4x6 led umpiot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja tsipi, 24.8.2019.

 1. kpj

  kpj 3rd gear

  Juurikin mistä aiemmin kirjoitin oli tuon Headlight Revolutionin valot. Tuolla puljulla on ainakin omien kokemuksien mukaan todella hyvä asiakaspalvelu. Oli jo pikälti yli vuosi ostopäivämäärästä, kun pitkiä valoja ohjaava potikka hajosi. On siis bi-xenon umpio ja heijastuspinnan käännöllä tulee pitkien kuvio. Tosi avuliaasti etittiin vikaa yhdessä ja kun oltiin löydetty se, niin laitoivat ilmaiseksi postikuluineen päivineen uuden osa tulemaan.
  Noissa on jenkkien tieliikennehyväksynnät ja lukee vain tekstit SAE DOT 03 HG I5 P D1S XP3017-R. Mitä ikinä nuo merkitseekään, mutta katsastuksen puolesta ovat ok...
   
  tsipi tykkää tästä.
 2. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Oli pakko nyt selvittää tätä hommaa vähän pitemmälle ihan ite kun jäi häiritsemään.

  Esimerkiksi jo täälläkin esillä olleissa vision X lyhdyissä ei lue linssissä mitään muuta kuin "DOT" ja merkki. Ja ne on headlight revolutionin mielestä kaikin puolin lailliset ja hyväksytyt.

  Noh jokin vanha aken tai trafin (juu ei traficomin aikanen) ohjesääntö viittesi DOT valojen osalta vain FMVSS 108 standardiin. Vuodelta 87, joten sopii oikein hyvin tähän 85 auton kohdalle. joo pientä päivitystä kokenut 2007, nimittäin muutettu word muotoon. No minäpä avasin tämän standardin ja sieltä kohdan 12.22 SEALED BEAM HEADLIGHTING SYSTEMS

  12.22.9) MARKINGS

  DOT marking
  The lens of each original equipment and replacement headlamp, and of each original equipment and replacement beam contributor, and each replacement headlamp lens for an integral beam or replaceable bulb headlamp, must be marked with the symbol “DOT” either horizontally or vertically to indicate certification under 49 U.S.C. 30115.

  Tämä on selvä. pitää olla dot merkintä linssissä.

  Trademark
  The lens of each original and replacement equipment headlamp, and of each original and replacement equipment beam contributor must be marked with the name and/or trademark registered with the U.S. Patent and Trademark Office of the manufacturer of such headlamp or beam contributor, of its importer, or any manufacturer of a vehicle equipped with such headlamp or beam contributor. Nothing in this standard authorizes the marking of any such name and/or trademark by one who is not the owner, unless the owner has consented to it.

  Eli käytännössä jos ymmärrän oikein, niin dot merkinnän lisäksi pitää lukea merkki ja/tai patenttivirastossa merkitty tavaramerkki.

  Eli tosiaankin riittää "Vision X" ja "DOT". Tältä pohjalta ymmärtääkseni ei riitä DOT SAE e9, sillä merkki jää mainitsematta. Tämähän lukee lähes kaikissa ebayn valoissa.

  toisaalta vielä merkkauksen alla on yksi kohta, jota ei yksikään löytämäni DOT led valo täytä:

  Voltage and trade number
  Each original and replacement equipment headlamp, and each original and replacement equipment beam contributor must be marked with its voltage and with its part or trade number.

  Eli lyhdyssä pitäisi olla merkattuna voltit ja osanumero. Nojoo, näiden merkkausta ei vaadita linssiin, eli sitä ei välttämättä tarjotuista kuvista löydä. tosin ei kyllä kukaan lähde purkamaan konttorilla valoja irti tarkastaakseen nämä. Hauska sinänä, että watit merkataan monessa led lyhdyssä linssiin. niidenkin maksimi määrät on merkattu standardissa, mutta standardi ei kyllä pyydä niitä merkatuiksi valoihin.
   
 3. MJF

  MJF Double Gearhead

  Mikäs tilanne nykyään on näiden kanssa? Led, xenon vai pysytäänkö releytetyssä halogeenissa. Ja umpiona on ja pysyy perinteinen pyöreä H4 umpio.
   
 4. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eipä noissa ole oikein hyviä vaihtoehtoja, varsinkin jos on rihlatulla lasilla oleva H4.
  Tai jos on oikein hurja, asentaa pyöreään umpioon Morimoton yms projektorit, eli vanha lamppu toimii vain kuorena.
  Jos joustaa tosta H4, niin sit löytyy paremmin valikoimaa. Pakkohan ei ole ottaa millään Annelin silmillä tai väreillä olevaa vaihtoehtoa.
   
 6. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  LED-ajovalo Agriline Valtra 4x6

  Traktorivaloina saa 4x6 led valoja: parkki, lyhyet ja pitkät
   
  Fuselage tykkää tästä.
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Noi kuulostas hyvälle kanttikoppa Chevyyn.
   
 8. Fuselage

  Fuselage Gearhead

Kerro tästä muillekin!