6.2 diesel ilmaus

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 3.12.2004.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  APUVA!!!!!!!!!!!kuinka letukan 6.2 diesel ilmataan!pääs meinaat loppuu!ois kiire!kuka osaa kertoa sen?
   
 2. PMJ

  PMJ Gearhead

  ilmaus

  Kone ilmaa itsensä automaattisesti starttaamalla.Varaa riittävästi lisävirtaa.Itse olen antanut akkukärryistä lisäpotkua.
   
 3. Chevy59

  Chevy59 3rd gear

  Jos polttoaine on totaalisen loppu eli vaikka syöttöpumppu vaihdettu niin kannattaa ruuvata hehkut irti ja startata sitten niin kauan että ilma on sumuinen kuin Lontoossa,saattaapi muuten startti tykätä kyttyrää.
   
 4. bandit_1

  bandit_1 Gearhead

  ilmausruuvi auki ja startaten, sitten kun tulee polttoainetta, ruuvi kiinni.
  sen jälkeen pitäis lähtee
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Yks hyvä keino mikä säästää akkuja ja starttia on jos paineilmaa on lähettyvillä niin avaa ilmausruuvi.Ota joku rätti millä saat tiivistettyä tankin suu aukon ja paina ilmaa tankkiin.Hetkessä on ilmaus suoritettu ainakin suodattimelle asti.Loppu hoituu sitten avaimesta kääntämällä.
   
 6. freeride

  freeride Gearhead

  uus suodatin täyteen naftaa ennen asennusta.auttaa kans aika paljon.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Siis se mikä on siin suodattimen päällä?ja tarkottiks toi yks et jos gaso loppu kokonaan ni pitää vaihtaa syöttöpumppu?ja mikähän on hinta tietääks joku?
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  eno vainaalta saat hyvän pumpun soita sille ei varmaan kallis...
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Eli jos kyseessä jakajapumppu niin pumppu ilmaa itse itsensä, mutta jos rivipumppu niin ei muuta kuin ilmaruuveja auki (jos käsipumppu niin pumppaamaan)tai starttaamaan niin pitkään että polttoainetta tulee reiästä. tietysti jos on kaveri niin toinen starttaa ja toinen voi lopuksi vielä avata jokaista suutinputkea niin pitkään että löpöä tulee niin eiköhän ala riisseli käymään! pumppua ei tarvitse vaihtaa!
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  kiitos neuvoista!Olen aivan uuvatti nakunakun kaa!ei täs muuta ku ilmaamaan!otetaan niitä vielä lisää vastaankin!
   
 11. wili

  wili 3rd gear

  6,2D:n ilmaus:

  -hehkureleen liitin irti. Säästää akkua
  -suodattimen päältä ilmaruuvia auki
  - suodattimen vasemassa yläreunassa olevaan tumppiin pätkä kirkasta letkua ja pullo

  Sitten starttaamaan niin kauan että letkusta tuleva neste on kuplatonta. Onnistuu taatusti kerralla eikä lopu akut kesken.
   
 12. thomaso

  thomaso 3rd gear

  Re: ilmaus

  Muutaman kerran on ainaskin mulla käynyt niin että joko suodattimeen tai jonnekin jää ilmalukko ja kone ei käynnisty eli ei saa naftaa vaikka vetäis akut tyhjiksi kymmenen kertaa. Ilmausruuvi auki ja pyöritystä ja kun kuplat loppuu niin ruuvi kiinni ja vot!
   
 13. freeride

  freeride Gearhead

  suodattimen täyttö ennen asennusta auttaa just tohon "ilmalukkojen"syntymiseen aika paljon.ite laitoin aina edellisenä päivänä suodattimen täyteen naftaa ja vielä naftalla täytettyyn kippoon uimaan yön yli ennen asennusta niin filltteri on imenyt itsensä viimeistä myöden täyteen.ei koskaan mitn ongelmia.ilmausruuvi auki, ruiskun piuha irti,10 sekkaa pyöritystä,ruuvi kiinni,piuha kiinni ja taas starttia ja lähti käymään,muutaman sekunnin rykii vähän ja sitte tasoittuu.antaa käydä vaikka viis minuuttia niin ilma on varmasti pois.näin mulla ainakin meni kaikki hyvin kun mulla vani oli melkein kaheksan vuotta.
   
