440 rakentelu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kotr, 5.9.2013.

 1. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Teetin JN:llä Kustomina moottorin dynokäppyrän ja auton tietojen mukaan. Aihio US Parsista 150 eur + muutostyö JN:llä jotain 250 eur. Stalli siinä 2000 nurkilla. Toimii kyllä jouhevasti niin hissuttelu kuin ei niin hissutteluajossa.
   
  Solvent tykkää tästä.
 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  Se riippuu ihan siitä mitä haetaan.
   
 3. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Niin se turbiini tulis 489 3.23 välityksellä millä voi ajaa niin kaupungissa kuin maantielläkin pitkää matkaa, niin kun tuolla 383 ketjussa tais jo olla juttuakin. Pitää kysellä kokemuksia, kun musta tuntuu, että täällä on enemmän "normaalissa" ajossa olevia autoja, kun jenkkifoorumeilla ajetaan enemmän varttia.

  Komiat lukemat Merc. Minkälainen venttiilikoneisto tossa on ja missä kopassa kone on? Mitä noita nokkiakin oon katellut, niin kaikissa on tehoalueet/sopivat välityksen jne. ilmotettu vakio kokoisille moottoreille, niin vähän vielä arpomista mitä tommoseen stroukkeriin nyt sitten pitäisi tunkea. Varmaan kuitenkin pykälää tosta kesympi.
   
 4. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Kannattaa ihan suosiolla teettää auton ja koneen speksien mukaan, joko suomessa tai sitten amerikassa.
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Turbotin kaasuttimellisen moottoripyörän. Ei huvittanut silputa kromattua tankkia bensan paluulinjan takia. Sikspä laitoin tankin hanalta letkun tankin alla olevalle Walbron pienelle pumpulle, siitä letku Malpassin regulaattoriin ja "paluulinja" t-liitoksella regulaattorilta tankin ja pumpun väliin. Eli paluulinjaa ei lainkaan vaikka regu on kytketty paluukiertotavalla.

  Oli erilainen toteutus mutta toimii ja pitää bensapaineet nätisti 0,15 bar ahtopaineen päällä.

  Kai tuo soveltuu joissakin tapauksissa autoonkin?
   
 6. C-barge

  C-barge Gearhead

  No itellä kans keräilysäiliö yhes laittees konehuoneessa mihin siis paluu ennen punppua.
  Jos kyseessä on ihan ajeluato, niin kylhän se palloa katuun vatkaa tollasella 700+ momentilla ihan sujuvasti vaikka vakioturbiinilla.. mut sit jos haluu sitä et sev oima on haluttaessa käytettävissä n isaa olla enempikin. Mul oli 1600 kilosessa autossa 3.23 vällärillä PTC:ltä tilattu 10" limppu, se anto siinä stallia joku 4000 luokkaa mut oli aika kovavääntönen ja tehonen motti. Se oli ton painosessa autossa hyvä käyttöturbiini, normiliikenteessä harvemmin kierrokset nous yli 2500 ellei vauhti noussut. Mut sit tarvittaessa laski motin "alueelle". Nyt sama turbiini on Jukka63:n newwyorkeirssa, painoa reilu 2000 ja 2.73 välitys. Siinä se on mun mielestä jo ainakin tollselle "edustusautolle" ehkä osittain äänistä johtuen turhan kuminauha, mut rundarin mukaan siinäkin mennään yleensä alle 2000 kierroksilla.
   
  Muokattu: 21.10.2016
 7. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Jaa että n.400€ custom turbaani uudesta? aihiosta?
   
 8. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Joo, aihio oli joku Us Partsin tehdaskorjattu mikälienee -limppu.

  ** Löyty kuittikin. Aihio oli 11" Dacco#389, hinta muutostöineen 420 eur. Vuosi 2009.
   
  Muokattu: 22.10.2016
 9. T.

