4L80E kadotti vedon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja aesvi, 8.2.2021.

 1. aesvi

  aesvi Gearhead

  Viime torstaina töihin mennessä Vanista alkoi lootasta veto hiipua, tuntui kuin luistaisi, moottorin kierrokset nousi, mutta vauhti ei. Loppumatkan mentiin kuuttakymppiä jos sitäkään. Pääsin kuitenkin perille. Illemmalla kun kokeilin, kaikilla valinnoilla, niin auto ei liikkunut mihinkään, ei eteen eikä taakse. Ei muuta kuin taksilla kotiin.

  Perjantainakin kokeilin, sama juttu. Luin testerillä vikakoodin P0756 (solenoidivika/tukos), vikavalo ei kuitenkaan palanut.

  Oireilua oli jo aikaisemmin ilmojen kylmettyä, ei pyrkinyt heti liikkeelle, kun valitsimen käänsi D:lle - hetken odottelun jälkeen lähti. Epäilin öljymäärää, mutta sitä oli kyllä riittävästi.

  Sunnuntaina pakkanen hellitti ja menin kokeilemaan taas, ei liikkunut. Otin lootan öljypohjan auki. Irrotin valintasolenoidit 1-2SOL ja 3-4SOL ja testasin niiden toiminnan. Samalla kokeilin ohuella meisselillä niiden takana olevien venttiilikarojen liikkuvan jousta vasten - toimivat. Samoin otin paineensäätöventtiilin auki ja totesin karan liikkuvan. Laitoin uuden suodattimen, putsasin ja kiinnitin öljypohjan ja kaadoin tuoreet öljyt lootaan.

  Sittenpä se lähtikin liikkeelle ja tuntui tänään pelaavan normaalisti, kun ajoin Vanin kotiin.
   
  Muokattu: 8.2.2021

Kerro tästä muillekin!