6.5td lohkon tulpat vuotaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Janneman, 21.2.2018.

  1. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Moro kaikille. Olen uusi tällä palstalla ja hankin juuri chevy tahoen vm95 6.5td. Hieman meinaa alussa vastustaa kun molemmissa perissä on laakerivikaa, laatikon ja koneen välistä tulee lootaöljyä ja nuo pakkastulpat näkyy vuotavan nestettä kivasti. Siispä kysymykseen elikkä onko joku vaihtanut menestyksekkäästi koneen kannakkeen alla olevan tulpan nostamatta konetta pois?
     
  2. speedy

    speedy Double Gearhead

    Se vihreä muhokselta ?
     
    palontie tykkää tästä.
  3. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Kyllä.
     
    palontie tykkää tästä.
  4. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Onko tuttu auto?
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jos laatikon stefa vuotaa, niin samalla vaivalla nappaa padan ylös ;)
     
  6. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Jotenki mieluummin pudottasin laatikon lattialle ku koneen nostasin pois. Vaihoin moottoriöljyt ja käytin hetken tallissa niin tuli laatikkoöljyä pari ruokalusikallista lattialle. Mikähän se vois siellä vuotaa? En oo automaatteja ennen rassannu?
     
    passerby tykkää tästä.
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Yleisin vika turbiinin stefa, muitakin vaihtoehtoja on, mutta sitten menee arvailuksi ;)
     
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja ennenkuin joku näsä korjaa, niin öljypumpun stefa :)
     
  9. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Jahas. Pitää alkaa tutustuun kuhan saan perät kuntoon. Surkean näkönen on toinen poskilaakeri. Justiin on perä pöydällä levällään.
     
    passerby tykkää tästä.
  10. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Mutta miten yleistä noiden tulppien vuoto on noissa 6.5td koneissa? Kannattaako alkaa vaihtamaan vai kaadanko paikkausainetta järjestelmään ja toivon että vuoto loppuu? Tekis mieli vähä ajellakki ku kerranki saanu kunnon auton pihalle.
     
  11. hantta

    hantta Double Gearhead

    Passaa sitä kokeilla, mutta kurkistele välillä sitä laatikkoöljyn määrää ;)
     
  12. palontie

    palontie Double Gearhead

    Se vaan on harvinainen että jäi mieleen,minäkin linkitin tonne nettiautosta bongattua osioon,ja soitinkin tuosta autosta myyjälle.Ei kyllä maininnut mitään perän ääntämisesstä kun kysyin:)
     
    passerby tykkää tästä.
  13. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Joo öljyt pitää vaihtaa lootaan muutenki. Mittatikun putkikin on poikki korvakon vierestä konehuoneessa. Pitää se laittaa kuntoon että näkee oikean öljyn pinnan ennenku lähtee ruisaileen.
     
  14. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Mukavan tuntunen peli tuo on. Oon kytänny vuoden päivät tuommosta niin eipä auttanu ku laittaa ostohousut jalkaan ku tuli noin lähelle vielä myyntiin. Ostaessa vaan ei ilmenny muita vikoja kun takaperän stefa vuoti pinionilta. Ei ollu hangella mitään öljyjä eikä muita länttejä kun konttasin auton alla muhoksella. Talliin ku ajoin kotia niin seuraavana aamuna joka nurkalta oli jotaki valunu lattialle.
     
    passerby tykkää tästä.
  15. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Koeajolla äänsi tehostajan pumppu niin kovasti ettei perän äänistä tienny mitään. Hakemaan kun menin ja laitoin öljyä tehostimeen niin se hiljeni mutta perän vinkuminen rupes kuulumaan.
     
    passerby tykkää tästä.
  16. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ei noita montaa suomessa kevytkuorkkina ole,muita en edes tiedä.Saattaa se tehostin tihkua öölit hydrostakin.
     
  17. speedy

    speedy Double Gearhead

    Ee, ku tuli vaan mieleen että olikohan se ku ittekkin sitä kattelin, kun sattuu olemaan kevytkuorkki hakusessa ..
     
  18. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Parista letkusta tihkuu öljyä muttei tule maahan asti niistä. Pitää pikkuhiljaa vaihdella nekin. Mutta nuo tulpat huolestuttaa hiukan. Näyttää että on ehkä ruostunu puhki molemmin puolin konetta yks. Ja tietenki ne ahtaimmassa paikassa olevat. Laittasin kuvan jos osaisin.
     
  19. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Ei oo montaa varmaan suomessa. Oulussa oli yks -94 blazeri syksyllä myynnissä. Eikö se oo sama auto melko lailla? Oli vaan hintaa 8500. Luulen ettei menny kaupaksi.
     
  20. Janneman

    Janneman 2nd gear

    Ja seuraava kysymys. Vai pitäskö siirtyä voimansiirto osastolle? Onko tuo etumurikka ifs? Tai mistä noista peristä yleensäkkin selviää mikä se on? Jos tilais rokkiautosta korjaus sarjan molempiin periin.
     

Kerro tästä muillekin!