear

  Vai Cliffordilta löytyy tuollaisia;meil on jemmasa Leksan koneesta sarja joka on Offenhauserin nelireikäinen,ei vissiin hirmu yleinen...,ja pakosarjat olivat Gliffordin kaksiosaiset,ovat sukulaisen Aspenissa kiinni,ja ei niin hirveän yleinen Offenhauser venakoppa kutoseen...
   
 18. Bussikuski

  Bussikuski 3rd gear

  Vai Cliffordilta löytyy tuollaisia;meil on jemmasa Leksan koneesta sarja joka on Offenhauserin nelireikäinen,ei vissiin hirmu yleinen...,ja pakosarjat olivat Gliffordin kaksiosaiset,ovat sukulaisen Aspenissa kiinni,ja ei niin hirveän yleinen Offenhauser venakoppa kutoseen...
   
 19. MJF

  MJF Gearhead

  Se toinen kuvassa oleva aluimusarja on kans Cliffordin. Siinä on isommat kanavat mitä vakio imusarjoissa. Offyssä on suunnilleen samankokoiset mitä vakioissa.
  Tuolta saisi samanlaisen sivuimusarjan mikä mullakin, ja täältä pakosarjat, mitkä vissiin Leksankin koneessa oli? Cliffordin Mopar sivu

  Siinä viilatussa valtterissa oli kans Offenhauserin venakoppa ja sekin on nyt kaverin hyllyssä. Eikä myy vaikkei enää oo autoakaan mihin sen laittaisi, oon kysynyt ainakin sata kertaa :mad: Pitääpä kysyä taas huomenna kun näkee... :)
  Eipä noita erikois-osia ole hirveitä määriä liikenteessä. Mulle saa tarjota semmosta venakoppaa järkevää rahamäärää vastaan, tai voin antaa vaihdossa pikkulohkon M/T kopat :lol:

  Tuosta Leksan autosta olisi mukava kuulla enempikin.
   
 20. Kimmo

  Kimmo Gearhead

  En jaksa kaikkia posteja aiheesta kahlata läpi.
  Tiedoksi vaan, että tuoreessa Mopar Musclessa rakensivat reilu 300 hp slantin.Siitä vois jotain vinkkejä saada....
   

Kerro tästä muillekin!