6.2 diesel ryntäys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Itteco, 10.2.2017.

  1. Itteco

    Itteco 1st gear

    Huomenta kaikille.

    1990 Chevy Silverado 6.2 V8 dieselillä, automaatti. Ongelmana satunnainen ryntäys, itsenäinen kiihdytys/nykiminen.

    Esimerkkinä edellispäivänä työmaalle kääntyminen, 90 asteen oikea mutka, noin puolenväliä mutkan jälkeen kone tööttää kaasua oikein kunnolla. Suoralla tiellä heiluttaessa alkaa sekunnin parin päästä kaasutella ja yrittää pyrkiä, toisinaan taas ei tätä vaivaa ole ollenkaan vaikka miten ajais.
    Mikä saakeli voi dieselissä tätä aiheuttaa. On käyty läpi vaijerit letkut nippelit ja namiskat eikä mitään tule enää mieleen. Ideoita?
     
  2. Bukero

    Bukero Gearhead

    Öljyä imusarjassa.
     
  3. Itteco

    Itteco 1st gear

    Kiitos vastauksesta. Huohotus pois inusarjasta?
     
  4. fennia

    fennia Gearhead

    Myös liiallinen moottoriöljyn määrä vanhassa diisselissä saattaa aiheuttaa kaikenlaista mukavaa itse kiihdyttelyä.
     
  5. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Polttoainepuolen imuvuoto voi myös aiheuttaa automaattista kiihdyttelyä, mutta myös automaattista hidastelua myöskin :D. Sopivan pientä imuvuotoa kestää jonkinverran moottori kun pumppu pystyy selviämään ilmavaivoista itsekin.
     
  6. Itteco

    Itteco 1st gear

    Jopas tulee hienosti vastauksia, kiitos kaikista.

    Öljyn taso kieltämättä ehkä hieman korkea, koitan sieltä imasta vaikka puoleenväliin tikkua josko muuttuis. Huohottimen putkessa oli öljyä kyllä kun eilen sen vilkasin. Millasta vahinkoa aiheuttaa jos on imuvuoto ja se jatkuu? En vaan ymmärrä kun tuntuu olevan kurveissa ja kun auto heiluu tai on vähän epätasossa.. Hidastelua en ole havainnut.
     
  7. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mun 6.2 d pickuppi ilmoitti juuri tuolla mutkassa itsekseen kiihdyttelyllä että olisi syytä mennä tankille. Toisin sanoen horaisi ilmaa jostain kun polttoaine oli vähissä.
     
  8. Itteco

    Itteco 1st gear

    Puolta pönttöä näyttää, vois kyllä pistää lisääkin.
     
  9. hantta

    hantta Double Gearhead

    Noiden lisäksi pumpun keskipakoissäätäjä, mutta veikkaan imuvuotoa, esim. tankin sisällä imuputkessa.
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä se aikas luultavasti on ilmavuoto. Jos ei alkuperäistä polttoainelinjaa ole vaihdettu, niin se on ihan varmasti keksiä ja puhki. Siirtopumpun toimimattomuus vielä korostaa ongelmaa.
     
  11. Blaaseri

    Blaaseri 1st gear

    Ääni ilmavuodolle, joko on pa-putki puhkiruosteessa tai kumiletku halki jostais kohtaa. Saattaa toki siirto- tai syöttöpumppukin olla sen verta kulahtanut, että imee jostain välistä.
     
  12. ilei

    ilei 3rd gear

    jos orkkis suodatin kato suodattimen jalka ettei oo halkeamia.teki itellä juuri noin kun kääntyi.oli jalka paskana.
     
  13. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Mites käyttäytyy jos vapaalla ryntäytät? (samanlailla kun savumittauksessa) sammuuko kun päästät kaasun?

    Ex vanissa oireili siirtopumppu niin että sammuili kun korkeilta kierroksilta päästi kaasun pois ja välillä kiihdytteli itekseen, mukava vaiva peilijäisellä tiellä :lol:
     
  14. Pitu

    Pitu Gearhead

    Jatketaanpas vanhaa aihetta. -90 G20 6,2 vani kyseessä.

    Ongelmat vastaavia: Suoraan ajaessa epämäärisiä pieniä ryntäilyjä. Tiukassa kaarroksessa oikealle sammui kone. Teki ton syksyllä pari kertaa, kunnes sahasin huonon akun loppuun ja piti kantaa romu kotiin..

    Selkeesti ilmavikaa.

    Nyt kevät auringon innoittamana päästiin tutkimaan paremmin. Suodattimen ilmaruuviin kirkas letku ja konetta pyörittämään. -> Polttoainetta tulee reilusti. Mutta kun lopettaa ja polttoainevirta letkussa pysähtyy, niin tosi pientä kuplaa letkussa.

    Tämän jälkeen piti alkaa sahaamaan konetta käyntiin. Ja lähtihän se.
    Luultavasti nuo pikkukuplat kerääntyvät suodattimeen ja oikeaalle kaarrettaessa ilmakupla änkeeää ruiskupumppuun? Onko jollakin ollu vastaavia oireita?

    Vuoto lienee siirtopumpussa, linjoissa tai tankin sisällä?
    Siirtopumpun vaihto olis helpoin, mutta osien vaihto sokeasti ei houkuta.
    Pitänee ensin ryömiä auton alle tarkistelemaaan linjoja ja pudottaa tankki alas.

    Kunhan ensin saisi pihan hiukka kuivemmaksi..
     
  15. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Siirtopumppu mulla oireili noin
     
  16. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Pahoitteluni off-topicista, mutta pakko taas todeta että kuukekkosen röpinät on parhaasta päästä dieselin ääniä! Myös 5.7 DX omaa hyvät saundit :D
     
  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ollaan tehty veneenkoneita molemmista dieseleistä, ja joskus on äänet onnistuneet täydellisesti, jopa tuplaputkilla, mutta 6,2 tarvii jonkinlaiset ämyrit, papattaa muuten.
     
  18. g-series

    g-series 1st gear

    sorry jos on sopimatonta tunkea samaan topiciin mutta mistähän johtuu 6.5 vapari vanin ongelma kun kuumana laitat koneen käyntiin käy kone aika raskaasti? jouduin tuosta syystä nostamaan kesällä tyhjäkäyntiä kun kuumalla koneella käynnistyksen jälkeen meinas sammua kun laittaa vaihteen päälle ellet toisella jalalla pitäny kaasua...mutta kun ajelee jonkun kilsan niin käy kone normaalisti tyhjäkäyntiä... mutta mistä toi et lämpösenä ku käyntiin laitat niin käy noin raskaasti?
     
  19. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ootko seurannu, liittyskö ilmastoinnin päällä oloon? Visko kunnossa?
     
  20. g-series

    g-series 1st gear

    ilmastoinin kompura toimii kuten kuuluu joten se on poissuljettu, viskosta en taas olekkaan varma, voisko se ahistaa niin paljo? lähinnä mietin että voiko syöttöpumppu oirehtia kuumana tuolleen?
     

Kerro tästä muillekin!