6 voltin puolan kytkentä plusmaadoitetussa 1955 fordissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja z 900, 16.5.2013.

 1. z 900

  z 900 Gearhead

  Tuleeko puolan plusmerkitty jakajalle vai virtalukolta.Vai päinvastoin
  Vanhassa puolassa ei + - merkintöjä uudessa on.Jos kytken väärin hajoaako jotain??????????????????Akulta siis plus on rungossa.
   
 2. Substitute

  Substitute Gearhead

  Ei ole kokemusta, mutta kaiken järjen ja kohtalaisen vanhojen sähköopin tietojeni mukaan siinä maadoitetaan kärjillä silloin plussapuolta jos plussa kerta on auton rungossa. Magneettivuohan (puolan sisäinen) määräytyy virran kulkusuunnan mukaan jos nyt enää oikein muistan.
   
 3. Fargo

  Fargo Gearhead

  Helppoa.
  Jos systeemi on tavallaan peilikuva niin asennuskin on peilikuva ns normaaliin. Eli - sinne minne normaalisti laittaisin plussan.
   
 4. z 900

  z 900 Gearhead

  Selvä juttu näin edetään!Kiitos varmistuksesta
   
 5. z 900

  z 900 Gearhead

  Hyvin toimii,ainakin y-bloki käy eikä puola tussahtanut.
   

Kerro tästä muillekin!