 14. jylhä

  jylhä 1st gear

  multakin pääs kerran meinaat loppuun, mut sit mää vaihdoin syöttöpumpun? samallaa ostin uuden meinaat ettei pääse enää loppuun. voi äidinkieli...
   
 15. Beauville

  Beauville 1st gear

  Laitoin sähköisen siirtopumpun mekaanisen tilalle.
  Suodattimen vaihdon jälkeen virrat päälle ja suodatin telineen ilmausruuvi auki, kunnes tulee polttoainetta.
  Sitten hehkut päälle ja kone käyntiin.
  Ei tarvii enään starttailla akkuja turhaan tyhjäksi.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Minkä helkutin takia HEHKUT pitää irroittaa .
  Mietippäs vähän mitä kirjoitat??????????????? :soosoo:
   
 17. hyty

  hyty 1st gear

  Minkä helkutin takia HEHKUT pitää irroittaa .
  Mietippäs vähän mitä kirjoitat???????????????  niin mullekki neuvottii koneistamol (pyörii kone helpommin kun puristukset häviää:) mut ei viitti, aika homma vanis. osaisko joku sanoa et kauanko pitää starttailla kone rempan jälkeen, eli viltteri on jo täys mut ei tu mitään suutin putkien pääst 8jokainen irti) starttasin n.5min yhteensä, sit akut kuoli ja on laturis kun en saa lisä virtaa viereen. sammutus magneetti kyl naksahtaa. pitäskö muuten pistää lutu pohjaan??
   
 18. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Filtterin vaihdon yhteydessä on mulla piisannut ainakin se, että olen ottanut syöttöpumpun päältä sen sammutin venttiilin piuhan irti (paksu pinkki johto). Se estää p.aineen ja ilman pääsyn syöttöpumppuun.

  Sitten kun on uus polttoainetta täynnä oleva filtteri paikoillaan, niin pari lyhyttä starttausta suodattimen ilmaruuvi auki. Ruuvi kiinni ja se johto paikoilleen. Jonkin verran kaasua ja käyntiin. Pitäis lähteä kerralla. Jos ravistaa, niin suutin putkia auki (löysälle) kone käynnissä ja ilmaus sitä kautta. On toiminut aina, ainakin minulla.

  Jos tankki meni totaalisen tyhjäksi, niin kannattaa avata heti ne suutin putket (vaikka kaikki) ja se ilmaruuvi suodattimesta. Ensin ilmat pois suodattimelta ja sitten syöttöpumpulta.

  Hehkut voi helposti ottaa pois toiminnasta, kun nyppää hehkujen lämpöanturin johdon irti siitä anturin päästä. Eivät napsu turhaan.

  Ei ihme, että niitä 6.2:n startteja palaa, jos jotkut kuvittelee, että tuo kone ilmautuu vain avaimesta vääntämällä... :odroll:

  Tämähän voi olla jonkun mielestä taas aivan totaalisen väärin, mutta kuten sanoin, on toiminut ainakin minun moottorissani.

  Kannattaa vähän tutustua ennakolta konehuoneen sähköjohtoihin ja putkituksiin, niin se helpottaa huomattavasti tälläisissa pikkujutuissa.
   
 19. Chevy59

  Chevy59 3rd gear

  Minkä helkutin takia HEHKUT pitää irroittaa .
  Mietippäs vähän mitä kirjoitat??????????????? :soosoo:[/quote]

  Mietippäs vaan nimetön itse mitä kirjoitat,vaan mitäpä se mulle kuuluu jos starttisi poltat.Kukin taaplaa tyylillään.
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Se hehkujen irrottoaminen on virallinen ohje. Säästää kummasti starttia ja virtaa. Ei niitä välltämätöntä ole irrottaa, mutta silloin kannattaa käyttää muita konsteja pumpun täyttämiseksi. Niitä on monia. Pelkällä startilla homma menee hurjaksi ja startti voi ihan oikeasti palaa.
   

Kerro tästä muillekin!