67 Galaxien etujarru pulma

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja jakemon, 18.6.2015.

 1. jakemon

  jakemon 1st gear

  Elikkä kävin alkuviikosta ostamassa ensimmäisen jenkin tähän talouteen. Myyjä kertoi että etujarruissa on sellainen ongelma että apukuskin puoleinen jarru ajallaan jumii/jättää paineen jarrusylinteriin ja se laukeaa vaan ilmaruuvia löysäämällä. Tänään ajellessa rupesi polin vaipumaan lattiaa kohti syvemmälle ja sitten olikin enää takajarrut elossa, näytti tiputtavan eturummusta nestettä jonkin verran ja myös säiliöltä oli nostanut nestettä kannen välistä pihalle.
  Löytyisikö hyviä ideoita mistä lähteä tuota jumitus ongelmaa ratkomaan, illalla oli meininki ottaa auto talliin ja avata nyt alkuun tuo vuotava jarru ja tutkia mikä siellä on meininki.
   
 2. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

  jarruletku luultavasti tukossa, sisäosa siis irti ja menee tulpaksi paineen avulla.
   
 3. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Ja jos nestettä valuu, on siellä sylinteri paskana.
  Noi on niin edullisia osia, uudet letkut, sylinterit, kengät ja pääsylinterille korjaussarja vielä.
  Alkaa jarrut toimimaan taas.
   
 4. jakemon

  jakemon 1st gear

  No sylinterihän se kusi ihan kunnolla. Minun ymmärryksen mukaan molempien mäntien takana pitäs olla ne kumiset tiivisteet, toinen näkyi olevan kokonaan hukan tiellä, sylinterille tuleva letku ainakin oli uusittu.

  Löytyneekö noita suomesta vai meneekö jenkki tilaukseen?
   
 5. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Löytyy.
   
 6. jakemon

  jakemon 1st gear

  Tässä nyt hetken netistä selailtua ei ainakaan suoraan löytyny 100% varmuudella käypästä osaa. Mistä SUOMI kaupoista kannattaa lähteä kyselemään osia, jossa olisi hyvä ja kattava valikoima. Hyvä palvelu on iso plussa :)

  Tahtoo olla vielä hakusessa käykö mistä muusta autosta osat keskenään tähän mun autoon, ei oo kerenny vielä syventymään kaikkeen. Aika tahtonu mennä tallissa purkaessa ja keriessä tuota peliä.

  Harmittaa kun jäi tältä juhannukselta ajot vähiin kun puolet jarruista pelistä poissa ja takaikkunankin nappasin pois melko vahvan vesivuodon takia :)
   
 7. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Usparts, South West Trade, Racers Place.

  Nuo nyt ainakin, Googlella löytyy lisää.

  Sopivuudesta en osaa sanoa, mutta mittaa mitkä jarrut sulla on ja sen perusteella etsimään, luulis olevan suht yleiset jarrut Fordeissa.
   
 8. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

 9. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

 10. litres

  litres 2nd gear

 11. jakemon

  jakemon 1st gear

  Jatketaas sen verran vielä että nyt on oikealla puolella uusi sylinteri, molemmilla puolilla uudet letkut ja silti jatkaa vielä tuota oikean puolen jumittamista/jättää paineen päälle. Entinen omistaja putsannut pääsylinterin, mutta tuskin vika siellä asti kun herjaa vaan toista etusta... Minkälainen sielunelämä on sillä venttiilillä joka jakaa jarrut eteen/taakse?
   
 12. jakemon

  jakemon 1st gear

  Itse itselleni vastaten... Tehostimen ja pääsylinterin välinen tanko kantoi noin 5mm, nyt sitten ei ainakaan koeajolla jarru juminut, mutta sitten rupes takajarrut lyömään melko herkästi lukkoon... Voiko tuon tangon säätö lyhyemmäksi aiheuttaa tuon takajarrujen lukkoon menon?
   

Kerro tästä muillekin!