52mm kiekkamittari 8-koneelle ( tehty )

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja itkonen, 15.9.2007.

 1. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Pitäisi löytää musta rundikello 52mm koossa joka käy 8-koneen perään. Lisävaatimuksia vihreät taustavalot ( tai purettavissa että voi tehdä ne ) ja maksimikierrosluku ei mitään 11000 vaan lähempänä tuota 305:n ylärajaa. Ihan vaan siksi, että helpompi lukea. Pitäisi iso kello heittää kojetaulun päältä pois ja tuollaisen saisi siististi upotettua paikoilleen sen tilalle. Ihan ilmankaan ei osaa olla kun aina on mittarilla varustettu auto ollut. Näkeepähän miten kirrokset heittelee ja osaa taas vaihtaa jotain osia että saa tyhjäkäynnin kohdalleen. :rotfl:

  Auton mukana tullut kuitenkin on hieman liian race-henkinen möhkö tuohon pikkariin. Olen aika aktiivisesti etsinyt sopivaa uutta, mutta en ole löytänyt mistään. Vinkkejä?
   
 2. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Autometer mallistosta löytyy minikokoisia rundimittareita, mutta ei kyllä ihan noin pieniä.

  www.autometer.com
   
 3. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  en nyt ihan varmaks sano mut kun löydät sopivan kokoisen mikä näyttää esim. sen 10000 rundia. laitat 4-pyttyisen asentoon sen niin näyttää mun järjen mukaan sit tuplasti sen oikeen lukeman eli siitä tulee ns. 5000 asti näyttävä.
  sit vaan teet uuden taustalevyn siihen. voit fontiksi valita millaisen vain tykkäät. suunnittelet kotosalla vaikka paint ohjelmalla ja printtaat sen kalvolle, sit teet oikean kokoisen taustalevyn jostakin levystä niin sulla on oma kustoomimittari.
   
 4. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Onko tästä varmaa tietoa kellään??? Jos on, niin sitten mulla on sopiva mittari jo hyllyssä. Löysin ja ostin meinaan oikean kokoisen mustan mittarin vihreillä valoilla ja huomasin sitten kotona, että vaihtoehtoina oli 4,5 tai 6 sylinterinen kone takana napeissa. Joten jos tämä on totta niin ei tartte kuin askarrella enää???

  Kiitokset tuosta Autometerin sivusta, sieltähän löytyi ihan täydellinen yksilö juurikin noin pienessä koossa:

  http://www.autometer.com/cat_gaugedetai ... h&gid=3239

  Nyt enää metsästämään mistä sen voi ostaa.
   
 5. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  nyt kun oon tässä pähkäilly sen niin noin se menee.

  kasikone antaa joka kierros 4 kipinää, kutonen 3, vitonen 2.5 ja neloskone vastaavasti 2.

  esim. 3000rpm v8 tekee kipinää 1500 kappaletta minuutissa.
  nelosessa vastaava määrä kipinää tarkoittaa 6000rpm.
  vastaavasti sitten kutonen samoilla jengoilla olis 4500rpm.

  eli voit valita tavallaan sen mittarin näyttämät maksimikierrokset.

  vaikeeta selittää mut toivottavasti aukesi.

  kokeile vaikka laittaa ne rinnan sinne autoon ja vaihda sylinteri valitsinta siitä toisesta niin näet mitä kierroksia näyttää milläkin oikeilla kierroksilla.
   
 6. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Autometerin mittarin voit ostaa vaikka Racers Place tai US Parts tai mikä tahansa muu jenkkiliike.
   
 7. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Mikkis: Jeps, oli hyvin selitetty, täytyypä ensi hätään alkaa tekemään uutta pohjaa. Kun nyt on tuo yksi jo ostettuna, niin katsotaan mitä siitä saa tehtyä. Se maksoi 25 euroa ja on aika lailla saman näköinen kuin tuo Autometer, josta RP on vailla 131 euroa niin katsotaan tämä kortti ensin loppuun.
   
