6.5 TD Suburban öljynpaineet

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja äänimies, 17.4.2019.

 1. äänimies

  äänimies 3rd gear

  Kyseisen moottorin öljynpaineen haasteet on tiedossa, mutta kysytään nyt kuitenkin. Subbesta louhahti kone ja sain hankittua siihen 50tkm konerempan jälkeen ajetun motin, joka käy ja toimii nätisti kun mikä, mutta lämpimänä tyhjäkäynnillä öljynpaineet tippuu vähän turhan alas, 5 psi kieppeille ja kierroksilla 20 psi. Välillä pitempään kierroksilla ollessa mittari tippuu kierrosten laskettua tyhjäkäynnille jopa nollaan. Kylmänä startatessa paineet on mittarin mukaan tyhjäkäynnillä 40 psi tienoille ja kierroksilla lähelle 60 psi. Mittari on osoittanut välillä pientä epätarkkuutta niinku nuo yleensä.

  Konetta asentaessa ohitettiin öljynlauhdutin, kun sen putket alko falskaamaan, mutta uusi lauhdutin ja putket on tilattu ja menee paikalleen kun saapuu. Samalla asennetaan sitten vähän luotettavampi öljynpaineen mittari.

  Sitten varsinaiset kysymykset:

  Onko kokemusta aiheuttaako tuon lauhduttimen ohittaminen öljynpaineen laskua? Asiasta tuntuu olevan erilaisia näkemyksiä, mutta tämä on kai mahollista.

  Tällä hetkellä koneessa on Mobil Delvac 15w40 öljyt. Olisko jollain toisella öljylaadulla parempi vaikutus paineentuottoon lämpimänä?

  Löytyykö takataskusta muita ideoita ja ratkasuja tilanteeseen?

  Sekä auto että uus kone on vuosimallia 95.
   
 2. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tässä kuusvitosessa on öölijäähyn by-bass venttiili jotain 5-6 mm paikkeilla halkaisijaltaan ja sen läpi tarveis nyt mennä koko koneen tarviima öölimäärä ja niinku paineista huomaa niin ei taida mennä tarpeeksi.
   
 3. äänimies

  äänimies 3rd gear

  Tilanteen pitäs siis korjaantua uuden lauhduttimen myötä. Hyvä niin.
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Onko mitattu ihan aidolla mekaanisella ehjällä mittarilla? Auton oma mittari voi monestakin syystä näyttää ihan mitä vaan.
   

Kerro tästä muillekin!