5.7Dx tyhjäkäyntiongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja pala63, 8.9.2010.

 1. pala63

  pala63 Gearhead

  Mistäköhän lähtis vikaa etsimään, kun tyhjäkäynnillä ongelmia?
  Lähtee hyvin käyntiin kylmänä ja lämpimänä.
  Tyhjäkäyntiä käy välillä hyvin, mutta usein huonosti (normaalia enemmän roksuttaen ja ravistaen).
  Heti kun painaa vähänkin kaasua niin käy pirun hyvin.
   
 2. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Luulen että sun pumpusta on menossa pikkuhiljaa keskipakotsydeemin vaimennin paskaksi!! Se on muoviosa joka vanhuuttaan kovettuu ja murenee rikki.
   
 3. pala63

  pala63 Gearhead

  Kuulostais jotenkin jopa aika loogiselta...varmaan paskamainen vaihtaa, mutta pakko se on kuiten jossain vaiheessa kätensä rasvata.

  Voiko oireet viitata ilmavuotoon, sekin jotenkin tuntuis maallikon(ikäni olen ainoastaan bensavehkeitä ropannut) korvissa mahdolliselta?
   
 4. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Ilmavuoto aiheuttaa yleensä ns. ryntäilyä..
   
 5. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  ota syöttöpumpun kannesta paluuputki irti ja tarkista, että onko siinä lasihelmessä murusia tai mitään tummaa liuskemaista ainesta. jos on, niin pumppu käteen ja atomeiksi. homma onnistui näinkin kädettömältä :lol: siivosin pumpun ja hitsasin painokorin puolikkaat yhteen ja matka jatkui :rotfl: pumppu kyllä kävi myöhemmin rempassa suuttimien kanssa ja olivat diiselifirmassa kovasti ihmetelleet. pumppuremppa olikin sitten 650€
   
 6. jani10106

  jani10106 1st gear

  minkälainen on varaosien saatavuus tommosen 5.7/6.2d pumpun varaosilla? tiivisteitä saa kyllä,mutta mites nestepää,ja mitähän mahtaa maksaa jos on saatavissa.
  sitten suuttimista,tietääkö kukaan mistä sais 5.7 kierresuuttimia,tuntuu olevan kiven alla....
   
 7. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  nestepää maksoi joskus '06 kun noita remppasin, noin 800€ :eek: suuttimia ei saa kuin käytettynä. onko kierresuuttimessa vaihdettava kärki? kynäsuuttimessa kärki on samaa palikkaa suuttimen rungon kanssa ja kuluneena aiheuttaa ongelmia. kynäsuuttimiin sai vielä 4 vuotta sitten neuloja mutta olivat kuulemma jo silloin häviävää kansanperinnettä. 6.2d suuttimiin käy vissiin boschin hilut? mb 300d tai vastaavat?
   
 8. jani10106

  jani10106 1st gear

  ilmeisestikin on vaihdettava kärki kierresuuttimessa, en oo vielä asiaan kerinnyt perehtyyn,juu 6.2 suuttimia saa kyllä vaikka huru mycket.
   
 9. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  MB w123 240d noin luokkaa 1978-82 taisi olla sama suutin+neula kuin 6.2D.
  5.7d en muista.
  Irroita polttoaineen tulolinja siirtopumpulta ja laita uusi letku parin litran leilin pohjaan jonka nostat esim metrin-pari ruiskupumpun yläpuolelle ja kokeile uudestaan.
   
 10. jani10106

  jani10106 1st gear

  homma perinjuurin selvitetty.5,7kierresuutinta ei saa enää uutena mistään.
   
 11. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Siis syväluotasitko sekä kotimaan että ulkomaat? :odroll:
   
 12. jani10106

  jani10106 1st gear

  kyllä,ei ainakaan epayssa oo mitään tarjolla,tammerdiesel mikä stanadynee edustaa suomessa,sano heti suoraan ettei ole saatavissa. tosin suutinhan näyttää ihan joltain vanhan raktorin suuttimelta,ettei siihen sitten sais jotain sovellettua.
   
 13. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  tammerylihintadieselin saa unohtaa ensimmäisenä kun näitä rupeaa rassailemaan. keskiuudenmaan diesel keravalla on sellainen pulju missä tajutaan näiden vanhojen jenkkidieseleiden päälle ja palvelu pelaa
   
 14. jani10106

  jani10106 1st gear

  keski uudenmaan diesel tarjos saman vastauksen laakista,ei ole eikä saa...
   
 15. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  niin ne sanoi mullekin, mutta lähetin suuttimet sinne jokatapauksessa. saivat 5kpl rassattua säätöihin. löysin loput suuttimet yhdeltä romu-ukolta, toivotut osat tai jotain ja niistä saatiin sitten hifisteltyä loput kuntoon. mulla oli siis kynäsuuttimet.
   
 16. Rytari

  Rytari Gearhead

 17. ´71 formula

  ´71 formula Gearhead

  Multa löytyy sekä kynä- että kierresuuttimia ,rempattuja. Kierresuuttimet liki uudenveroisia.
   
 18. Arskasuuri

  Arskasuuri Gearhead

  Mitenkäs toi asia nyt oikein on: Mulle on tullut tietoa että KIERREsuuttimia saa rapakon takaa uusia mutta KYNÄsuuttimia ei saa mistään.
  (kynäsuutin on se malli mikä näyttääkin traktorin suuttimelta)

  PS Kynäsuuttimiakin pystyy asiansa osaava tekohengittämään hieman
  Diesel-Laite Espoossa auttaa siinä asiassa kohtuuhinnalla.
   
 19. jani10106

  jani10106 1st gear

  tässä on niin monesta paikasta noita jo ettitty että kovin huonolta näyttää,ei saa mitään suutinta,ei edes tiiviste prikkaa saa enää uutena.sama vika koneen osissa. esim.venttiiliä ei saa enää uutena.
   

Kerro tästä muillekin!