30-luvun eurooppalainen rättikatto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja ROD-32, 13.1.2013.

  1. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Chrysler -38 tuotu alustana Sveitsiin jossa tehty käsityönä avokori. Sikäläinen valmistaja toimittanut talvilämpimän rättikaton. Kerroksia on kohdasta riippuen 6 tai 7, sisältäen mm hevonjouhet eristeenä. Rätin valmistaja ollut Kellner joka lisensioinut sen useille valmistajille kuten
    Tüscher, Langenthal, Gynax ym.
    Onko forumilaisilla tietoa saako ko rättejä jostain valmiina vai onko teetettävä käsityönä mallin mukaan. Suosituksia tekijäksi?
    Eli tämä on se rättimalli josta Porche 911 takaspoileri on epäilemättä saanut innoituksensa... :)
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Et varmast saa valmiina tollasta mistään. Ollessani verhoilulinjalla keskuspuiston ammattiopistossa Helsingissä opettajamme Viljo Huhtala kertoi olevansa ainoita elossaolevia tyyppejä jotka osaavat tehä tollasen jouhitäytteisen eurokaton, mutta hänkin on jo niin lähellä eläköitymisikää että mahtaakohan hänkään olla enää kiinnostunut moisesta hommasta. Trianle motorsin Erkki Hakalalta tollanen vois onnistua myös...
     
  3. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Hakala toteutti vähänaikaa sitten jouhikaton EMW avovaunuun, kysyppä hintaa triangle motorsista, villi arvaus +3000 e
     
  4. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Kiitos Buddylle vinkistä. Keskustelin mestarin kanssa ja lupasi tehdä katon, -kahden ja puolen vuoden päästä. Sain kuitenkin paljon vinkkejä materiaaleista ym.
    Seuraa jatkokysymys: Autossa kori on tehty puukehikon ympärille. Osa puurakenteista vaatii uusimista. Onko kokemusta tekijöistä? Löytyisikö esim virosta vielä kädentaitoa?
     
  5. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Luulisin että kotimaastakin löytyy huonekalupuuseppiä joilla taito ja halu muokata puuta. Jos nyt oikein ymmärrän niin kyseessähän on "vain" uuden "palikan" tekeminen joko mallista. Tai sitten mallintaminen ja uuden teko sekä sovittaminen.

    Eikä minulla ole tarkoitus mollata veljeskansan tekijöitä, jotenkin vaan itse pyrin suosimaan sitä kotimaista yrittäjää.
     
  6. TurdusMerula

    TurdusMerula 1st gear

    Ei riitä. Lähellekään.
     
  7. JariV

    JariV 2nd gear

    Onkos kyseessä entisöinti? Jos ei, niin onko paljon suurempi vaiva tehdä noi tukirakenteet teräksestä kuin puusta?
     
  8. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Kyllä ystävät ja sukulaiset jo pussihousuja ehdottaa. Jos auto on (tämänhetkinen tieto) ainoa jäljelläoleva laatuaan, niin luultavasti ystäväpiiri ei laajene jos tuota alkaa kustomoimaan. On oikeastaan aika kustomi jo lähtöjäänkin. Jonkinlaista historiaakin autolla on. Penkin alta löytyi 7.62 ampumaton panos, ja soodapuhaltaessa vas loksusta löytyi lipputangon paikka.
     
  9. JariV

    JariV 2nd gear

    Minkäs näkönen auto kyseessä? Kiinnostas myös nähä kuvatus tosta sun sigun Plymouth Sport Roadster 1932:sesta. Kuveja??
     
  10. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Seuraavassa linkissä joitakin kuvia kiinnostuneille. Rungon vauriokorjaukset valmistuvat tällä viikolla. Hiekkapuhalluksen ja maalauksen jälkeen seuraakin tauko. Pitää keskittyä nopeammin valmistuviin projekteihin, että olisi joku kunnossa kesällä. Puuseppä aloittaa ensi viikolla.
    Kuvissa näkyvän kaltainen ikkunaveivi olisi hakusessa. Samoin hyväkuntoiset lokasuojat ja lamput.


    Plymouth Roadster 1932
    https://picasaweb.google.com/vaittiset/Roadster?authkey=Gv1sRgCOz76ZnAwp3ijAE#

    Chrysler Royal Cabriolet 1938
    https://picasaweb.google.com/vaittiset/Chrysler?authkey=Gv1sRgCNPv2ZGnyYjoCg#
     
  11. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla on muuten tollast helmiäisvalkost keinarii mitä sul on tos kolkakkosen sisustas... ;-)
     
  12. KK

    KK 1st gear

    Joo, taitaa mennä käsityönä tehtäväksi, jos entinen malli niin voin tehdä sen. p. 0400 570413 K&L Partner
     
  13. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Kiitos mielenkiinnosta. Puutyöt tehty, ja tekijää voin vilpittömästi suositella. Pun nahkasisustan osat alkaa olla valmiina. Katollekin löytyi tekijä. Purettu ja kankaat tilattu. Peltisepällä sisäloksut tehty viimenäkemällä. Usasta löytyi loksut eo:ta lukuunottamatta. Samoin lamput ja puuttuva veisvi yllättäen ystävälliseltä harrastajalta vantaalta. Samoin imu ja pakosarja. VE loksu edelleen haussa, samoin pintamalliset kromisaranat takaluukkuun. Ainut vaatimus että toinen puoli saa olla vain kovin lyhyt.
     
  14. ilefix

    ilefix 1st gear

    Jos haluat hyvin tehdyn rättikaton, Suomen, jos ei jopa Euroopan paras verhoilumestari Kangasalta..
    Design Eugen, http://www.designeugen.com
    Aivan huippulaatua kaikkeen ajoneuvo verhoiluun!! :eek:
     

Kerro tästä muillekin!