51 avo Jenkki Foorti Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja mörkö, 24.8.2005.

  1. mörkö

    mörkö Gearhead

    Mörkö tähysteli toisella simmulla sunnuntaina televisiossa pyörinyttä kotimaista melotraamaa.
    Hämmästys oli suuri, kun pääsankari Jussi Jurkka ajeli hehkeän neitokaisen kera ihan oikeella vm 51 mallisella avo foordilla :eek: ja ei ollu mikään konsuli yms...
    Neito jopa innostui sudittamaan hopalla ja muutenkin auto esiintyi läpi koko filmin. :eek:
    MISSÄ MOINEN ON TAI OLI KOHDANNUT LOPPUNSA?????
    Mörkö ei tinnyt moista täällä olleenkaan, yks 49 on kyllä joskus V8 Magazinessa näkynyt.
    Leffassa esiintyi myös hyvä otos FN-nimisen ase tehtaan tuotteista, mutta ko. aihe ei kuulu näille sivuille...
     
  2. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Samaa mietiskelin itsekin kun näin tuon auton siinä elokuvassa, Missähän kyseinen voorti mahtaa majailla.
    Ei tullut edes rekisteriä pistettyä muistiin.
     
  3. Simo

    Simo 1st gear

    se 49 on rakenneltu aikanaan täällä Porin suunnalla, nyky sijannista ei ole tietoa.

    Täällä on ollut joskus myös ollut musta, punaisella katolla oleva 53 Ford avo. Omistaja lienee ollut Tiljander tai sinne päin. Tämän tiedon kuulin vanhemmalta työkaveriltani ja auton täälläolosta on siis kymmeniä vuosia.

    Sittemmin samainen auto on ollut V8-magin alkuperäispiireissä, esiintyi muistaakseni juhlakasin jossakin vanhoissa kuivissa.
     
  4. mörkö

    mörkö Gearhead

    Tämä avo 53 on kahtia sahattuna "tallella" täälä pääkaupunkiseudulla.
    Oli aikansa raggariautona, kunnes kunnostettiin ja myytiin. Uusi omistaja yritti tietysti saada autostaan entistä hienomman ja vei sen jollekin peltiseppäkurulle.... Guru pilkkoi auton ja siinä muodossa se edelleenkin on.
    Huhu kertoo, että avolle on aikanaan purettu varaosa-autoksi vastaava 2dee hardtop..
    moinen saaqttaisi kiinnostaa Mörköä erityisesti, mulla kun on vastaava rojekti. 8)
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kasin eka numerossa oli kannessa asti -52 avo-Ford jota kunnostettaessa oli teurastettu 2d HT, liekö sama auto?
     
  6. mörkö

    mörkö Gearhead

    Joo, on sama mikä on kahtia leikattuna jemmassa... :eek:
    Se varaosapeli taisi sitte ollaki 52, mutta ihan yhtä tarpeellinen on, kun suurin osa ratkaisevista heepeleistä on ihan samoi..
    Valkoisesta 51 avosta vaan ei oo havaintoi :(
     
  7. hellfire

    hellfire 1st gear

    kysy Jounilta.... mulla on kuva tosta topicin autosta. on aika synkässä rojektikunnossa hyvin vaikeasti tavoiteltavalla henkilöllä ( ei kuitenkaan kukaan "julkkis" ) ja kuten kaikki tämmöset herkut niin ei ole myytävänä rahalla. jos sulla on karma kohdallaan, niin sähän voit hakea senkin sitten perikunnalta kun äijä heittää kampiakselit. ja varmaan on oikeen selkeesti pahemmassa kunnossa kun se sun 69. niin autohan on edelleen etelä-Suomessa. jos haluut lisää tietoja niin ota eurokossu ja saunapyyhe mukaan ja tuu kylään. t. antti
     
  8. Fiskis

    Fiskis Gearhead

    Tuo Vertä Käsissämme tms. elokuvan lähes uusi '51 Ford on käsitykseni mukaan ollut Turussa 60-luvulla. Oli keltainen väriltään. Voi hyvinkin löytyä jostain sikäläisestä kokoelmasta.
    Kansikuva-auto on '52-mallinen. Ollessaan aikoinaan musta, siinä oli '53:sen piirteitä. Sen korjaamiseen oli käytetty '53:sen osia, siinä oli mm tuplakylkilistoitus. Myöhemmin on selvinnyt, että tuonaikainen kirjoitus sisälsi väärinkäsityksen, auto oli Luvialla toiminut perheautona eikä raggariautona. Sekaannuksen toi toinen vastaava "legendaarinen" Ford, joka oli ollut nuorisokäytössä, ja jota ostettiin samaan aikaan Helsinkiin.
    Porissa oli '49 avo, joka oli jäänyt junan alle ja korjattu (V8 7/80).
    Ja se varaosa-auto, se oli '52 Crestline Victoria. Oli v. 1973 Herttoniemen TB:n pihalla. Aika hyvä, mutta osina ja ruostunut. Jo silloin ikuinen projekti. Siitä vaihdettiin parempia osia arvokkaampana pidettyyn Sunlineriin. Victoria myytiin periaatteessa täydellisenä, mutta "köyhennettynä" Ahvenanmaalle, jossa se käsitykseni mukaan kunnostettiin, tai ainakin piti kunnostaa '52 4d Customline varaosia-auton avulla. Joskus Voortti-projektit tuuppaavat venyä...
     
  9. mörkö

    mörkö Gearhead

    Joo, nämä Foorttirojektit tuppaavat joskus venyä itse kullakin... :wink:
    Mörön vm 53 Victooria saatiin sentään käyntiin ja toivottavasti vielä joskus paanallekin.
    Kyllä nyt on semmonen "karma", että ei tarvita yhtään "perikuntahoppaa" enää Mörön taloudessa lisää, nykyisissäkin on tarpeeksi laittamista yhden Mörön loppuiäksi, sauna sen sijaan laitetaan harkintaan.. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!