65 valtteri ei sammu avaimesta.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja erinko, 27.10.2018.

 1. erinko

  erinko 1st gear

  Nonii tää rupee melkei jo naurattaa.. Eli entinen aktiivi vika teki comebackin hurjempana kuin koskaan, ei siis sammu avaimesta, ei sammu jos vastukselta ottaa piuhan pois, ei sammu kun akun +kengän ottaa pois eli päälimmäinen kysymys on että mitä vittua, valtteri vaa nakuttaa ku entine poika piikaa heinätallissa. Ylimmän pistokkeen kun ottaa tulipelliltä pois ni sit ikiliikkuja luovuttaa, 225 on keulilla. Oli aktiivinen vika jossai kohtaa mut sillo sammu viel vaihetta vasten, nykyää tomaatti manun tilalla ni ei onnistu :D Vikaha korjaantu itekseen sillo jotenki mystisesti. Tänää kävin kaikki maat läpi ei helpotusta eli herra sähkö herrat olisko idiksii. Ja v-lukkoki rokkaa ku on jo 2krt tänää se vaihettu ja harrastaa täysin samaa kokoajan.
   
 2. MJF

  MJF Gearhead

  Minkälainen laturi siinä on?
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Tommosen sain aikaiseksi laturin modernisoinilla. Syötti ohjauspiuhaan virtaa jolla ei enää totellut avainta. Mut jos sulla tekee silloin tällöin niin tosiaan mikä laturi ja säädin siellä on?
   
 4. erinko

  erinko 1st gear

  Laturista ei oikee oo käryä ku löyty kylestä ainoostaa joku numero sarja mistä ollu mitää iloa, elektroninen säädin on.. mut mikähä siin laturis sit tekis ton et alkais noin käyttäytymään :confused:
   
 5. erinko

  erinko 1st gear

  Heheeeei, jos yhtää auttaa ni miul on on yks 73 chargerista nostettu slantti tallin nurkas ja siin on vastaavanlaine laturi. Kone on jääny seisoon 80 eli olettaisin et on orginaali.
   
 6. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Puolan etuvastukselta? Jos noin on, niin etuvastuksen ohituspiiri valskaa sähköä.
  Mistäs se moparissa tulee? Jos startilta, niin solenoidin sisällä on vika.
   
 7. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Värkkäät siihen HEI-sytytyksen niin pääsee koko esivastuksesta eroon ja saat tehokkaamman/varmemman kipinänkin. Ja juu luultavasti syynä tuo modernilaturi säätimineen.
   
  Poke tykkää tästä.
 8. Rockapina

  Rockapina 1st gear

  Koitas laittaa diodi laturilta lähtevään merkkivalon piuhaan. Itellä oli vastaava vika kahdessa tapauksessa ja korjaantu tuolla 1€ diodilla
   
  xarper tykkää tästä.
 9. Kalu

  Kalu Gearhead

  Ekana kattoisin ton jussin mainitseman, eli startti solenoidissa jää jännite siihen nastaan mistä lähtee etuvastuksen ohitus. Itelläkin aikoinaan ollut sama vika, tosin fordissa. Eikö mopseissakin ole starttirele sisäloksun kupeessa? Saatan muistaa väärinkin...
   
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Kuusvitosen ja seiskakolmosen mallisten laturien välillä kytkennät muuttuu. Kuusvitosessa on alun alkaen ollut relesäätäjä laturille ja vain yksi kenttäkäämin johto. Seiskakolmonen kuuluu kärjettömien sytytysten aikakauteen ja siinä on ollut elektroninen säätäjä ja kenttäkäämille menee kaksi johtoa, toisessa avaimesta + ja toiselta säätäjälle. Miten lie tuo konversio tehty?

  Merkkivaloahan kummassakaan ei lataukselle ole vaan jonkinlainen charge/dicharge ampeerimittari. Joten sille diodille ei jää paikkaa. Eikä ole semmoista Fordin tapaista solenoidia lokasuojassa vaan tulipellissä pienempi starttirele joka ohjaa startin kyljessä olevaa solenoidia. Se ei myöskään sellaisena kykene syöttämään käyntivirtaa takaisinpäin.

  Laturista kenttäkäämin piuha irti ja kone käyntiin ja sammutusyritys. Sammuiko?
   
 11. erinko

  erinko 1st gear

  Joo ja tästä yksilöstä jätin amp mittarin kokonaan aiemmin pois pelistä ku uskoin vian olevan siinä, tai ehkä pelkäsin et se on siinä :D No pitää kohta käyä testaamassa et auttaisko kenttäkäämin piuhan irrotus asiaan..
   
 12. erinko

  erinko 1st gear

  Kenttäkäämi irti ei sammu avaimesta mut sammuu jo kun ottaa +kengän akulta pois ja antaa n.13v akulle. Kenttäkäämi kiinni ja akulle tulee liki 20v kierroksilla :eek:
   
 13. erinko

  erinko 1st gear

  Siis selvennykseks kenttäkäämi kun on irti akulle tulee likimain sama arvo tyhjällä ja kierroksilla eli n.12,5-13v
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Lataussäädin on vissiin mennyttä tai sitten kytkentä on jotenkin väärin.

  Rele vai elektroninen säädin?

  Kun oot sen nyt sammuttanut, niin mimmosen jännitteen löydät puolan etuvastuksen päistä maata vasten

  - avain virrat pois asennossa
  - avain virrat päällä asennossa

  Kone joutaa olla käynnistämättä. Löytyikö eroja?

  Jätä se kenttäkäämi vielä irti testausten ajaksi. Pidä akkua kunnossa vaikka erillisellä akkulaturilla. Ei kannata latautella 20 voltin jännitteellä kun kohta sulla voi olla elektroniikkaromua tai pahempaa.
   
 15. erinko

  erinko 1st gear

  Elektroninen säädin on.. virrat pois tulee 11v ja virrat päällä liki 12v
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Polttaa jo. Virrat päällä pitäisi olla lähellä akkujännitettä toinen pää vastuksesta ja toisessa päässä muutama voltti vähemmän joka sama jännite löytyy puolan + terminaalista.

  Niin ja tietysti virrat poissa siinä vastuksella ei jännitettä lainkaan.

  Kärki vai elektroninen sytytys?

  Jos sen elektronisen säätimenkin irroittaa niin vaikuttaako jotenkin?
   
 17. erinko

  erinko 1st gear

  Vaihdoin toisen säätäjän, nyt pysyy lataus 14.3v kierroksil ja tyhjäl. Laitan kohta arvoja lisää ku saan masiinan sammutettuu :D
   
 18. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Tota. Jos puolan etuvastukselta irrottaa johdon ja ei sammu, niin vika ei oo laturissa...
   
 19. erinko

  erinko 1st gear

  Noni eli virrat pois tulee v-lukolta tulevalle vastuksen liitokseen 11,7v toiseen 9v ja akulla 12,3v varaus..
   
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Paranee. Lataus toimii ja käyntiasennossa etuvastuksen kytkennät on myöskin kunnossa. Nyt vaan etsimään virtalukon off asennossa mikä sinne syöttää sivuvirtaa. Joku ylimääräinen siellä on eikä vaikuta virtalukon vialta kun oli se voltin ero. Sulakkeita voisi irroitella yksi kerrallaan.

  Ei ole mitään asennettu lisähuomiovaloja tms joille olisi otettu ohjaus ”palaa aina kun laite käy?”
   

Kerro tästä muillekin!