-66 Galaxien perä kilisee/ kalkattaa...

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Tseiaar, 7.7.2011.

 1. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Eli mikähän mahtaa kalkattaa tuolla Galaxien takapäässä…? Ääni on semmonen kalkatus/ kilkatus, sellainen metallinen ääni. Kuuluu mielestäni vain kun autolla kääntyy, ja kuuluu kääntyessä jos jarruttaa, menee vapaalla tai veto päällä käännökseen. Aluksi olevinaan kuulin sen vain kurviin mennessä jarruttaessa, mutta ainakin nyt se kuuluu aina kääntyessä. Suoraan ajaessa ääntä ei mielestäni kuulu. Jarrut olen purkanut ja kasannut nyt vissiin jo viidesti, ja sillä ei tunnu olevan mitään merkitystä miten tiukalle nuo jarrut tuonne rummun sisään kasaa. Autossa on 9” perä + Detroit Locker, joka toki pitää jonkinlaista ääntä aina, mut toi ääni on alkanut tässä kuukauden sisään, ja kuuluu siis todella selvästi kun ajaa ikkuna auki. Eli mistähän vikaa seuraavaksi etsisi…?
   
 2. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  No niin, ulkoistin auton tutkinnan, ja nyt on perä käytetty auki ja samalla vaihdettu uudet pyöränlaakerit taakse kummallekkin puolelle ja uusi ristikko kardaaniin. Perästä/ lukosta kaikki siellä ilmenneet välykset säädetty pois, ja kaikki on nyt "ohjearvoissa". Mutta silti se vaan kilisee :eek: . Vai kuuluuko se nyt vaan tohon lukon toimintaan...? No, auto nyt taas nipussa ja ajokunnossa Big Wheellssiä varten, joten antaa sitten kilkattaa jos haluaa :lol: , kaikki siellä perässä kuitenkin ehjää on.
   
 3. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Tuskin mistään näin alkeellisesta on kyse, mutta itse olin jo valmistelemassa pyöränlaakerin uusimista tai jotain suurimittaista jarru tai jousitusremppaa, kun selvis että pölykapseli oli löysällä :rotfl: Piti kaikenlaista kitinää, vinkunaa, kilkettä, kolketta ja kalinaa.
   
 4. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  No mulla se ei ainakaan pölykapseli voi olla, kun autossa on teräsvanteet alla :rotfl: :lol: . No, kattellaan mistä se paha tulee aikanaan pois... :wink: .
   
 5. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

  väittäsin että ääni tulee tuosta lukosta.
   
 6. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Väittäisitkö sen olevan ehjä, eli ääni kuuluu siihen vai rikki, eli jotain olisi kuitenkin vialla... :lol: ?
   
 7. galaktiga

  galaktiga 1st gear

  Olikos lukon välissä olevat jouset ehjät? mielenkiinnosta, että onkos kyseinen pirssi väriävaihtava ja lyhkäsellä rekkarilla?
   
 8. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Juu, jouset oli ehjät. Ja jep, taitaa olla se yksilö kyseessä minkä epäiletkin sen olevan :wink: . Löytyykö historiatietoja auton taipaleelta...?
   

Kerro tästä muillekin!