50-luvun Fordit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja PetteriT, 25.11.2003.

  1. Tupis

    Tupis 3rd gear

  2. fordstw

    fordstw Gearhead

    Nostetaas tätä aihetta...

    Itseä kiinnostaa noi fordin farmarit ja lähinnä 57-59 vuosimallit.
    Minkä verran löytyy suomesta.äkkiä tulee mieleen yx 57 farmi hesan suunnalla? ja yhden 58:n olen joskus nähnyt virtasalmella..
    Yhdestä 59 farmista olen kuullut että olisi pitkään maannut jossain tallissa pääkaupunki seudulla.. ja toinen auto mistä kuullut juttua olisi pilkottu joskus aikainaan pohjanmaalla..
    on niitä varmaan muitakin olemassa..
     
  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kaksivärinen -57 STW tosiaan on Helsingin tienoilla. Kasissa oli parikymmentä vuotta sitten kuvia helsinkiläisestä kimppatallista ja sieltä jäi mieleen työn alla ollut -57 Country Sedan, lienee sama.

    1958 farmistahan oli pitkä juttu Mobilistissa jokunen vuosi sitten. Sitten olen nähnyt kuvan Mobilistissa moisen surkean näköisestä raadosta josta oli laikattu kattopeltiä pois. Takavuosina (olisiko ollut 1998?) oli muuten ajelemassa talvimobiiliajoissa Jyväskylän tienoilla ja siellä oli eräällä ruotsalaisporukalla -58 Country Sedan. Aika hurja näky kapeilla keskisuomalaistalviteillä...

    Luulisi että joku -59 löytyisi, en tosin muista nähneeni. Kumma ettei moisia (siis 1957-59 farmeja) ole uustuontina tullut - vai onko?
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Olisikohan tuo Ford muumio yfreak57:n auto?
    http://www.y-blocksforever.com/europe/h ... en-fi.html
     
  5. kenny

    kenny 1st gear

    57 farkut

    Oliko näin,että ford olisi maahan tuonut myös -57 farkkuja ambulanssi
    ajoon joskus 1957 ?Minne ne olisi kadonneet?Joensuun alueella pyöri -70
    luvun alussa pari/kolme kpl -58 4d custom sedaneita.Autot taidettiin myydä etelään.Tällä hetkellä täällä on 1kpl -58 custom.
    Itselläni on -57 2d sedan 500 Fairlane.
     
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

  7. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Aika hyvään hintaan oli mennyt tuo 56 Town Sedan. 16500$
    Ei mielestäni yhtään liikaa noin vähän ajetusta hyvä kuntoisesta yksilöstä.
    Olihan tuosta kommentointia myös Y-Block foorumilla.
    http://www.y-blocksforever.com/forums/T ... 0-7-1.aspx
     
  8. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    On varmaan ihan arvoisensa vehjes, vaikka ite aattelee, että tuohon hintaanhan olis saanu vaikka....Jne.. :lol: Sitä ku on niin mätä, ettei osaa alkuperäisyyttä arvostaa... :oops:
     
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=70483

    Heti tulee lisää ympyränmuotoisia numeroita... hintaan kun pari ovea jätetään pois. Tuo neliovinen kyllä hokuttas aika kovasti...Mut mites sitten suu pannaan kun kohdalle sattuu hyvä nasu tai hudsoni? Automaku sais supistua entisestään, ettei tule konkurssia... :lol:
     
  11. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Milloinkas se ensi kesä koittaa? On tainnut hiukan venyä.
     
  12. B

    B Gearhead

  13. Tupis

    Tupis 3rd gear

  14. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Vau, hieno! Veljeni muuten kertoi nähneensä Tampereen lähellä heinäkuun alussa punaisen 1949-51 avo-Fordin, onkohan tämä vai se kasissa vuonna 1980 (tai 1981) esitelty?
     
  15. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Myin joskus vuosituhannen vaihteessa tähän punaiseen Tampereella olevaan '49/'50 avo-Fordiin takakopan kannen kun vanhassa oli joku ihme continentalkit-tyyppinen varapyöräviritys. Käsittääkseni kyseessä on juuri se kasissa kauan sitten esitelty vehje.

    Itselläni oli siinä vuosituhannen vaihteessa 49 & 50 4d Sedan fordit. Musta '49 raato siis ja tumman sininen '50 raato. Menivät TReen lähelle silloin jollekin harrastajaporukalle - yhden kaverin nimi oli Naukkarinen. Mitäköhn näille mahtaa kuulua?
     
  16. yfreak57

    yfreak57 3rd gear

    Re: 57 farkut

    Pitää paikkansa. Farmeja tuli 9 kpl ja niistä ei ole näkynyt ainoatakaan :eek: . Ovat varmaan tuhoutuneet kovassa kulutuksessa. Minulla on ollut pari varaosa-autoa, joista kumpikaan ei kuulu noihin ambulansseihin.
    Porin suunnalla eräs vanhan koulun harrastaja on aikoinaan paloitellut yhden ('57?) farmin ja laittanut katon veneperä-Buickiin. Eli aika huonosti ovat säilyneet verrattuna niihin kolmeen '56 ambulanssiin, jotka taitavat kaikki olla edelleen olemassa. Kaksi ainakin varmasti.
     
  17. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Re: 57 farkut

    Porin suunnalla eräs vanhan koulun harrastaja on aikoinaan paloitellut yhden ('57?) farmin ja laittanut katon veneperä-Buickiin. Eli aika huonosti ovat säilyneet verrattuna niihin kolmeen '56 ambulanssiin, jotka taitavat kaikki olla edelleen olemassa. Kaksi ainakin varmasti.[/quote]

    Joskus 80-luvun puolivälin tienoilla meni täältä Raahesta 56 Country Sedan farmarin raato Poriin. Väriltään oli tumman vihreä / vaalean vihreä.
    Oisko ollut tämä?
     
  18. Leo N. Berger

    Leo N. Berger 1st gear

    Eiköhän tuo 80-luvulla Satakunnassa lahdattu -57 country sedan ollut sellainen harmaa läpimätä yksilö jonka osia käytin joskus ammoin kun kasasin edellisellä sivulla mainittua viiskasi farmia. Yksi viisseiska farmari oli pilkottu tuon viiskasin varaosiksi jo 60-luvun lopulla, Kotkan kaupungin ex-ambulanssi jonka valokuva roikkui kehystettynä jossain vaiheessa paloaseman aulan seinällä. Tuli muuten pilkottua yksi -58 custom 300:kin sen kelta-valkoisen osiksi...
     
  19. Holley

    Holley Gearhead

    Aihetta lievästi sivuten: ne myi Anttilassa just hiljattain italialaisia "50's" juomalaseja, jossa oli 58 Fairlane 4dht. Ei siis MustangCorvette59Cadillac. Kannattaa juoda tuoremehut tyylinmukaisesta lasista!
     
  20. heikkisj

    heikkisj Gearhead

Kerro tästä muillekin!