305 outo kolina.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja FASTDOHC, 28.6.2019.

 1. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Se on kyl vaan vaimennettu hihnapyörä. Dampperi on sen takana...
   
  Sierra tykkää tästä.
 2. atobee

  atobee 3rd gear

  Ei mikään nostaja pidä tuota ääntä. Kerran oli yksi moottori joka kalkatti vastaavasti, syynä palanut kannentiiviste,
   
 3. FASTDOHC

  FASTDOHC 1st gear

  Kiitän ja kumarran. Tsekkaan asian perjantaina, kun tämä 24/7 päivystys töissä loppuu ja pääsee lankun viereen ihmettelemään :)
   
 4. Weijari

  Weijari 2nd gear

 5. FASTDOHC

  FASTDOHC 1st gear

  Pitäis varmaan hommata kunnon painemittari, niin sais testata paineet.

  Eilen sitten testailin chevyä oikein kunnolla, ensiksi irrotin venttiilikopat ja tarkastelin silmämääräisesti keinuvivut ja sen jälkeen oikean tiukkuuden, löin käyntiin ja tsekkailin. Hyvin tulee ölkki ylös asti tankoja pitkin ja ylimääräisiä asioita ei siinä näkynyt tai kuulunut.

  Vaihtelin uudet öljyt ja suodattimen, öljyn seassa ei mitään ylimääräistä, edes öljyropun magneetissa ei ollut yhtään sitä perinteistä harmaata metalliöljymössöä o_O. Eli ainakin ehjä siltä osin.
  Sit löin käymään ja kuulosti aluksi siltä, kun uudet paksut ölkit sisässä ja kone kylmä, että kolina ois poistunu, mut hetken lämmettyään alkoi taas..
  Irrottelin käynnissä ollessaan tulpan kerrallaan ja kuullostelin, niin ei äkkiseltääm mitään muutosta mihinkäänpäin äänen kannalta. Tsekkasin sytkäosat ja tuon dampperin, ovat ok.

  Seuraavaksi otin puisen harjanvarren pätkän ja aloin sen avulla paikallistaa kolinaa, niin vas. puolelta ei kuulu mitään ylimääräistä ääntä, mut oik.puolelta kolina kuuluu selvemmin, varsinkin 6 ja 4 pytyn kohdalla :confused:.
  Mut tuolla oikealla puolella se naputtava nostajakin on.. kävin pienellä testirundilla polttamassa kumia ja ei se kolina kuulu tosiaan yhtään sisälle ajossa.

  Et mennään ny tällä syksyyn, jos löytäisi talvirakennuspaikan jostain, niin vois tehä sen nokka/nostaja rempan, niin eiköhän siinä selviä paremmin ku konetta aukoo, et mitä se on syöny :cool:
   

Kerro tästä muillekin!