 8. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  voit sit laittaa vaikka sellasen seevy-logonkin sinne taustalle niin jo on katu-uskottavuus huipussaan :wink:

  ite aattelin mopoon kanssa tehdä uuden mittariston jos ja kun vaan jaksaa tai viitsii, rundariin en aatellut laittaa numeroita vaan hymiöitä....

  :-? 0-2000rpm

  :) 2000-4000rpm

  :D 4000-6000rpm

  8) 6000-8000rpm

  :rotfl: 8000-10000rpm

  :poff: 10000-......
   
 9. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Siinä oli vaan 8000 kierrokseen asti lukemat. Joten se idea pitää sittenkin haudata. 4000 ei riitä edes tälle traktorille. Yhdeltä motskaripalstalta löysin sellaisen vision, että tuplaamalla vastuksen arvon jossain kytkennässä mittarin sisällä saa 4-pyttysen mittarin mittaamaan 2-pyttysen kiekkoja. ELi silloin puolittamalla tuo vastusarvo luulisi käyvän toisin päin. Täytyy purkaa atomeiksi ja kopasta. :lol:
   
 10. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  mutta toi sun mittaris 6-pyttyisen asennossa näyttää maksimissaan 6000rpm sen luulis riittävän?
   
 11. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  vai oonko mä nyt jo taas ihan sekasin... nyt ei jaksa taas ajatella yhtään, käy kokeilemassa sitä niin että katot "kaasu pohjassa" mitä se näyttää eli riittääkö asteikko...
   
 12. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Itse asiassa toi sama tuli mieleen mullekin. Täytyy vaan hakee sitten vierekkäin mittareilla nuo näytöt ja merkata orkkispahviin, missä on oikeesti 1, missä 2 jne tuhatta kiekkaa, niin on helpompi tehä sitten uus pohja photoshopilla.
   
 13. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  kävin nyt siis luonnossa varmistamassa ajatukseni, eli kierroksia kun on 1000 niin 6-pyttyisenä näyttää 1500 ja 4-pyttyisenä 2000.

  eli jos sulla on maksimi kierrokset 5000 niin 6-pyttyisenä se mittari näyttää 7500. eli menis mukavasti ton mittarin skaalalle.
   
 14. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Niinpä vaikuttaisi olevan. Tietääköhän joku mitkä ovat maksimikierrokset tollaiselle H-koodin trukkikoneelle?

  Tällöinhän ei tarvitse kuin laskea kohdat ja mitata paikat orkkisapahvista uuden pahvin numeroille. Perskutarallaa, pääsee askarteleen paskarteleen :p
   
 15. itkonen

  itkonen 3rd gear

  No niin, valmista tuli. Sai tehtyä mieleisen pohjan joka on riittävän yksinkertaisen näköinen. Vetokoukun suojakupista saa muuten kätevästi tehtyä 52 milliselle mittarille sellaisen suuntauspalikan joll amittari kääntyy haluttuun asentoon tasopinnasta. Aika hassu hoksaus eikä näytä yhtään niin huonolta miltä kuulostaa :rotfl:

  Sitten kun uusi pohja oli tehty ja uudet valaistukset vielä kun orkkis oli aika kehno ( halpahan tuo olikin tuo mittari ) niin aika laittaa paikoilleen. Siinä vaiheessa sitten ihmettelin kun näytti mitä sattuu 6-pyttysessä asennossa ( tarra kytkimen vieressä kertoi, että 4,5,6 syl ). Naksautin sitten 5 pyttyseen asentoon ja silloin sain samat lukemat kuin entisellä rundarilla lähes. Pieni hienosäätö pohjassa olevasta trimmeristä ja lukemat oliva about +-50 rpm tarkkuudella samat. Se riittää kyllä mulle, kokeilin 1, 2, 3 ja 4 tuhannella kiekalla niin kaikilla oli kohdallaan. Hassua miten näin kävi, mutta sama sille kun vaan toimii :poff:

  Pitää ottaa vielä valoisaa kuvaa, mutta tässä olisi tärähtänyttä pimeäkuvaa ilman salamaa valaistuksesta.

  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!