4L60E ja GEN I SBC kaksiosaisella takastefalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja MWM1, 3.12.2015.

  1. MWM1

    MWM1 1st gear

    Kiinnostaa elektronisesti ohjattava ylivaihdeautomaatti turbiinilukolla, mieluusti semmoinen joka kestää vähintään 450 hp. Auto+man-koneistokin olisi kiva.

    Mutta kun auto on muinainen ja kone on pre-1986 383 kaksiosaisella takastefalla, laatikon haeskelu on muuttunut tottumattomalle monimutkaiseksi.

    Pitäisi kai olla niin että

    1) Laatikon kuori pultattaantu vanhan(kin) malliseen koneeseen ilman metallitöitä

    2) Laatikolle / turbiinille sopii kaveriksi vanhalla 3.58" (2-osainen takastefa) -pulttijaolla kampiakseliin kiinnittyvä vetolevy

    Jos valmistajien tai kauppojen luetteloita ja sivuja selaa, löytyy yhtäältä sähkölaatikoiden yhteensopivuustietoja uudempiin autoihin ja koneisiin joita minulla ei ole, toisaalta vanhempien 700R4/4L60-versioiden yhteensopivuustietoja vaikka mihin mutta ne eivät ainakaan toistaiseksi ole haun kohteena.

    Aina uupuu jotakin. Yleensä tietoa siitä että yhteensopivuuteen liittyvät em. kohdat 1 ja 2 olisivat ok tai sitten ei suositella yli 300 hp koneelle tai puuttuu turbiinilukko tms.

    En vaan osaa https://reminder.fi/reminder.jpg

    Osaako joku joka on laittanut uuden GM-laatikon vanhan mallin pikkulohkoon suositella laatikkoa tai oikeita laatikonhakukriteerejä?
     
  2. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Itse laitoin 4L60e laatikon aikoinaan Moparin pikkulohkon perään.

    Minä käytin TCI;n T-Com ohjainta mutta nykyjään on monia erilaisia ja eri hintaisia ohjaimia.

    4L60e käy GM moottoriin siinä missä Th350 tai Th700 Chevy käyttää yhtä pulttijakoa kun taas esim. Moparilla on iso- ja pikkilohkot erikseen.

    Vetolevyn valintaan vaikuttavia asioita on toi stefa, (2 vaihtoehtoa) turbiinin halkaisija (2 vaihtoehtoa) ja startinkehän hammasluku (2 vaihtoehtoa) ja moottorin tasapainotus (2 vaihtoehtoa) yleisesti moottorit ovat sisäisesti tasapainotettuja joten vetolevy ei siihen vaikuta.

    Rakennettavaa tulee laatikon tukipalkissa, mahdollisesti lauhduttajan letkuissa ja kardaanissa. Samoin vaihdeshifteri täytyy olla 4 vaihteinen.
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Sellainen loota-turbiinipaketti joka on ollut LS koneen persiissä ei sovi ihan suoraan kun turbiini on erilainen.
     
  4. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Hyvä huomio Mudilta.
     
  5. MWM1

    MWM1 1st gear

    Joo, Hughes-mies sanoo että tämä paketti ainakin kävisi muinaiskoneeseen:

    HP3993, 168-tooth flexplate, externally balanced for Gen 1 SBC
    74-1E2, Street/Strip 4L60E transmission
    22-20L, 12” Street Rod 2,000 RPM lock-up torque converter

    Huomioita
    1) noillakin on 4l60E-laatikoita monta mallia, mutta esitetty 74-1E2 kävisi koska "1995-later 4L60E with a PWM (pulse width modulated) torque converter clutch solenoid is required for use in a retrofit application where an aftermarket TCM is being used" eli tämmöinenkin huomioitava
    2) ajattelin MSD:n ohjainboksia, tosin sen mukana tai MSD:n 4L60E-johtosarjassa ei ole kaasarille asentotunnistinta (TPS) eli semmoinen pitää vielä haalia jostakin, käsiryyppy-Holleylle
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Toi "muinaiskone" ei kerro juuri mitään.PWM ohjaus vaatii turbaanin joka on sille tehty! Ja silti niitä voi olla sekaisin jo ajalta ennenkuin PWM tuli kaikkiin 4L60E toosiin.
     

Kerro tästä muillekin!