  T. 3rd gear

  Ihan täyttä mutua koko minun viesti :p :

  Eikös tämä nyt riipu ihan pumpusta? Joku "kaasari"pumppu jossa tulee regu mukana ilman paluulinjaa lienee suunniteltu siihen käyttöön, ts. siellä pumpussa on melkeinpä oltava joku paineventtiili joka alkaa kierrättää kun litku ei mene eteenpäin. Tai sitten pumppu on suunniteltu senverran väljäksi että se pääsee sutimaan?

  Sitten taas esim. walbro minkä ostin itselleni, mikä pystyy tuottamaan hyvät ruiskupaineetkin, niin jos tuota painattaa regua vasten ilman paluulinjaa uskoisin sen leipovan aika nopeasti. Tuo pyrkii vaan kuitenkin tuottamaan mahdollisimman paljon painetta, eikä voi olla kovinkaan suurilla välyksillä valmistettu. Ilman paluulinjaa pienellä bensankulutuksella (esim. tyhjäkäynti) lienee tilanne lähes sama kuin painattaisi tulppaa vasten?

  Noista linjoista mitä olen lueskellut niin tunnutaan suosittelevan paluun olevan samankokoinen tai suurempi kuin tulo. Ise ostin samankokoiset 8mm niin katsotaan miten käy. Aeromotiven regun mukana tuli lappu jossa oli noita putkikokoja mainittu pumpun tuoton mukaan, niin ihan reilua saisi paluu olla. Esim. painealueella 3-20psi kun pumpun vapaavirtaus on 120-180gph ja paluulinjan pituus 5-10ft, suositus putkikooksi on 1/2". Jos pumppu tuottaa 180-250gph niin tällöin 5/8". Ruiskussa 20-65psi on sitten nuo putket pienempiä. Ongelma pienellä paluulla on kai se, että painetta ei saa kaasarille tarpeeksi alas.

  Tässä eikös se toimi ihan ok kun ei pääse niin herkkään imemään ilmaa kuin autossa. Lähinnä siis melko tyhjällä tankilla. Kaasarissa se ilma pääsee vielä poistumaan kohokammiossa, ja bensa tulee omalla painollaan pumpulle. Ruiskussa voisi kuvitella että saattaisi jo jotain ongemaa aiheuttaakin?
   
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Siinä mun motskarissa kuulee Walbron äänestä kuinka se täyttää linjat. Sekunnin kiekuu ja sitten kuuluu kurlutusta ja sitten ryhtyy pyörimään rauhallisemmin mut ei mitenkään hitaasti.

  Uudempien laitteiden ruiskut on umpiperiä myöskin. Mulla on kaasutin vaihtumassa talven aikana jonkinlaiseen ruiskuun ja siinä kokeilen Malpassin ruiskuregua samalla kytkennällä ja oletan että ilmat menee käynnistyksen aikana suuttimiin ja niistä aika vilkkaasti imusarjaan. Aika näyttää, kuin kävi.
   
 11. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  No en kyllä lähtis ihan heti kokeilemaan. Paluusäiliöllä toimii kyllä, mutta jos regulaattorin paluupuolella on sama paine kuin tulopuolella niin miten paineenalennus toimii? Paluuregu avaa paluupuolen kun paine on liian korkea, mutta jos paluupuolella on sama paine niin paine ei laske.
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kuvailen järjestelyn uudelleen, koska epäilen väärinymmärrystä. Käytössä olevsssa Malpassin regulaattorissa on kolme liityntää.

  1. Pumpulta regulaattoriin.
  2. Regulaattorilta moottoriin (kaasutin tai ruisku).
  3. Paluulinja tankkiin

  [​IMG]

  Mulla "välitankki" on messinkinen 8mm letkujen t-kappale. Kuvassa esillä regulaattorin alla. Siitä yksi haara pumpun tankkiin (hana), toinen pumpun imupuolen liittimeen ja kolmas haara regulaattorin paluulinja, joka siis menee t-kappaleeseen, joka tässä on se välitankki.

  Kuvassa auki ovat vielä lähtö kaasuttimelle ja ohjaussignaali ahtoputkesta.

