360 öljyn paineet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Juueitaas, 21.6.2018.

  1. Juueitaas

    Juueitaas 1st gear

    Hello
    Mopar 360 varustetussa Valiant:Issa olen vähän ihmetellyt öljyn paineita. Mittari on mekaaninen , käyntilämpöisenä öljyn paineet on tyhjäkäynnillä 60psi ja kierroksilla 100psi (tosin mittari loppuu 100psi). Omasta mielestä vähän rajut. Öljynä on 20w-60 mitä muuten suosittelisitko?
    Aikaisemmilla 15w-50 öljyilläkin oli lähes saman laiset paineet. Pitääkö 10psi per 1000rpm suositus paikkaansa? Ja jos ymmärsin oikein öljyn paineen säätö onnistuu irrottamalla öljy pohja ja rukkaamalla öljypumpun paineen rajoitusta?
     
  2. f34

    f34 Double Gearhead

    Miksi pitää olla noin korkealla viskositeetilla?
    Öljy on niin jäykkää ja virtaus hidasta, ettei pääse kunnolla laakerettein väliin voitelemaan.
    Kokeile suosiolla esim. 5W-30, niin paineet kohdillaan ja öljy ehtii joka paikkaan voitelemaan, puhdistamaan ja jäähdyttämään. Jos paineet putoaa liikaa, niin esim 10W-40
     
  3. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Jos mittari pitää paikkansa niin ei taida ihan viskositeetin muutoksella kovin paljoa paineet tippua.
    Koneessa on ilmeisesti laakerit kunnossa, hi-volume pumppu vai peräti hi-pressure, ja ehkä ylipaineventtiili jumissa.
     
    JR35 tykkää tästä.
  4. Juueitaas

    Juueitaas 1st gear

    Joo onhan Hi preasure pumppu kiinni. Pitääpi käyttää öljypohja pois ja tutkia ylipaine venttiili.

    Toinen syy myöskin pudottaa öljyn paineita normaalimmalle tasoille vähentääkseen moottorilla ottavaa tehoa. Lähinnä polttoaineen kulutusta . Aikoonaan kun ajoin vanhalta tallilta himaan kävin heikilaakson nesteellä vetää tankin täyteen (43L) ja ajoi himaan noin 18km kun juuri pääsin kotipihaan moottori sammui ja ihmettelin kun ei enää käynnisty . Bensa loppui..
     
  5. Jukka 63

    Jukka 63 2nd gear

    Mistä tommosta 20-60w öljyksi luokiteltua jogurttia saa ostaa? Itellä on toiminut Tokmannin 5-50 rally formula moitteetomasti + 1000 hp:n moottorissa.29,90 € kannu.Samaa öljyä suositteli ja käytti kaikkien Mopar miesten tuntema Pro Jykä Vipissä.Nyt kun Vipillä on öljy sponssi ja vähemmän edukasta öljyä täytyy kysyä tallilla, onko mitään eroa?
     
    Muokattu: 21.6.2018
  6. Juueitaas

    Juueitaas 1st gear

  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Kulutus 239 litraa/100km?
    Kyllä, ensimmäiseksi tosiaan kannattaa kiinnittää huomiota öljynpaineisiin. Kun pudottaa öljynpaineet nollaan, niin jossain vaiheessa kulutuskin putoaa nollaan.
     
  8. Juueitaas

    Juueitaas 1st gear

    Hieno havainto 0 öljyn paineesta..

    Ajossa huomaa jos öljyn paineet tippuu alle 60psi kone stumppaa toden näköisesti mutta kun ei ihan tarvitsisi olla tyhjäkäynnillä lämpöisenä 60psi paineet, vähän vähempikin riittäisi. Noh ainakin voitelu pelaa ja öljyt pysyy sisällä.
     

Kerro tästä muillekin!