60-luvun huoltoasemapalvelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja SamiL, 10.3.2009.

  1. SamiL

    SamiL Gearhead

  2. hara64

    hara64 1st gear

    aika asiallinen ohje vihko.
    eihän tollasesta toiminnasta enään näe edes unta.
    mahtaiskohan tollanen toiminta kannattaa nykyisin?
    kun sais edes "reissukahvin" kaupan päälle kun on käyny tankkaamassa niin sekin olis jo jotain
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Nykyisillä katteilla ei tankkauksesta vain tahdo jäädä käteen edes lähelle kahvikupin hintaa :lol:
    60-luvulla bensasta tuli sentään n. 7% voittoa (miinus verot), nyt vain murto-osa siitä :(
     
  4. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Totta. Olis mielenkiintoista huomata alkaisiko vähän paremmin toimeentulevia vakioasiakkaita pörräämään vaikka bensa olisikin vähän kalliimpaa, mutta saisi ilmaiseksi kupposen kahvia ja henkilökohtaista palvelua?
     
  5. hara64

    hara64 1st gear

    riippuu tietysti siitä kuinka paljon tankkaa kerralla,10 vai 100 litraa.
    niin, kahvi maksaa 1,5-1,9€ "huoltoasemilla".
    eix jossain ollu laskettu että jopa 50 centin hintasesta kupista jäis myyjälle "riittävästi" katetta.
    höh sama se, tulee sitä kahvia kummiskin päivän mittaan ostettua useempi kupillinen.

    se oli silloin kaheksakyt luvulla kun vielä bensiksen pitäjät hieroskelivat käsiään kun amerikan jenkki tuli tankkaamaan :lol:
     
  6. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Löytyyhän näitä vielä maaseudulta. Itseasiassa tossa meidän naapurissa on Kiikoisten SEO, tai pidän rakennuksen toisessa päädyssä autoliikettä.

    Huoltoaseman pitäjä tankkaa autot ja tekee pikkuhuollot ja nestelisäykset, kuten on tehnyt viimeiset 40v. Parjattu kahvikuppi taitaa olla 70c. Muutenkin kunnon vanhan ajan huoltoasema missä onnistuu pikku huollot, saa varaosat, tarvikkeet, akut ja vaikka renkaat.

    Monilla vakiasiakkailla on piikki auki jolloin tankilla käynti alkaa käydä jo melko kivuttomasti, kyllä tuosta vaivattomuudesta ja palvelusta moni mielellään maksaa jokusen sentin enemmän litra.
     
  7. chevyukko

    chevyukko 1st gear

    muistan joskus poikenneeni tossa kiikoisten huoltsikalla ja palvelu oli kyl hyvää!
     
  8. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Laihian nesteen pihaan kun ajaa niin tankkaaja tulee välittömästi pihalle, kysyy laitetaanko tankki täyteen ja tarkistetaanko öljyt ja pissapojan säiliöt. Tankkauksen jälkeen pesee vielä ikkunat. Sellainen palvelu toimii, olen siinä pysähtynyt aina vaikkei tankki tyhjä olisikaan. Pakko kai palvelua ollakkin koska vieressä on toinen asema ja laihian keskustassa lisää.
     
  9. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    tää vois olla kova juttu, varsinkin talviaikana, jolloin immeiset ei halulla autostaan nouse. Siinä olisi palveluasemalla luultavasti melko hyvin asiakkaita loskapaskastuiskukelissä.

    Toinen kohderyhmä olisi oletettavasti rakkaat naisautoilijat, joista jotkut olettavat tankkauksen olevan auton huoltoon kuuluva, tekninen, toimenpide. Näin mielellään sälyttäisivät sen ammattilaiselle.

    Eikä nykyinen korttiaikakausikaan tuottaisi ongelmia, kun on kannettavat kortinlukijat ja niin edelleen.

    olisko naisille suunnattu huoltoasema nice-asema vai naisasema?
    :rotfl: :rotfl:

    TheJonssi
     
  10. Qjet

    Qjet 1st gear

    Vaihe 1-alkuosio on useammalle tämän päivän "asiakaspalvelijalle" täysin vierasta. Huomioikaapa vaikka,kun seuraavan kerran astutte liikkeeseen,joka ei toimi itsepalveluperiaatteella (ts. "palvele itse-me rahastamme")
     
  11. PauliP

    PauliP 1st gear

    Toimii erinomaisesti. Viimeksikin unohdin kiittää kaveria lähtiessä kun neuvottelupauhelu oli juuri alkamassa ja sen kanssa sähelsin. Siitä huolimatta kaveri hihkaisi "kiitos käynnistä" kun autoon istuin. Vieläkin nolottaa etten muistanut ensimmäisenä kiittää palvelusta.

    Ja kyllä tällainen saa valitsemaan tankkauspaikan, nytkin oikeen sinne tähtäsin vaikka bensan merkkivalo syttyi jo Vaasassa.
     
  12. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Niin onkin.

