300 M vesivuoto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jenkkijussi, 13.9.2018.

  1. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

  2. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Marmori tiskiltä pitäisi löytyä kun on vaan varaosa numero tiedossa.
     
  3. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kyllä marmoritiskiltä löytyy se numerokin.
     
  4. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Numero kyllä on, mutta vastaus oli "ei enää saatavilla" "discontinued part". Etsintä jatkuu tänään kunhan käyn hydraulikaupasta kyselemässä. Tässä vielä se varaosanumero jos joku vaikka sattuisi tietämään sen paikan mistä löytyy. O-ring 6505692AA
     
  5. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Tänään tuli Rokkiautosta yläkerran tiivistesarja joka piti sisällään kyseisen O-renkaan joka on poikkileikkaukseltaan neliön muotoinen. Aletaan viikonloppuna kasailemaan.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  6. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    300M on nyt nipussa ja koeajolla käyty. Ei ainakaan vielä havaittu vesivuotoa, Ei ollut niin paha savotta kun ensin pelättiin. Kiitos kaikille vinkeistä.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  7. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Kauanhan se toimikin. Nyt vuotaa syyläriltä. Onko syyläriä irroitettaessa iroitettava myös ilmastoinnin kenno? Jos hyvin käy niin vuoto saattaa olla rikkoutuneessa tyhjennyshanassa.
     
  8. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Mulla vuoti yläreunasta josta sitä oli yritetty paikata jollain saneerauslaastilla... Ei tarvi irrottaa ilmastoinnin kennoa, huomattavasti helpomihan ne ois yhtenä pakettina nostaa pois, mutta onnistui ilmankin. Mieleen jäänyt, et olikohan ohjaustehostajan jäähdyttimen letkunkiinnike aika veemäinen saada ruuvvattua takasin...
     
  9. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Ei auta muu kuin alkaa purkamaan jos juniori saa sen huomenna ajettua Helsingistä tänne kotinurkille noin 130 km.
     
  10. autoilija

    autoilija Gearhead

    Lienee jäähdyttäjä loppu, jollei koskaan vaihdettu. Uusi jähdytin maksoi 80euroa ebaysta kotiintoimitettuna. Viimeksi kesällä tuollaisen vaihtanut, se ohjaustehostimen lauhdutin on tosiaan veemäinen irroittaa ja asentaa. Ilmastoinnin kenno muistaakseni kahdella 6mm pultilla edestäpäin pultattuna itse jäähdyttäjään. Parisen tuntia operaatioon meni.
     
  11. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Auto saatu kotitalliin hinurin lavalla, oli sen verran iso vuoto ettei uskaltanut ajamalla yrittää. Nyt ensisilmäyksellä vaikuttaisi että syylärin tyhjennyshana on se vuotopaikka. Taisi saada hieman kipeää viime rassauksessa eikä suostu enää pitämään nesteitä sisällä. Tuo hanahan on vaihdettavaa laatua ja uusi löytyy Rockautosta hintaan 8€. Nyt ongelmana on se, että miten se irroitetaan syyläristä. Osaako kukaan neuvoa poropeukaloa?
     
  12. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Irtosihan se hana sieltä. On näköjään saanut vähän kipeetä ja vaikuttaa siltä kuin syylärin puolellakin olisi vähän lohkeamaa. Vanhat hapertuneet muoviosat eivät näköjään kestä rajumpaa käsittelyä. Seuraava vaihe on uuden syylärin metsästys.
     
  13. autoilija

    autoilija Gearhead

  14. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Syyläriä alettu irroittelemaan, mutta ne putket/letkut syylärin kuskinpuoleisessa päädyssä näyttää olevan aika mielenkiintoisessa rakosessa irroituksen kannalta. Hyvät neuvot ovat kalliita.
     
  15. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Mä en ainakaan muista, kun tuosta on jo vähän yli vuosi. Jotain työkalua lainasin tallikaverilta, varmaankin räikkälenkkiä, koska niitä mulla ei oo. Pääseeks sinne sellasella? Takasin laitossa meinasin jo luovuttaa, mut kyl se sinne lopulta takasinkin muljahti...
     
  16. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Tutkitaan kunhan saan uuden syylärin. Jos siitä vaikka selviäisi minkälainen kiinnitys siellä on. Menee tosin loppuviikolle ennenkuin saan sen syylärin.
     
  17. autoilija

    autoilija Gearhead

    Irroitat ne letkut sieltä helpoimmasta päästä, eli koneen päästä. Joudut jokatapauksessa siirtämään vanhasta esim ne ilmastoinnin lauhduttimen tiivisteet siihen uuteen. Taitaa olla ihan jousikiristeisiä ne alkuperäiset klemmarit. Sehän lähtee ihan nostamalla sieltä kun kaikki tarpeellinen on purettu pois.
    Suosiolla purkaa ne jäähdyttäjän sähköpropellit pois ensin, saa tilaa ja näkyvyyttä.
     
    Muokattu: 25.11.2018
  18. autoilija

    autoilija Gearhead

    Tuossa pitää ensin irroittaa ne kymmenkunta mustaa muovinastaa missä säleikön pohja on kiinni. Pohjineen. Sitten irroittaa sen etupellin missä on kiinni luukun aukaisumekanismi. Tarviit siihen 10mm ja 13mm avaimet. Niitä on muistaakseni kummallakin puolella 2 + 3. tms.
    Siirtää sen koko eturautahäkkyrän pois edestä. Näet jäähdyttäjän. Irroita 10mm kannalla olevat muistaakseni 3-4 pulttia jolla se propellihäkkyrä on kiinni, ja nostat sen pois sieltä.
    Oikealla edessä on tosi veemäisessä paikassa ilmastoinnin lauhdutin pultattuna edestäpäin jäähdyttäjään yhdellä 10mm kannalla olevalla pultilla, toinen on vasemmalla ja helmpompi.

    Ohjaustehostimen putki on pultattu vasempaan alalaitaan 8mm pultilla tms. On veemäisessä paikassa mutta pakko irroittaa. Altapäin pääsee käsiksi kun kaikki muut irti ja jäähdytintä voi kääntää hiukan.
     
  19. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Nyt ollaan siinä vaiheessa että ohjaustehostmen putket enää pitelee kiinni. Täytyy vaan etsiä joku kolo mistä ne saa irroitettua.
     
  20. autoilija

    autoilija Gearhead

    Alakautta taitaa onnistua parhaiten. Jäähdyttäjää kääntämällä niin että näkee. Siinä on S- rauta putkien päällä ja yhdellä ruuvilla keskeltä kiinni.
     

Kerro tästä muillekin!