`58 Buickin kardaani

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Mikcu, 26.3.2004.

 1. Mikcu

  Mikcu Gearhead

  Omassa autossa (`58 Buick) on kardaani ravistanut jo parina kesänä ja tänä talvena oli tarkoitus tehdä siitä loppu. Purin koko paketin ja huomasin, että etummaisessa ristinivelessä on huomattava päittäisvälys (n.5mm). Taaempi ristinivel on taas normaali eli välystä ei juuri lainkaan. Kuuluuko etummaisen ristikon olla noin väljä vai puuttuuko sieltä lukkorenkaat? Järki kyllä sanoo, että kardaanin ravistus on selvää, jos etummaisessa ristikossa on tuollainen välys.
  Onko kokemuksia moisesta?
  Ja vielä pitäisi saada tietoa firmasta, joka tasapainottaisi ko. kardaanin. Hardy Spicer Helsingistä ilmoitti, ettei onnistu heidän laitteillaan.
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  ko-met tekee noita espoon juvanmalmilla.
   
 3. coupe devil

  coupe devil Gearhead

  Ko-met oy Espoossa tekee kardaanin tasapainotuksia sieltä löytyy myös erittäin hyvin ristiniveliä ainakin 62:seen buickiin löytyi
   
 4. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Otahan yhteyttä, numero sulla pitäis olla? Käydään ne sun etulaakerit läpi ja toi kardaani kanssa. Ristiniveliä löytyy vauhtikaupasta hyllystä. Ei org varaosanumerolla mut muistaaksni corveten vetarin nivel oli just sama. Vanha malliks mukaan hertsikkaan ni sielt löytyy.
   

Kerro tästä muillekin!