  T-kappaleen risteymäkohta on se tankki tai välitankki, jonne palautan regulaattorin ylijäämät. Pumppu imeskelee siitä pisteestä pumpattavaa tulipa se sitten regulaattorin paluulta tai tankista (tosiasiassa vähän kumpaakin).

  Se mistä epäilin tuon sakkaavan, on H-D:n originaalikokoinen tankin hana, mutta ei tehnyt sitäkään. Rajoittajalle ahdoilla mennessä seosmittari oli asiallisen rikkaalla edelleen.

  Myös polttoainepaineen mittari käyttäytyy asiallisesti eri tilanteissa, eli homma rokkaa noin.
   
 13. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  [QUOTE="Mopuristi, post: 3001991, member: 935" jos regulaattorin paluupuolella on sama paine kuin tulopuolella niin miten paineenalennus toimii? Paluuregu avaa paluupuolen kun paine on liian korkea, mutta jos paluupuolella on sama paine niin paine ei laske.[/QUOTE]


  Ei sinne paluupuolelle pahemmin painetta pääse kertymään koska sieltähän on väylä auki tankkiin, eikä tankin ja pumpun välissä mitään takaiskuventtiiliä käytetä.

  Kyllä tuo slantin systeemi toimii autossakin, ja onhan sellasia joku tehnykin.
  Edestä asti tulevan paluun etuna voi tietysti pitää sitä että polttoaine ei missään tilanteessa seiso ja lämpene.
   
 14. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Nojuu. Halpaa oli ainakin silloin.
   
 15. 440Mag

  440Mag Gearhead

 16. T.

  T. 3rd gear

  Pitäisi sen minun mielestä toimia. Ainoa mikä mietityttää on just joku ilma bensalinjassa, mut testiin vaan :).
   
 17. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead


  Ei sinne paluupuolelle pahemmin painetta pääse kertymään koska sieltähän on väylä auki tankkiin, eikä tankin ja pumpun välissä mitään takaiskuventtiiliä käytetä.

  Kyllä tuo slantin systeemi toimii autossakin, ja onhan sellasia joku tehnykin.
  Edestä asti tulevan paluun etuna voi tietysti pitää sitä että polttoaine ei missään tilanteessa seiso ja lämpene.[/QUOTE]

  Joo mulla oli väärinymmärrys, toimii tietenkin jos paluuletku vedetään pumpun imupuolelle eli käytännössä tankille asti. Eli paluulinjan tarvii tämäkin systeemi.
   
 18. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Saattaa olla hankala löytää jousia suuremmalla seetipaineella ja noin 400 aukipaineella. Paljon enemmän aukipainetta saattaa lyhentää nokan ikää.
   
 19. persus

  persus 3rd gear

  mulla on us partsilta ostettu b&m holeshot 3000rpm .
  http://www.uspartsperformance.fi/b-m-10425-turbiini
  välitys on 3,23 joka on vähän turhan harva ehkä tole turbiinille ku satasen vauhissakaan ei oo kierroksia ku noin 2800 ni vatkaa kai vähä öljyjä ja on vähä kuminauha mainen mutta komeesti se repäsee ku painaa kaasun pohjaan.
  528 oli kone ja 1050dominaattori kaasarina ja nokka on kovilla rullanostimilla ja
  mainos asteet 279/293.
  tuulee varmaan vähä tiuhempi perä virkattua jossaa välissä
   
 20. C-barge

  C-barge Gearhead

  Mul anto jarruu vasten 6300 528:ssa. Vääntöö oli 500 lbft muistaakseni 2300:lla, maksimivääntö 5400 ja huipputeho 6600. Välläri 4.10 ja 30" korkee rengas. Hyvin toimi siinä mielessä ja oli hyvä ajaa, hyvin harvoin kierrokset yli 3000 liikenteessä. Stalli olis kuitenkin ehkä saanut olla vähän matalampi, mut 8":sta ei vaan saanu ton tiukemmaks, eli olis pitänyt olla 9 tai 10"
   

Kerro tästä muillekin!