4-linkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja C72, 17.1.2004.

  1. C72

    C72 1st gear

    Oliskos jollakin mielessä hyvää nettiosotetta tai kirjaa, jossa on käsitelty tuota nelilinkkiä. Hakusessa erityisesti rakentamiseen ja suunnitteluun liittyvää tietoa, hyviä kuvia yms. Muutamia suunnitteluohjelmia löysinkin jo, esimerkis tämän: http://www.performancetrends.com/4link.htm

    olisko muita?
     
  2. Mopar

    Mopar Gearhead

  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

  4. C72

    C72 1st gear

    Kyllä tiedolle tarvetta olis. Jos jaksat/viittit siihen skannausurakkaan lähteä niin hyvä homma. tarkotuksena on kyhätä tulevasta rallipelistä aaskeettinen dynaaminen simulointimalli. tuon mallin taka-akseliston - myös muun alustan - suunnitteluun tarvittaisiin kipeesti lisää vinkkejä todellisilta alan "tietäjiltä".
     
  5. B1

    B1 1st gear

    Hardcore faktaa löytyy kirjasta nimeltä "chassis engineering" kirjan kirjoittaja on herb adams, sieltä löytyy hyvin selitetty ja kuvattu 4-linkit ja muu alustaan liittyvät asiat. kirjan saa ostettua mm alfameriltä. aino on että se on kirjoitettu eng.kiellelä mutta ei kai se ole mikään ongelma?
     
  6. C72

    C72 1st gear

    tuo adamsin kirja näyttää myös hyvältä, ja löytyy myös amazonista.
     
  7. Mopar

    Mopar Gearhead

  8. Mopar

    Mopar Gearhead

    Ja jos ruåtti taittuu, niin http://www.snowball.se
    myy Alstonin chassis tuning manualia ruåttin kiälelle käännettynä. Koitin aikoinaan kysestä alkuperäistä eeposta metästää ympärin maailman, enkä löytäny ku tuon ruåttalaisen... kummax on maailma menny??
     
  9. C72

    C72 1st gear

    niinpä näyttää olevan på svenska och endast 349 kr. taitaa olla niin että ruåttalaaset on ostaneet oikeudet koko oppaaseen?! ootkos koskaan vilkuillu tuota alstonin kirjaa? rakennettavan rungon mallin kopioin tuon hepun tekeleestä - malli oli el. II.
     
  10. B1

    B1 1st gear

    Knappast, Chris Alstons Chassisworks INC löydät wwww.cachassisworks.com , sieltä olen ite hankkinut tavaraa ja tietoo.Tech tipsit kannataa lukee,paljon info.
     
  11. tha022

    tha022 Gearhead

    2/97 V8-lehdes on ainaki ohjeet kuinka laskea linkkien kulmat ja hyvä tieto pläjäys muutenkin.
     
  12. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    No nyt tarttettais tietoo samasta aiheesta... onko mitään hyviä löytyny mistään ? onko kellään mitään noita ohjelmia olemassa.... ?
     
  13. laiska`s custom

    laiska`s custom 1st gear

    etköhän alkuun pääsis jos joku skannais ton kasin jutun?
     
  14. C72

    C72 1st gear

    Ohjelmaa en hommannut mutta yllämainittuja kirjoja kyllä tuli selailtua useampaankin kertaan.

    Tein omat laput aikanaan comp engineeringin sivuilla olleiden mittakuvien mukaan. Löytyneekö niitä sieltä enää? Lappujen ja auton mittojen selviämisen jälkeen pyörittelin Autocadillä parille eri rengaskoolle linkkikartat. Samalla kun piirteli akseliston alueen niin tuli piirreltyä ja mallinnettua myös koko runko, jolloin sai painopisteen aika hyvin haltuun. Tosin painopiste lienee siirtynyt sittemmin hieman kohti kuskin penkkiä :wink: Piirtämällä koko akselin ymm sai poistettua kaikki turhat vaihtoehdot linkkivariaatioista.

    Linkkitankojen pituudeksi tuli noin 20" ja muistaakseni laitoin tankojen "oletuskulmiksi" -3 astetta alempaan ja -13 astetta ylempään, jolloin risteyskohta oli yllä olevissa opuksissa mainittujen etäisyyksien rajoissa kun kärryn paino on noin 1400kg.. Suosittelen kanssa noitten kirjojen hommaamista. Sen vähäisen matikan mitä noissa ohjelmissa on sisällä pystyy ite särväämään vaikka exeliin tai vaikka mathcadiin, kun ensin lukasee mainostetut kirjat.
     
  15. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Anteeksi ootee mutta kuinka miellätte 4 linkin rata-ajoon ?
     
  16. valiant65

    valiant65 Gearhead

    Eiks tää nyt jo käyty läpi, laitat vaan ne lehtijouset ! :soosoo:
     
  17. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    hmm... no ehkäpä tarttee sitten kierrellä divareita ja kirppareita jos se löytyis jostain... vaaai tulikohan mulle jo sillon v8 hmm...
    Nooh kuitenkin... ajattelin jotta josko sitä ostais ihan tollasen ohjelman... kun tossa 100 tollarin hujakoilla pyörivät... mutten sit tiä...
    Kun toi kori mihin tota nyt tehään niin ei oo mitenkään semmonen kai normaali tollasen rojektin kori 8D (hulluttaa kai) mut ainakaan valmiita paloja siihen ei todennäkösesti kellään oo 8)
     
  18. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Lehdet tilattu :wink:
     

Kerro tästä muillekin!