66 dartin valokatkaisin, miten toimii?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Hex666, 22.10.2015.

  1. Hex666

    Hex666 1st gear

    Hoi, pihaan saapui tuollainen metsälöytö dart 66 jossa toimii suurin osa sähkölaitteista kun akun löi kiinni, mutta valokatkaisin on jotenkin juntturassa, miten sen kuuluisi siis toimia? Vetämällä pyörittämällä vai häh? Pihan toisessa asukissa aspenissa toimii vetämällä mutta arvelin kysyä ennenkun revin mitään rikki.
     
  2. Jora78

    Jora78 Gearhead

    vetämällä valot päälle,pyörittämällä toimii mittarivalaistuksen säätö
     
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ja mittarivalon säädön maksimikohdasta vielä kiertämällä naksaus pidemmälle niin syttyy sisävalo. Etuparkit palaa ensimmäisessä pykälässä ulospäin vedettäessä kuten myös takavalot. Toisessa pykälässä etuparkit sammuvat ja ajovalot syttyvät. Tämä on ok ennen vuotta 1968 ensirekisteröidyille autoille. Valonvaihdin on lattiassa pikku painonappi. Pitkien valojen merkkivalo on keskellä mittaristoa ja on punainen!

    Kytkimessä on sisäinen ylivirtasuojaus joten H4 polttimoilla on mahdollista saada vilkkuvat ajovalot aikaiseksi. Valojen releistys parantaa myös näkyvyyttä.

    Tyyppivikoja: Mittarivalojen säätövastus hajoaa. Joko mittaristo pimenee tai räpsyy. Vastuksen levitessä (spiraalilla olevaa vastuslankaa) tulee yleisesti oikosulku ja sulakkeiden rajallisen määrän takia mittarivalojen seurana pimenee puoli autoa samalla.

    Irroitus: Käsi kojelaudan sisään ja kytkimen yläpuolelle. Tunnustele ja löydä painonappi. Paina sitä samalla kun vedät valokatkaisimen nupin ulos. Sen jälkeen kierteellä oleva kiinnitysosa kojelaudan etupuolelta irti. Ja lopuksi johtosarjaliitin.

    Ihan kuin olisi muutaman kerran tullut tehtyä?
     
  4. Hex666

    Hex666 1st gear

    No nyt tuli varsin hyvät ohjeet, kiitän! Pitää ottaa se namiska pöydälle ja tutkia mikä jumittaa.
     

Kerro tästä muillekin!