    Mutta jos jätetään nostagia arvot pois ja mietitään monessako autossa tarvii sinne konepellin alle kurkistaa? Esim oma 10 vuotta vanha käyttöveski tojota osaa kertoa merkkivaloilla jos on öljyn tai pesunesteiden lisäyksen tarvetta. Huoltovälillä - 15000 km - ei tarvitse mitään lisäillä kuin tietenkin polttoainetta.

    Pikkukuppi kahvia ois hauska bonus tankkauksesta. Mutta tuntuu ettei meinaa aika riittää edes tankkaukseen välillä.
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Niiden ohjeiden perimmäinen tarkoitushan oli tietenkin lisätä eri tarvikkeiden myyntiä ja nostaa sitä kautta dealerin tuloja huonon bensanmyyntikatteen lisäksi. Pelkkien kaupanpäällisten, kuten sen kahvikupin, vaikutus olisi aika minimaalinen tai toisensuuntainen, kun niistä tulee menojakin.
     
  14. hara64

    hara64 1st gear

    ei edes sitä pesunestettä ???? (sorry,oli ihan pakko :lol: )
     
  15. 370

    370 Gearhead

    Muistan 80-luvulta, kun Mittari-Mikko riensi tankkaamaan amerikanletukkaa, kun kurvasin mittarikentälle. Oli puolikarkeet vehnäjauhot tosiaan ennenvanhaan puolikarkeempia.
     
  16. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Letkuapina

    Mun ensimmäinen kesätyöpaikka oli "letkuapinana" Konttijärven essolla kouvolassa! Oli mukavaa hommaa, ainoastaa mannet koijas uutta apinaa... Tuli tankille ja sano epäselvästi 20, no minä tietysti 20litraa tankkiin ja manne meni maksamaan kassalle sitä pyytämäänsä 20mk tankkausta... Tais olla vuonna 91 tai 92, bensan hintaa ei kyllä muista, oliskohan ollu joku n.4 mk litralta?
    Niin tai näin, mutta tuota palvelua kaipais vieläkin, olis kiva ajaa kärry pihaan ja pyytää tankkaamaan ja itse samalla vois mennä sisään vaikka sumpille... No kouvolan ympäristössä on melkeimpä vain näitä ABC asemia, tai ainakin ympäristön omistamia, niin taitaapa olla turha haaveilla moisesta... Hinnat on nyt hilattu ylös eli katetta jää bensastakin, mutta silti enemmän kahvista ja pullasta joten kaipa se on järkevä suunata se palvelu sinne osastoon...
     
  17. SamiL

    SamiL Gearhead

    Hinnat ovat ylhäällä, mutta ei niitä ole katteella nostettu. Ei edes Ok Ympäristö montaa senttiä litralta saa. Tulot tulevat kyllä kalliista kahvista ja pullasta :)
    Kouvolassahan oli muuten ennen ammattikoululla oikein autonhuoltajalinja ja koululla oma Esso-huoltoasemakin opetusvälineenä.
     
  18. ajomies

    ajomies Gearhead

    Re: Letkuapina

    Mannet osaa, olin aikoinaan huoltiksella asentajana, ja kassalle oli yksi manne maksanut öjyn vaihdon, suodattimineen. No oli kyseessä vanha joku 68 mersu diesel. Eikun autoa ylös ja puuhin. Mutta mit...v..ua, eturenkaat ei irtoa maasta. Rako oven ja lokasuojan välissä kasvoi, jolloin lopetin nostamisen ja kehasin mannelle, ettei homma onnistu, koska ei kärsi nostaa. No vaihdoin sitten lattialla tarpeet, ja vielä kerroin ettei sillä ajokilla kannattaisi ajella, voi retkahtaa pahastikkin. No tokas manne siihen että ajelee vaan ruotsin puolelle ja vaihtaa siellä ajokkia. Huh huh aattelin moisesta.
     
  19. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Olen huomannut että seo:n huoltsikoilta saa hyvää palvelua, kesällä jopa oli perinteinen "tankkauspoika" palveluksessa täällä valkeakosken seo:lla.
    tarvikkeet mitä on tarvinnut on löytynyt, jopa öljyisen moottoritilan pesu onnistui kivuttomasti
    (jäi korkki auki... :lol: )
    täällä on vielä lisäksi käytössä sellanen etuseteli, eli kun tankkaa 100l tai keräilee sen osissa etuseteliin niin saa huoltamopalveluista 5:n alennuksen..
    käkkylässä tulee hieman nopeammin täyteen moinen seteli.

    Abcd:ltä ei usein löydy edes tulppia, kaljaa sitäkin enemmän.. :mad:
    kai mulla on sitten liian vanha käyttis kun aiemmin oli ammattikoulupojat säätäneet ventsat päin prinkkalaa ja tulppa meni 1. pytystä vähän väliä mustaksi... :rotfl:
     
  20. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Oregonin osavaltiossa on itsepalvelu lailla kielletty. Joskus unohtanut ja alkanut tankkailemaan niin on letkuapina juossut repimään pistoolia kädestä.
    Nyt kaikki joukolla emigroimaan sinne!
    Vai oliko niin että siihen oltiin puuhailemassa muutosta, en nyt muista.
     

Kerro tästä muillekin!