4t60e

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jenkkijussi, 11.8.2020.

 1. jenkkijussi

  jenkkijussi Gearhead

  4t60e laatikko hukkaa nelosvaihdetta. Autohan on -95 Riviera 3.8 SC. Maantienopeuksissa nelosvaihde häviää ajoittain, kun pysähtyy ja sammuttaa auton hetkeksi niin nelonenkin löytyy taas vähäksi aikaa. Muuten laatikko tuntuu toimivan niinkuin pitääkin, Kilometrejä on noin 300 ooo. Joko loota kaipaa täyden läpikäynnin?
   
 2. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Solenoidi vikaa tai sit vaan kaipaa remonttia. Kurkkaas mitä Googlesta löytyy.
   
 3. savoa

  savoa 3rd gear

  mitä pitäis hakea itellä samoja ongelmia
   
 4. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Tuossa YouTube video vastaavasta lodjusta:
  Eli voi olla 4th clutch hubista boorit valmiit. Aiheuttaen 4th katoamisen. Tai sitten 4th solenoidi temppuilee. Solenoidit näkyy myös videolla. Toki voi olla muitakin vikoja mitkä aiheuttaa vaihde ongelmia. Itse en ole kyseessä olevaa lodjua koskaan tehnyt, mutta eipä tuo kummoiselta vaikuttanut joskin työläs.
   
 5. jenkkijussi

  jenkkijussi Gearhead


  Kiitos videosta. Siitähän selvisi jo jonkunverran. Neuvottelen remppamestarini kanssa asiasta jos lootalle tehdään jotakin. Osaatko antaa vinkkejä "kuka tekisi, missä tekisi ja mitähän maksaisi?"
   
 6. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Se riippuu pitkälti siitä puretaanko vaihteisto valmiiksi irti ja kiikutetaan korjaukseen ja mikä on korjauksen laajuus. Paikallaan ei varmasti monikaan rupea pelkkiä solenoideja vaihtamaan ja riski siitä että löytyy muutakin vaihdettavaa on suuri. Hinta haarukkaa en osaa heittää korjaukselle, mut jos puhutaan osista niin osiin mennee n.400-500€ riippuen siitä mitä joutuu laittamaan. En osaa sieltä suunnalta sanoa ketään, ku tekis mut Google löytänee
   

Kerro tästä muillekin!