30-luvun eurooppalainen rättikatto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja ROD-32, 13.1.2013.

 1. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Chrysler -38 tuotu alustana Sveitsiin jossa tehty käsityönä avokori. Sikäläinen valmistaja toimittanut talvilämpimän rättikaton. Kerroksia on kohdasta riippuen 6 tai 7, sisältäen mm hevonjouhet eristeenä. Rätin valmistaja ollut Kellner joka lisensioinut sen useille valmistajille kuten
  Tüscher, Langenthal, Gynax ym.
  Onko forumilaisilla tietoa saako ko rättejä jostain valmiina vai onko teetettävä käsityönä mallin mukaan. Suosituksia tekijäksi?
  Eli tämä on se rättimalli josta Porche 911 takaspoileri on epäilemättä saanut innoituksensa... :)
   
 2. Buddy

  Buddy 1st gear

  Et varmast saa valmiina tollasta mistään. Ollessani verhoilulinjalla keskuspuiston ammattiopistossa Helsingissä opettajamme Viljo Huhtala kertoi olevansa ainoita elossaolevia tyyppejä jotka osaavat tehä tollasen jouhitäytteisen eurokaton, mutta hänkin on jo niin lähellä eläköitymisikää että mahtaakohan hänkään olla enää kiinnostunut moisesta hommasta. Trianle motorsin Erkki Hakalalta tollanen vois onnistua myös...
   
 3. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  Hakala toteutti vähänaikaa sitten jouhikaton EMW avovaunuun, kysyppä hintaa triangle motorsista, villi arvaus +3000 e
   
 4. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Kiitos Buddylle vinkistä. Keskustelin mestarin kanssa ja lupasi tehdä katon, -kahden ja puolen vuoden päästä. Sain kuitenkin paljon vinkkejä materiaaleista ym.
  Seuraa jatkokysymys: Autossa kori on tehty puukehikon ympärille. Osa puurakenteista vaatii uusimista. Onko kokemusta tekijöistä? Löytyisikö esim virosta vielä kädentaitoa?
   
 5. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Luulisin että kotimaastakin löytyy huonekalupuuseppiä joilla taito ja halu muokata puuta. Jos nyt oikein ymmärrän niin kyseessähän on "vain" uuden "palikan" tekeminen joko mallista. Tai sitten mallintaminen ja uuden teko sekä sovittaminen.

  Eikä minulla ole tarkoitus mollata veljeskansan tekijöitä, jotenkin vaan itse pyrin suosimaan sitä kotimaista yrittäjää.
   
 6. TurdusMerula

  TurdusMerula 1st gear

  Ei riitä. Lähellekään.
   
 7. JariV

  JariV 2nd gear

  Onkos kyseessä entisöinti? Jos ei, niin onko paljon suurempi vaiva tehdä noi tukirakenteet teräksestä kuin puusta?
   
 8. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Kyllä ystävät ja sukulaiset jo pussihousuja ehdottaa. Jos auto on (tämänhetkinen tieto) ainoa jäljelläoleva laatuaan, niin luultavasti ystäväpiiri ei laajene jos tuota alkaa kustomoimaan. On oikeastaan aika kustomi jo lähtöjäänkin. Jonkinlaista historiaakin autolla on. Penkin alta löytyi 7.62 ampumaton panos, ja soodapuhaltaessa vas loksusta löytyi lipputangon paikka.
   
 9. JariV

  JariV 2nd gear

  Minkäs näkönen auto kyseessä? Kiinnostas myös nähä kuvatus tosta sun sigun Plymouth Sport Roadster 1932:sesta. Kuveja??
   
 10. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Seuraavassa linkissä joitakin kuvia kiinnostuneille. Rungon vauriokorjaukset valmistuvat tällä viikolla. Hiekkapuhalluksen ja maalauksen jälkeen seuraakin tauko. Pitää keskittyä nopeammin valmistuviin projekteihin, että olisi joku kunnossa kesällä. Puuseppä aloittaa ensi viikolla.
  Kuvissa näkyvän kaltainen ikkunaveivi olisi hakusessa. Samoin hyväkuntoiset lokasuojat ja lamput.


  Plymouth Roadster 1932
  https://picasaweb.google.com/vaittiset/Roadster?authkey=Gv1sRgCOz76ZnAwp3ijAE#

  Chrysler Royal Cabriolet 1938
  https://picasaweb.google.com/vaittiset/Chrysler?authkey=Gv1sRgCNPv2ZGnyYjoCg#
   
 11. Buddy

  Buddy 1st gear

  Mulla on muuten tollast helmiäisvalkost keinarii mitä sul on tos kolkakkosen sisustas... ;-)
   
 12. KK

  KK 1st gear

  Joo, taitaa mennä käsityönä tehtäväksi, jos entinen malli niin voin tehdä sen. p. 0400 570413 K&L Partner
   
 13. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Kiitos mielenkiinnosta. Puutyöt tehty, ja tekijää voin vilpittömästi suositella. Pun nahkasisustan osat alkaa olla valmiina. Katollekin löytyi tekijä. Purettu ja kankaat tilattu. Peltisepällä sisäloksut tehty viimenäkemällä. Usasta löytyi loksut eo:ta lukuunottamatta. Samoin lamput ja puuttuva veisvi yllättäen ystävälliseltä harrastajalta vantaalta. Samoin imu ja pakosarja. VE loksu edelleen haussa, samoin pintamalliset kromisaranat takaluukkuun. Ainut vaatimus että toinen puoli saa olla vain kovin lyhyt.
   
 14. ilefix

  ilefix 1st gear

  Jos haluat hyvin tehdyn rättikaton, Suomen, jos ei jopa Euroopan paras verhoilumestari Kangasalta..
  Design Eugen, http://www.designeugen.com
  Aivan huippulaatua kaikkeen ajoneuvo verhoiluun!! :eek:
   

Kerro tästä muillekin!